Εποχιακή συνταγή: Σπιτικό κέτσαπ …αλά τούρκα!*

05/08/2016 - 14:37

Εποχή της ντομάτας, καιρός να κάνετε σοδειές για το χειμώνα. Βάλτε στη κατσαρόλα 6 φλιτζάνια ντομάτα, ένα φλιτζάνι φρούτα (μήλο αχλάδι, ροδάκινο δαμάσκηνα), 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, όλα ψιλοκομμένα και 2-3 σκελίδες σκόρδο. Δεν απαιτείται να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες και τα φρούτα γιατί μετά πολτοποιούνται.

Εποχή της ντομάτας, καιρός να κάνετε σοδειές για το χειμώνα. Βάλτε στη κατσαρόλα 6 φλιτζάνια ντομάτα, ένα φλιτζάνι φρούτα (μήλο αχλάδι, ροδάκινο δαμάσκηνα), 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, όλα ψιλοκομμένα και 2-3 σκελίδες σκόρδο. Δεν απαιτείται να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες και τα φρούτα γιατί μετά πολτοποιούνται.

Προσθέστε 2 ξυλάκια κανέλλας κι ένα κουταλάκι γλυκού μπαχάρι, σπόρους από μουστάρδα και μαύρο πιπέρι, αν θέλετε και 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι. Τέλος, 2 φλιτζάνια ξύδι από μήλο, 2 φλιτζάνια ζάχαρη και 2 κουταλάκια αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 1,30 έως 2 ώρες, ή μέχρι να πήξει.

Όταν κρυώσει, αφαιρέστε τα ξυλάκια της κανέλλας και περάστε το μείγμα από κόσκινο ή μπλέντερ. Ξαναβάζετε την σάλτσα στην κατσαρόλα στη φωτιά για μερικές βράσεις, για να πετύχετε την επιθυμητή συνεκτικότητα στο κέτσαπ. Στο σημείο αυτό μπορείτε να προσθέσετε αλάτι ή πιπέρι ή ζάχαρη ανάλογα με την προτίμησή σας.

Μεταφέρετε το κέτσαπ σε μπουκάλια με φαρδύ στόμιο ενώ είναι ακόμη ζεστό και όταν κρυώσει, το σφραγίζετε και το αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας. Αυτό το φρουτώδες κέτσαπ θα βελτιωθεί με τον καιρό, ταιριάζει δε πολύ με ψητό κοτόπουλο και μπιφτέκια.

*Η συνταγή είναι από την εφημερίδα «Χουριέτ». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey