Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ειδήσεις

23/09/2016 - 14:39

Έφεσος: Η διπλωματική διένεξη μεταξύ Τουρκίας - Αυστρίας συνέτεινε στο να διακοπούν πριν την ώρα τους, οι ανασκαφές που διενεργεί εκεί από τις αρχές του χρόνου, το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, με την επίβλεψή του καθηγητή Sabine Ladstatter. Με απόφαση των αρχών, τα ευρήματα παραδόθηκαν στο Μουσείο του Σέλτσουκ και σφραγίστηκε το κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι Αυστριακοί αρχαιολόγοι.

Προύσα: Η βυθισμένη Βασιλική του Αγίου Νεόφυτου στις όχθες της λίμνης Ισνίκ (Νίκαια), θα είναι πλέον επισκέψιμη, κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα. Η Βασιλική αυτή ανακαλύφθηκε μόλις το 2014 και πριν έξι μήνες ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξής της.

Αττάλεια: Ένα απ’ τα πλουσιότερα σε ευρήματα, ναυάγιο βρέθηκε στη περιοχή Αντρασάν της Αττάλειας σε υπολείμματα πλοίου της Βυζαντινής Εποχής (12ος μ.Χ. αιώνας). Ιδιαίτερης αξίας και αισθητικής είναι τα κεραμικά που συνεχίζουν να ανασύρουν οι δύτες, με την ευθύνη του Πανεπιστημίου Dokuz Eylül της Σμύρνης.

Εύρωμος Καρίας: Αρχαία ελληνική πόλη της Καρίας, κοντά στην Πριήνη και στη Μίλητο, στις εκβολές του ποταμού Μαιάνδρου. Η αρχαιολογική έρευνα, που είχε ξεκινήσει πριν από 36 χρόνια, ξανάρχισε απ’ το Πανεπιστήμιο της Μούλας. Στόχος του επικεφαλής καθηγητή Abuzer Κιζίλ είναι η αναστήλωση του ναού του Λέπσινου Δία (2ος π.Χ. αιώνας).

Αφροδισιάς: Ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθηγητής Roland RR Smith, που αφιέρωσε τη ζωή του στις ανασκαφές στην αρχαία πόλη της Αφροδισιάδας (μεταξύ Αϊδινίου και Παμούκ-Καλέ) χαρακτήρισε την τελευταία ανακάλυψη ως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στον κόσμο. Πρόκειται για πισίνα (διαστάσεις: 1,70 μ. μήκος, 30 μ. πλάτος και 1 μ. βάθος), που έρχεται σταδιακά στην επιφάνεια, χρονολογείται από τον 1ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται γιγάντια σε σύγκριση με το μέγεθος της πόλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey