Δεύτερη Ανάγνωση

08/08/2016 - 13:27

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Και γιατί παρακαλώ κύριε δήμαρχε Λέσβου να αποχωρήσουν τα παιδιά από τον τσανταρομαχαλά που έστησαν στην παραλία της Επάνω Σκάλας; Η κυβέρνηση δεν είναι που λέει: «Οι καταλήψεις δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά οφείλονται στην έλλειψη δημοσίου χώρου. Θα πρέπει σ’ αυτά τα παιδιά να δώσουμε χώρο»; Αυτά είπε πριν λίγες μέρες η κυβερνητική βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου.

Δώστε τους λοιπόν χώρο, μην …σαμποτάρετε την κυβέρνηση και μην συμβαδίζετε με τους …αχρείους του παλαιού συστήματος. Η δε υπουργός της κυβέρνησης Σία Αναγνωστοπούλου δεν είναι αυτή που είχε δηλώσει ότι «ανάμεσα στις καταλήψεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, προτιμά τις καταλήψεις»;

Ενώ το έτερο στέλεχος ο Γιώργος Κυρίτσης επεσήμανε πως «δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη». Οπότε λογικό είναι «τα παιδιά» να ερευνούν ήδη για «άδεια διαμερίσματα» στη Μυτιλήνη, για να τα καταλάβουν! Κατόπιν όλων αυτών των κυβερνητικών παρεμβάσεων, προς τι το πάθος σας να τους διώξουμε;

Να είμαστε κι ευχαριστημένοι που δεν έστησαν τα τσαντίρια τους στο παρκινγκ Μυτιλήνης! Κι αν διαμαρτύρονται οι δημότες σας, να τους πείτε ότι αυτούς ψηφίσατε, καλά να πάθετε… Ναι, γιατί εκεί που φτάσαμε δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε διάλογο για τα αυτονόητα. Η Ελλάδα είναι στα χέρια των πολιτών της.

Γιατί λοιπόν εκπλήσσονται από τέτοιες κυβερνητικές δηλώσεις, αφού οι άνθρωποι λένε αυτά που έλεγαν χρόνια και αυτά πιστεύουν; Αλλά αυτούς επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το …νέο πολιτικό σύστημα, τον Αλέξη και τον Πάνο.

ΠΑΛΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αλήθεια, ποιο είναι το «παλαιό πολιτικό σύστημα»; Απλώς σκεφθείτε πώς ήταν το νησί μας και οι κάτοικοι του, το ΄74 και πού έχει φθάσει σήμερα. Το «παλαιό πολιτικό σύστημα» έφερε χρήμα στο νησί μας με εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες του νησιού. Το «παλαιό πολιτικό σύστημα» γέμισε τα γύρω βουνά της πόλης με μεζονέτες. Το «παλαιό πολιτικό σύστημα» έδωσε χρήματα κι επιδοτήσεις στους αγρότες και αξιοποίησαν τα κτήματα τους.

Το «παλαιό πολιτικό σύστημα» δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τη μεγαλύτερη επένδυση στο νησί μας. Το «παλαιό πολιτικό σύστημα» δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας δίνοντας δουλειές σε υπηρεσίες, ξενοδοχεία, μικρές βιοτεχνίες. Το «παλαιό πολιτικό σύστημα» έδωσε χιλιάδες αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους της Λέσβου.

Το «παλαιό πολιτικό σύστημα» έφτιαξε όλους τους μεγάλους σύγχρονους δρόμους του νησιού μας. Τι έδωσε το …νέο πολιτικό σύστημα; Μπλα, μπλα, μπλα… Αντε γεια!

Ξεφτίλα! Προχθές η εφημερίδα «Δημοκρατία» επαινούσε τη δικτατορία Μεταξά με τον τίτλο «Ένδοξος Αύγουστος»!!

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΟΥΛΙΟΣ 1964

Θερινοί κινηματογράφοι

Κατακαλόκαιρο και μια διασκέδαση των κατοίκων της Μυτιλήνης είναι οι θερινοί κινηματογράφοι, οι οποίοι προσέφεραν κάθε βράδυ τρεις (παρακαλώ) ταινίες! Βέβαια τότε δεν υπήρχε θερινή ώρα με αποτέλεσμα να ξεκινούν λίγο μετά τις οκτώ και να τελειώνουν γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Η τιμή εισιτηρίου την εποχή αυτή ήταν 4,5 δρχ. και οι θερινοί λειτουργούσαν και ως τόποι κοινωνικών συναντήσεων! Ενδεικτικά οι θερινοί της εποχής αυτής έπαιζαν τις παρακάτω ταινίες (προσέξτε τα τετραψήφια τηλεφωνικά νούμερα):

«Σαπφώ», τηλ. 88-01: «Απόβασις στη Ρόδο», «Το τυχερό Παντελόνι» και η «Τερέζα».

«Ορφέας», τηλ. 88-32: «Για την αγάπη του παιδιού μου», «Όταν η μοίρα προστάζει» και «Θα εκδικηθεί το πιστόλι μας».

 

ΕΙΠΕ

«Θα δοκιμαστούμε “σκληρά” αν ξαναρχίσουν οι ροές».

Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8

- Καλοκαιρινή χοροεσπερίδα από το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγιασωτών στο κουτούκι «Χωριό» στην Αγιάσο.

- Εικαστική έκθεση από το «Symbiosis art festival» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη, ώρες 8:30 π.μ. - 2.30 μ.μ. & 7-9 μ.μ..

- Συναυλία με Techno και ηλεκτρονική μουσική στο Αρχοντικό Γεωργιάδη.

- Η ταινία «Ο Άνθρωπος της Βροχής»στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περάματος στις 9:30 μ.μ..

- Γιορτή Τραχανά και Χορός συλλόγων στο Ακράσι.

- Δημιουργίες του Μιχάλη Χατζέλλη στην πλατεία Ακρασίου.

- Έκθεση «Το Δάσος κάτω από το δρόμο» στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

- Γιορτή Αλόγου στο Πλωμάρι στις 7 μ.μ..

- «5ος Αχταρμάς» με μουσικοχορευτική παράσταση στο Μεσότοπο στις 9 μ.μ..

- 20η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ..

- Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ξένου με τίτλο «Διαπλέοντες το Αιγαίο - Ένα Οπτικό Ρέκβιεμ για τη Μεσόγειο» στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Κάστρο και στο Οθωμανικό Λουτρό Τσαρσί Χαμάμ της Μυτιλήνης.

- Έκθεση ζωγραφικής «Λέσβος και Άγιο Όρος» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη.

- Φωτογραφική έκθεση «Γλυκά-νησος» στο Δημοτικό Κήπο Μυτιλήνης, 11 π.μ. - 9 μ.μ..

- Έκθεση ζωγραφικής της Ευγενίς Φίλιου «Σε αρχοντική αγκάλη» στο Αρχοντικό Τζάννου στον Μανταμάδο.

- Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καλλιπολίτη στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (Κάτω Κάστρο), 8 μ.μ. - 10 μ.μ..

- Έκθεση ζωγραφικής της «Στέγης Θεοφίλου» στην Πέτρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey