Δηκτικά

15/06/2016 - 14:38

Το Λιμενικό δεν έχει, αυτοί έχουν
Περισσότερες πληροφορίες έφτασαν στο «Ε» μετά το χτεσινό μας «δηκτικό» για τη συμπεριφορά ξένων υπαλλήλων της Frontex καθώς και την «εισβολή» κάποιων εξ αυτών σε σκάφος που ελλιμενιζόταν στη μαρίνα Μυτιλήνης.
Ευρωπαίος πολίτης, ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους, έχει προκαταβάλει τέλη δύο ετών για ελλιμενισμό στη μαρίνα Μυτιλήνης. Σε αυτό επιβιβάστηκαν «παράνομα», όπως λέει ο κάτοχός του, οι υπάλληλοι της Frontex κι, όταν τους επισημάνθηκε ότι «ενεργούν παράνομα κι ότι οι ίδιοι δεν είναι ελληνική αρχή», απάντησαν ότι είναι «δικαίωμά τους κι ότι το ελληνικό Λιμενικό Σώμα δεν έχει δικαιοδοσία»!
Ενώ αυτοί έχουν, όπως είπαν!
Αν.Παζ.

 

Ο… «χάκερ» Κώστας Κατσαρός!
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου και χωρίς να ξέρουμε την πραγματική σχέση του αντιδημάρχου Οικονομικών Κώστα Κατσαρού με τις νέες τεχνολογίες, επί των ημερών του μπορούμε να πούμε πως ο Δήμος έχει κάνει πραγματική στροφή προς αυτές.
Το πιο χαρακτηριστικό αυτής της διαπίστωσης είναι η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής ουσιαστικά εξυπηρέτησης των δημοτών από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Και μεταξύ σοβαρού κι αστείου για κάποιους συναδέλφους του από τη συμπολίτευση αλλά και από την αντιπολίτευση, ο κ. Κατσαρός χαρακτηριζόταν ως… «χάκερ», αφού αν θυμάστε καλά ήταν εκείνος που είχε εισηγηθεί και την προμήθεια tablets για κάθε δημοτικό σύμβουλο. Άσχετα βέβαια αν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι εξακολουθούν να ζητάνε… «χαρτούρα» με τις εισηγήσεις του συμβουλίου, αδυνατώντας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της τεχνολογίας.
Μ.ΟΡΦ

 

Με το πρώτο αεροπλάνο!
Την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψήφιων για εισαγωγή σε ΑΕΙ. Τα Λύκεια θα παραλάβουν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες το πρωί της Παρασκευής, ώστε οι βαθμοί να αναρτηθούν μέχρι το μεσημέρι σε όλα τα σχολεία καθώς και στον ειδικό ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας.
Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους εδώ <http://markcalc.minedu.gov.gr/>.
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Μιχάλης Καπιωτάς τόνισε στο «Ε»: «Πιστεύουμε ότι, όπως κάθε χρόνο, θα έρθουν τα αποτελέσματα με το πρώτο αεροπλάνο, ώστε να κατανεμηθούν και να κυλήσει ομαλά η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών».
Η αγωνία κορυφώνεται, λοιπόν, την Παρασκευή…
Αν.Παζ.

 

Για τα Ροδαφνίδια! 



Στη συνέχεια του κειμένου του Κυριαζή Αριστείδη, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 11-6-16 με τίτλο: «Περιπλανήσεις ανθρωπιδών στα Ροδαφνίδια Λισβορίου πριν από μισό εκατομμύριο χρόνια!», δημοσιεύουμε τη φωτογραφία του χειροπέλεκυ που ανέσκαψε η καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2012 στα Ροδαφνίδια Λισβορίου στο όρυγμα 20.
Α.Ω

 

Έκπτωση από τη «Blue Star Ferries»
Η ακτοπλοϊκή εταιρεία «Blue Star Ferries» προσφέρει έκπτωση 30% για τους επιβάτες των πλοίων της που έχουν προορισμό τα νησιά του Αιγαίου που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση (Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω).
Πιο συγκεκριμένα, η παροχή αφορά όλες τις κατηγορίες επιβατικών εισιτηρίων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν στα κατά τόπους συνεργαζόμενα πρακτορεία αποδεικτικό, το οποίο να επιβεβαιώνει τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα σε κάποιον από τους συγκεκριμένους προορισμούς. Η ενέργεια αυτή στοχεύει τόσο στην υποστήριξη των νησιών τα οποία υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν πλήθος προσφύγων για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και στην ενίσχυση της τουριστικής τους κίνησης.
Ας αξιοποιήσουν την ευκαιρία οι τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών προσφέροντας κι αυτές με τη σειρά τους ελκυστικές τιμές για τους Έλληνες τουρίστες που θα φθάσουν στα νησιά μας αυτό το καλοκαίρι ώστε οι απώλειες από τις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ να αντισταθμιστούν με αύξηση του εσωτερικού τουρισμού.
Θυμίζουμε την κλασική ρήση των εμπόρων «η φτήνια τρώει τον παρά».
Ν.Μ.

 

Γιορτή του Πατέρα
Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από την αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιόπη Γόμου-Πρωτογεράκη, παραβρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με την ευκαιρία της Ημέρας του Πατέρα (19 Ιουνίου), τιμήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μάριος Σπανός ως ένδειξη αναγνώρισης του κάθε πατέρα που άοκνα καθημερινά συμπαραστέκεται στα παιδιά του.
Η περιφερειάρχης τού απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην οποία αναγράφεται το ρητό του Δημόκριτου: «Η σοφία του πατέρα είναι η καλύτερη συμβουλή για τα παιδιά του».
Αν.Παζ.

 

Ευχαρίστησε Μανούσο η ΠΑΕ ΑΕΛΚ
Είναι γεγονός πως η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι… άφαντη και με τη στάση της αυτή εντείνει τον προβληματισμό που επικρατεί σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον της. Εκτός από κάποιες σποραδικές επισκέψεις σε καφέ της πόλης και κάποιες φωτογραφίες στο facebook των Νίκου Μιχαλάκη, Προκόπη Καρτάλη και Δημήτρη Γαβαλά, κανείς δεν έχει κατορθώσει να αποσπάσει μία εκτίμηση για το τι μπορεί να γίνει με την ομάδα.
Καθρέφτης αυτής της στάσης που παραπέμπει σε διάλυση ήταν και η λειτουργία της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, η οποία είχε να αναρτήσει κάποια είδηση σχετικά με την ομάδα από τις αρχές του Μάη. Χθες όμως η ιστοσελίδα επανήλθε και ευχαρίστησε με μία λιτή ανακοίνωσή της τον αρχηγό της Γιώργο Μανούσο (σ.σ. ο οποίος θα αγωνίζεται πλέον στον Πλατανιά) για την προσφορά του στην ομάδα αλλά και τους χορηγούς της ομάδας που στήριξαν οικονομικά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Να πάρουμε αυτές τις δύο αναρτήσεις της ιστοσελίδας ως… θετική εξέλιξη ότι κάτι κινείται στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ;
Μ.ΟΡΦ

 

Έρχεται στη Λέσβο
Αντιπροσωπεία του «Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» με επικεφαλής την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ θα επισκεφθεί τη χώρα από τις 15 ως τις 18 Ιουνίου προκειμένου να ενημερωθεί για το προσφυγικό ζήτημα. Η πενταμελής αντιπροσωπεία μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί και τη Λέσβο.
Αναρωτιόμαστε τι νόημα έχουνε όλες αυτές οι επισκέψεις των ευρωβουλευτών από τη στιγμή που η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ν.Μ.

 

Touch and go
Τρίτη 9.50 το πρωί δύο μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν άσκηση (touch and go) στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη άσκηση που πραγματοποιούν πολύ συχνά οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας για να εξοικειώνονται με τους αεροδιαδρόμους των ακριτικών νησιών του Αιγαίου. Όσοι βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης είχαν την ευκαιρία να δουν εκπληκτικούς ελιγμούς, που μόνο σε πραγματικές αερομαχίες μπορεί να δει κανείς.
Ν.Μ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey