Δεύτερη Ανάγνωση

28/09/2016 - 13:57

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ…

Τελικά ο Τσίπρας είναι ή δεν είναι καλό παιδί; Το θέμα είχε τεθεί έτσι απλά και λαϊκά από τον …σοφό μας πολιτικό Βασίλη Λεβέντη, περί το μήνα Αύγουστο, τότε που οι μύγες είναι παχιές! Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι βάσει των τότε προβλέψεων του, θα έπρεπε σήμερα να είχαμε τον Αλέξη και τον Κυριάκο στα μπαλκόνια, αφού με τη γνωστή βεβαιότητα του, είχε προβλέψει ότι στις 16 Οκτωβρίου θα είχαμε εκλογές!

Εν πάση περιπτώσει δεν είναι και ο πρώτος που πέφτει έξω στο πότε θα γίνουν οι εκλογές. Το ερώτημα όμως για το εάν ο Αλέξης είναι καλό παιδί, παραμένει. Διότι μας …κούφανε ο πρόεδρος των Κεντρώων όταν στη Νέα Υόρκη δήλωσε για το καλό παιδί: «Αν υπήρχε πολιτικό δικαστήριο θα έπρεπε να είχε εκτελέσει τον Τσίπρα»!!!

Είναι μετά να μην σ’ αφήσουν άναυδο τέτοιες κυκλοθυμικές αναλύσεις ενός παράγοντα της δημόσιας ζωής; Ο οποίος καθόλου απίθανο να καταστεί και πόλος σταθερότητας σε περίπτωση που το άλλο καλό παιδί, ο Πάνος Καμμένος, «τα βροντήξει» από την κυβέρνηση! Είναι μετά δυνατόν να μην τρομάζεις για το μέλλον τούτης της χώρας που προσπαθεί μάταια να βρει μια διέξοδο στη …μαύρη μαυρίλα που μας έχει πλακώσει όλους;

Αντιλαμβάνομαι το επόμενο ερώτημα σας. «Γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι;» Δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι με τους …άλλους, κάτι προχώρησε σε τούτο τον έρμο τόπο. Κουτσά - στραβά, καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, έστω κι αν στο τέλος της (μεταπολιτευτικής) περιόδου μπουρδουκλωθήκαμε. Να με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά με τούτους δω, πέρα από θεωρίες, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, προκοπή δεν είδαμε. Όσον αφορά το φίλο μας Λεβέντη, ας τα βγάλει πέρα μόνος του τώρα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού εταιρείας δημοσκοπήσεων! Λες κι όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί του…

 

ΘΛΙΨΗ

Είναι να μην νοιώθεις θλίψη στην είδηση ότι μαθητής αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Έλληνα πρωθυπουργό; Θλίψη όχι για τον Τσίπρα, αλλά για το μαθητή. Διότι ό,τι άποψη και να έχει κανείς για τον πρωθυπουργό, είναι τουλάχιστον αγένεια τέτοιες ενέργειες. Αλλά όλα αυτά είναι τα …απόνερα των πρώην αντιπολιτευομένων των Σαμαροβενιζελικών κυβερνήσεων, που χειροκροτούσαν μαθητές που στις παρελάσεις είτε δεν γύριζαν το κεφάλι τους στους επίσημους, είτε κάποιοι τολμηρότεροι τους τύφλωναν. 

 

Τέλος η «Voskotopi TV», σειρά έχει η «Πούτιν TV»…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1982

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 1982

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος ο Απόστολος Αποστόλου και επίδοξος διάδοχος του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του, Στρατής Πάλλης. Αντίπαλοι του, ο Αλέκος Πεσμαζόγλου υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. και ο Λευτέρης Κιοσκλής υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου για να κατέβει για δήμαρχος Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στρατής Πάλλης δημοσιεύει Ανοικτή Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Γεννηματά, με την οποία διαμαρτύρεται για την κυβερνητική υποστήριξη προς τον Ελ. Κιοσκλή. Επιχειρηματολογώντας επισημαίνει πως «ο Ελ. Κιοσκλής δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η οδός Γ. Δαυίδ, η οδός Βερναρδάκη και από ποιες πηγές υδρεύεται ο Χάλικας»! Τελικά δήμαρχος Μυτιλήνης αναδεικνύεται ο Στρατής Πάλλης.

 

ΕΙΠΕ

 

«Οι φαρμακοποιοί έχουν καταντήσει ζήτουλες. Έχουν αναγκαστεί να ψωνίζουν από δυο και τρεις φαρμακαποθήκες για να μπορούν να εξασφαλίσουν τα φάρμακα σε έλλειψη».

Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Φαρμακοποιών Λέσβου («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσυνεδριακή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλήτρια την Τόνια Τσίτσοβιτς, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Λέσβιον» στις 8 μ.μ..

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

- Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs» στη Μυτιλήνη, έναρξη στο Δημοτικό Θέατρο από τις 11 π.μ..

- Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Λέσχη Πλωμαρίου στις 8 μ.μ..

ΕΚΘΕΣΗ

«Το Δάσος κάτω από το δρόμο» στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Η Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Β. Αιγαίου, το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Αιγαίου με την επιστημονική του ιδιότητα, και ο Δήμος Λέσβου, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Δυνατότητες και Δράση του Εργαστηρίου Δοκιμών της ΠΕΑ Β. Αιγαίου Α.Ε.», στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 7 μ.μ..

ΔΙΑΛΕΞΗ

Η Περιφερειακή Δ/νση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου διοργανώνει παιδαγωγική διάλεξη με προσκεκλημένο ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ξωχέλλη, με θέμα: «Το σχολείο σήμερα - αύριο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης στις 7 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Sully» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αθλέτικο Μαδρ. - Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΤ1 στις 9:45 μ.μ..

 

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Αρχίζει η καταβολή συντάξεων.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

- Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs» στη Μυτιλήνη, έναρξη στο Δημοτικό Θέατρο από τις 11 π.μ..

- Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Λέσχη Πλωμαρίου στις 8 μ.μ..

ΕΚΘΕΣΗ

«Το Δάσος κάτω από το δρόμο» στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο για την προαγωγή της Σεξουαλικής Υγείας από το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή» στις 7 μ.μ.. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 22510-20600, πρωινές ώρες.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Blair Witch: Η επιστροφή» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey