Πίτα καλαμποκιού: Εποχιακή συνταγή από την Αν. Θράκη

09/09/2016 - 14:27

Αυτήν την περίοδο στις πεδιάδες της Θράκης, είναι στο φόρτε της η συγκομιδή του καλαμποκιού, του ηλίανθου με την παραγωγή ηλιέλαιου, αλλά και ο τρύγος των σταφυλιών. Η συνταγή είναι απ’ το Τεκίρνταγ (Ραιδεστός) και συνδυάζει τα παραγόμενα στην περιοχή αγροτικά προϊόντα.

Αυτήν την περίοδο στις πεδιάδες της Θράκης, είναι στο φόρτε της η συγκομιδή του καλαμποκιού, του ηλίανθου με την παραγωγή ηλιέλαιου, αλλά και ο τρύγος των σταφυλιών. Η συνταγή είναι απ’ το Τεκίρνταγ (Ραιδεστός) και συνδυάζει τα παραγόμενα στην περιοχή αγροτικά προϊόντα.

Η πίτα αυτή λέγεται και Loznik και ψήνεται ανάμεσα σε κληματόφυλλα. Χρειάζεστε δύο φλιτζάνια καλαμποκάλευρο, που το ζυμώνετε σε ένα μπολ με ένα φλιτζάνι γιαούρτι κι ένα ηλιέλαιο (μπορείτε και με ελαιόλαδο). Προσθέστε στο μείγμα φρέσκα κρεμμυδάκια κι ένα πράσο ψιλοκομμένα, λίγο δυόσμο, από ένα κουταλάκι του γλυκού, ζάχαρη κι αλάτι και μια καλή πρέζα κόκκινο πιπέρι.

Σε καλά λαδωμένο τηγάνι στρώνετε κληματόφυλλα και χύνετε το μείγμα. Επίσης στρώνετε με κληματόφυλλα και την επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως και μετά με τη βοήθεια ενός πιάτου (όπως στις ομελέτες) τη γυρίζετε να ψηθεί κι απ’ την άλλη πλευρά. Σερβίρεται ζεστή με μπόλικο βούτυρο. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey