Δεύτερη Ανάγνωση

05/08/2016 - 13:36

ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν φτάνει που πέφτει ο τουρισμός στη Λέσβο, δεν φτάνει που πέφτουν τα φορολογικά έσοδα, δεν φτάνει που κινδυνεύουμε να πλημμυρίσουμε από πρόσφυγες, δεν φτάνει που τα «αξιέπαινα» παιδιά συνεχίζουν τις καταλήψεις, έχουμε και τον Ολυμπιακό να χάνει από μια …κολοπετινίτσα και να αποκλείεται από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό κι αν είναι δράμα! Ευτυχώς όμως που την ίδια στιγμή, ο σύγχρονος πολιτικός ήρωας ονόματι Πολλάκης, παρατάει την υπουργική του καρέκλα, δραπετεύει από το υπουργείο του, όπου έχουν φωλιάσει τα διαπλεκόμενα, και τρέχει στο λαό του. Βάζει την ειδική φόρμα, μπαίνει στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Σαντορίνης και προσφέρει τις υπηρεσίες του!

Φαντάζομαι την έκπληξη του ασθενή όταν ξύπνησε και είδε από πάνω του κοτζάμ υπουργό να ποζάρει… Δεν αρκεί δηλαδή το δράμα σου με την αρρώστια, να ‘χεις και τον Πολλάκη να σου χαμογελάει! Κάποια παρηγοριά είναι που ξεκινάνε οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα, για να ξεφύγουμε από την σκληρή πραγματικότητα.

Αλλά κι αυτοί είναι φαβορί για να καταγραφούν ως οι χειρότεροι αγώνες στην ιστορία τους… Άσε που σαν χώρα επιστρέφουμε στα παλιά γνωστά …πέτρινα χρόνια, που με ένα έστω μετάλλιο θα πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας!

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Είδατε τι …καλή που είναι η απλή αναλογική; Ακόμα προσπαθούν να φτιάξουν κυβέρνηση στην Ισπανία κι ετοιμάζονται για τρίτες εκλογές μέσα σε οκτώ μήνες! Για σκεφτείτε μια τέτοια κατάσταση στη χώρα μας, να βρίσκεται επί οκτώ μήνες με υπηρεσιακή κυβέρνηση σε μια τέτοια ακριβώς περίοδο της Ιστορίας της.

Γιατί εκλογές σε μια χώρα δεν γίνονται τόσο για να καταγραφεί το όποιο πλειοψηφικό ρεύμα. Αυτά μπορεί να είναι ωραία παιχνίδια στα αμφιθέατρα που πληρώνουν οι …μπαμπάδες! Όμως σε μια (σοβαρή) χώρα, οι εκλογές γίνονται για ένα βασικό και μόνο σκοπό. Τη δημιουργία κυβέρνησης.

ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ

Στη χώρα με τα πιο παχύσαρκα παιδιά, γιατροί και φαρμακοποιοί ερίζουν για το ποιος δικαιούται να κάνει μετρήσεις σακχάρου!!! Μήπως ο ΕΟΠΥΥ επιτέλους ν’ αρχίσει να πληρώνει τους επαγγελματίες υγείας ανάλογα με το πόσο υγιείς διατηρούν τους πελάτες τους;

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ…

Στις 18 Αυγούστου η Νέα Δημοκρατία μετακομίζει στα νέα της γραφεία. Η μετακόμιση της για την εξουσία, προς το παρόν αγνοείται…

Νύχτα ντροπής για το Θρύλο…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1975

Εγκαινιάζεται το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Η θεμελίωση του έργου είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 1962 και μετά από πολλές προσπάθειες, χρόνο και χρήμα, έφθασε η ώρα των εγκαινίων. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, παρέστησαν ο νομάρχης Λέσβου, Α. Γεωργακόπουλος, και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Aπ. Αποστόλου, Πλωμαρίου Βουνάτσος, Αγιάσου Καβαδέλλης και Μήθυμνας Κώστας Δούκας. Μιλώντας ο πρόεδρος Πάνος Πράτσος ανάμεσα στα άλλα, τόνιζε και τα εξής: «Θέλωμεν να πιστεύωμεν ότι το ανεγερθέν Πνευματικόν Κέντρον θα διατηρηθή και θα πλουτισθή. Οι νέοι κυρίως το χρειάζονται. Είναι η κυψέλη τους, είναι το σπουδαστήριο τους, είναι ο ναός της σοφίας των και της αισθητικής των αγωγής».

 

ΕΙΠΕ

 

«Είναι πολύ πιθανό όταν η Τουρκία ξεπεράσει το σημερινό μούδιασμα και ξεκαθαρίσει τα του οίκου της, να επανέλθει με μεγαλύτερη ένταση τόσο σε σχέση με τις αξιώσεις της σε διμερές επίπεδο, όσο και στη λογική επιβεβαίωσης του ρόλου της ως περιφερειακής δύναμης.

Δημήτρης Παπαγιαννίδης,ναύαρχος εν αποστρατεία, πρώην υποψήφιος βουλευτής (Facebook)

 

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8

- Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στην πλατεία Αγιάσου στις 9 μ.μ..

- Εικαστική έκθεση από το «Symbiosis art festival» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη, ώρες 8:30 π.μ. - 2.30 μ.μ. & 7-9 μ.μ..

- Φωτογραφική έκθεση «Γλυκά-νησος» στο Δημοτικό Κήπο Μυτιλήνης, 11 π.μ. - 9 μ.μ..

- Συναυλίες με τους «Holy Limbo» και τον Αιγύπτιο Ramy Essam στο Αρχοντικό Γεωργιάδη.

- Εκδήλωση με θέμα: «Από την ελιά στο λάδι» στο Ακράσι.

- Έκθεση φωτογραφίας «Το παλιό και το σημερινό Ακράσι» στο Ακράσι.

- Έκθεση ζωγραφικής «Λέσβος και Άγιο Όρος» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη.

- Έκθεση «Το Δάσος κάτω από το δρόμο» στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

- Έκθεση ζωγραφικής της Ευγενίς Φίλιου «Σε αρχοντική αγκάλη» στο Αρχοντικό Τζάννου στον Μανταμάδο.

- Συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου στο κτήμα «Οινοφόρος» στον Καρά Τεπέ στις 9:30 μ.μ..

- Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καλλιπολίτη στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (Κάτω Κάστρο), 8 μ.μ. - 10 μ.μ..

- Η ταινία «Τα παιδιά της χορωδίας» στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περάματος στις 9:30 μ.μ.,

­- Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ξένου με τίτλο «Διαπλέοντες το Αιγαίο - Ένα Οπτικό Ρέκβιεμ για τη Μεσόγειο» στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Κάστρο και στο Οθωμανικό Λουτρό Τσαρσί Χαμάμ της Μυτιλήνης.

- «Τάρτι Wave Rock Fest» στην παραλία Τάρτι στις 6 μ.μ..

- Εκδήλωση από τον «Τέρπανδρο» στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Άντισσας στις 8 μ.μ..

- Έκθεση ζωγραφικής της «Στέγης Θεοφίλου» στην Πέτρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey