Έρχονται οι Ρώσοι!

08/07/2016 - 14:59

Είναι τέτοια η ζημία που έπαθε η Νότια Τουρκία απ’ το φετινό μποϋκοτάζ των Ρώσων τουριστών, που αυτές τις ημέρες, μόλις εκδηλώθηκε η «μεταμέλεια» του Ερντογάν έναντι του Πούτιν, οι φορείς της περιοχής, προσδοκώντας έστω και τώρα κάποια ανάκαμψη, σπεύδουν να καλοπιάσουν τους Ρώσους.

Είναι τέτοια η ζημία που έπαθε η Νότια Τουρκία απ’ το φετινό μποϋκοτάζ των Ρώσων τουριστών, που αυτές τις ημέρες, μόλις εκδηλώθηκε η «μεταμέλεια» του Ερντογάν έναντι του Πούτιν, οι φορείς της περιοχής, προσδοκώντας έστω και τώρα κάποια ανάκαμψη, σπεύδουν να καλοπιάσουν τους Ρώσους.

Προς τούτο, ο δήμαρχος της τουριστικής πόλης Kemer, 60 χλμ. απ’ την Αττάλεια, Μουσταφά Γκιουλ, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να διαθέσει, εφόρου ζωής σπίτι για να παραθερίζει η οικογένεια του πιλότου PavelPeshkov, ο οποίος σκοτώθηκε όταν η Τουρκία κατέρριψε το αεροπλάνο του, το Νοέμβριο του 2015.

Μάλιστα σύμφωνα με το πρακτορείο «Tass», ο Ρώσος γενικός πρόξενος στην Αττάλεια, είναι ενήμερος της προσφοράς, την οποία όμως απορρίπτει η οικογένεια του πιλότου, θεωρώντας την, όχι μόνο ατιμωτική, αλλά και φρικτή. Η πρωτοβουλία όμως του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος με το οποίο έχει εκλεγεί (το εθνικιστικό ΜΗΡ), παραπέμποντας τον στο πειθαρχικό!

Με αποτέλεσμα ο δήμαρχος, το Δημ. Συμβούλιο μαζί με 70 άλλα μέλη του ΜΗΡ, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους απ’ το κόμμα, ισχυριζόμενοι πως η πρωτοβουλία τους ερμηνεύτηκε λανθασμένα. Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι γείτονες για να δελεάσουν τους Ρώσους να ξαναγυρίσουν στις ακρογιαλιές τους!

Η σημερινή ημέρα πάντως, αναμένεται να είναι σημαντική για την ανάκαμψη του τουρκικού τουρισμού, αφού με διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν στις 30 Ιουνίου, αίρεται η απαγόρευση της πώλησης οργανωμένων ταξιδιών στην Τουρκία και ξεκινούν πάλι οι πτήσεις τσάρτερ. Για σήμερα ειδικά, όπως αναφέρει το «Reuters», έχουν προγραμματισθεί 17 πτήσεις! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey