Δεύτερη Ανάγνωση

05/10/2016 - 13:37

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ!

Είδατε καμιά διαδήλωση διαμαρτυρίας για την αποχώρηση του Εμίρη του Κατάρ, που πήρε την επένδυση των 2 δις και σηκώθηκε κι έφυγε; Είδατε κανένα συλλαλητήριο για τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που χάθηκαν καθώς και για τα εκατομμύρια ευρώ εισφορές στο ΙΚΑ, που δεν θα εισπραχθούν; Είδατε τους …κυβερνώντες να καταγγέλλουν τις σκοτεινές δυνάμεις που κατοικοεδρεύουν στα υπουργεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο Δασαρχείο, και οι οποίες έδιωξαν μια τέτοια επένδυση; Όχι βέβαια! Ούτε θ’ ακούσετε, ούτε θα δείτε.

Αντίθετα καθημερινά «τρώμε» τηλεοπτικό μπαράζ ηλικιωμένων, που τους κόβουν τις συντάξεις ή νεαρών που ψάχνουν απεγνωσμένα για μια θέση εργασίας. Ενώ οι …κυβερνώντες απτόητοι θα συνεχίσουν να καταγγέλλουν τον Σόιμπλε, τα ξένα συμφέροντα, την καπιταλιστική κοινωνία κλπ., κλπ..

Χωρίς κανείς απ’ αυτούς να μας λέει πώς θα βρεθεί το φρέσκο χρήμα για να διατηρήσει τις συντάξεις ή για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αλήθεια, όταν όλοι μιλάνε περί ανάπτυξης, πώς το σκέπτονται; Σαν ένα κουμπί που θ’ ανοίξει μια πόρτα και θα βγει μια …χοντρή; Πώς θα δημιουργηθεί πλούτος σε τούτη δω την έρμη χώρα, όταν οι περισσότεροι τρέμουν και μόνο στην εκστόμιση της λέξης πλούτος; Ο πλούτος δεν δημιουργείται ψελλίζοντας παρωχημένες και αποτυχημένες ιδεολογίες, ανακυκλώνοντας τις αυταπάτες ενός λαού.

Ενός λαού που προοδεύει μόνο εκτός Ελλάδος! Εκεί που αφήνει στην πάντα, θεωρίες και ψευτοτσαμπουκάδες, δουλεύει, αποδίδει, δημιουργεί πλούτο. Μόνο όταν η ίδια η κοινωνία κάνει τη δική της επανάσταση. Επανάσταση όχι για οράματα και ανούσιες θεωρίες.

Επανάσταση για να έλθουν οι ξένες επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να δουλέψει με αξιοπρέπεια ο κόσμος και να φύγουμε από τη μιζέρια των πεντάμηνων. Ας είναι και άδικη η ανάπτυξη, αρκεί να δημιουργηθεί πλούτος για να διαχυθεί στο λαό και να συμβάλλει στην ουσιαστική βελτίωση των φτωχών στρωμάτων.

«Μα ο πλούτος δημιουργεί ανισότητες!», θα κραυγάσουν οι συνήθεις …προοδευτικοί που συνήθως είναι δημόσιοι υπάλληλοι κι έχουν σίγουρο το μισθουλάκο τους, αλλά και την κομματική δίοδο να διορίσουν το παιδί τους. Προτιμότερη η ανισότητα του πλούτου από τη δικαιοσύνη της φτώχειας… Η αγορά όμως βράζει!

Την στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει κουπόνια, η αγορά αγκομαχάει, στερεύει το χρήμα, επιχειρήσεις κλείνουν, ο φόρος τους αυξάνεται, ιδιωτικοί υπάλληλοι πετιούνται στο δρόμο… Κι αυτοί στον κόσμο τους. Καλά που μας ρίχνουν που και που κανά χημικό μπας και ξυπνήσουμε από το λήθαργο…

Ν.Δ.

Μητρώο στελεχών ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Μήπως μπορεί να ξεκινήσει από τη Μυτιλήνη;

Τα …βοθροκάναλα συνεχίζουν να έλκουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Το «κλειστό» Mega διατηρεί δυνάμεις, ενώ η κρατική τηλεόραση κινείται σε χαμηλό σκορ…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1978

Επανεκλέγεται δήμαρχος ο Απ. Αποστόλου

Διεξάγονται οι δεύτερες μεταπολιτευτικές δημοτικές εκλογές και στο Δήμο Μυτιλήνης επανεκλέγεται ο Απόστολος Αποστόλου με ποσοστό 53,35% έναντι 46,65% του Αλέκου Πεσμαζόγλου. Πρώτοι σε σταυρούς οι Στρ. Πάλλης (1.366), Γ. Γιαννέλλης (768), Δ. Μπουρνούς (720), Β. Τεντόμας (646), Β. Χριστοδούλου (641), Γ. Αθηναίος (564), Γ. Αθηνιώτης (562) κλπ.. Στο Δήμο Πολιχνίτου εκλέγεται ο Κώστας Πελέκος, στο Δήμο Μήθυμνας ο Κώστας Δούκας, στο Δήμο Αγιάσου ο Παναγιώτης Κουτρής, στο Δήμο Πλωμαρίου ο Χρύσανθος Γαλέτσας, και στο Δήμο Λ. Θερμής ο Βασίλης Βαγιάννης.

 

ΕΙΠΕ

«Ποια είναι τελικά η στρατηγική σας; Θα πάρετε κάποιο ουσιώδες μέτρο για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας; Θα ανακουφιστούν επιτέλους οι κάτοικοι των νησιών μας, και ιδίως της Λέσβου, από τη μιζέρια στην οποία τους έχετε ρίξει;»

Χαρ. Αθανασίου, από ομιλία του στη Βουλή (ανακοίνωση του γραφείου του)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η περιφερειακή παράταξη «Οικολογικός άνεμος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» διοργανώνει ενημερωτική Εκδήλωση - Συζήτηση που αφορά το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Αναθεώρηση του Ν. 2939 για τις συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 6 μ.μ..

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κλειστό το ΚΕΠ του Δήμου Λέσβου λόγω μετακόμισης.

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Αστρικές Περιπλανήσεις» στη Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης στις 7 μ.μ. Την εκδήλωση επιμελείται ο Λεωνίδας Παπασωτηρίου, η Μυρσίνη Τουρβαλή και η Ανδρομέδα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Blair Witch: Η επιστροφή» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κλειστό το ΚΕΠ του Δήμου Λέσβου λόγω μετακόμισης.

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey