Δεύτερη Ανάγνωση

08/06/2016 - 15:39

Περίμενε κανείς ότι οι τάφοι των Βενιζέλων θα εκχωρούνταν στους δανειστές μας; Προφανώς όχι. Οπότε προς τι η έκπληξη για δηλώσεις περί Νήσου Έλις για τη Λέσβο; Πώς νομίζετε δηλαδή, ότι έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια κοινή συνείδηση το νησί μας; Σαν Μπαχάμες ή Χαβάη; Αμ δε… Όπως έχουμε ταυτίσει εμείς το νησί Λαμπεντούζα.

Περίμενε κανείς ότι οι τάφοι των Βενιζέλων θα εκχωρούνταν στους δανειστές μας; Προφανώς όχι. Οπότε προς τι η έκπληξη για δηλώσεις περί Νήσου Έλις για τη Λέσβο; Πώς νομίζετε δηλαδή, ότι έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια κοινή συνείδηση το νησί μας; Σαν Μπαχάμες ή Χαβάη; Αμ δε… Όπως έχουμε ταυτίσει εμείς το νησί Λαμπεντούζα.

Κι αυτό το έχουν καταλάβει (;) οι ντόπιοι εκπρόσωποι μας και τρέχουν μην τυχόν εμφανιστεί μια τέτοια πτώση στον τουρισμό που θα τραβάμε τα μαλλιά μας…

Κι όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, να είμαστε έτοιμοι για νούμερα έκπληξη! @ Θυμάστε τις δηλώσεις της κας Κουντουρά, της υπουργού τουρισμού, ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την τουριστική κίνηση στα νησιά που σήκωσαν το μεταναστευτικό βάρος; Πού είναι τώρα η συμπαθεστάτη υπουργός των ΑΝΕΛ; Με τι μας παραμύθιαζαν; Με ειδικά προγράμματα, καμπάνιες και άλλα τέτοια. Ό,τι είδατε εσείς, άλλα τόσα είδα κι εγώ! Πού είναι η τοπική οργάνωση των ΑΝΕΛ να διαμαρτυρηθεί; Άντε γεια…

@ Επίσης. Πού είναι οι συνδικαλιστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Λέσβου; Επί …επαράτων κυβερνήσεων, με το παραμικρό ξεσηκώνονταν, συνελεύσεις, καταλήψεις, απεργίες, δηλώσεις, καταγγελίες. Τώρα τσιμουδιά! Τσιμουδιά για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Λέσβου, τσιμουδιά για όσα συμβαίνουν στη γενικότερη πολιτική σκηνή. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται… @ Κι εντελώς …τυχαία αυξήθηκαν οι συλλήψεις αλλοδαπών στη Λέσβο. Εντελώς τυχαία… @ Δεν φθάνει που μας έχουν πάρει τα …σώβρακα, μας παίρνουν τη φέτα και το τυρί. Ανάθεμα τους …κακούς ξένους! Την ίδια ώρα μάς κάνουν πλάκα οι καλοί μας γειτόνοι με την Αγιά Σοφία και τους Τσάμηδες. Ο υπουργός Κοτζιάς βολτάρει ανά την υφήλιο και τα αποτελέσματα τα ζούμε πλέον στο πετσί μας…

@ Ευτυχώς, μας ήλθε για τρεις μέρες παρακαλώ μέρες, και η Θεανώ μας… Να είμαστε κι ευχαριστημένοι, μας είπε. Είμαστε μέσα στους 30 νομούς με το Κοινωνικό Πρόγραμμα! Ευχαριστούμε Θεανώ… Μόνο που ο σημερινός κυβερνητικός βουλευτής το 2014, αποκαλούσε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως «Μνημείο κοροϊδίας» και τόνιζε ότι «Το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι η φτώχεια». Τότε είχε χρησιμοποιηθεί και η λαϊκή παροιμία «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι».

Όλα τ’ άλλα πάνε καλά… Αυτός είναι ο βαθύτερος στόχος. Να μας ταχτοποιήσουν όλους, να εξαρτιόμαστε από συνεισφορές κοινωνικής αλληλεγγύης, επιδόματα και να έρχεται το κράτος αρωγός να μας ενισχύει. Το κράτος δυνάστης! Sorry, αλλά δεν τσιμπάμε… @ Αυτό κι αν είναι κίνηση ματ στην πολιτική σκακιέρα.

Ο Βασίλης Λεβέντης έδωσε το «παρών» σε επίδειξη μόδας γνωστού οίκου των Αθηνών! Κατόπιν τούτου αντικρίζω το μέλλον με αισιοδοξία…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995
Ο Τζορτζ Μπους στη Λέσβο!

Στο πλαίσιο των διακοπών του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, περνάει από τη Λέσβο. Η πρώτη στάση της θαλαμηγού του εφοπλιστή Λάτση, «Αλέξανδρος», ήταν τα Βατερά, όπου ο Μπους έκανε τζόκινγκ προς την πλευρά του Αγίου Φωκά ακολουθούμενος από σωματοφύλακες και δημοσιογράφους. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η σύζυγος του, Μπάρμπαρα Μπους, εξέφρασε το θαυμασμό της για τις ομορφιές του νησιού. Δεύτερος σταθμός του Τζ. Μπους, ήταν το Πλωμάρι, όπου έκανε μια σύντομη στάση. Κατόπιν συνέχισε την κρουαζιέρα του μέχρι την Κρήτη, φιλοξενούμενος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

ΕΙΠΕ


«Η κράτησή τους στη Μόρια, θα πρέπει να σταματήσει και γι’ αυτό αναλάβαμε μία σειρά ενεργειών, όπως η ενεργοποίηση της μεταβατικής δομής στο Μανταμάδο».
Θεανώ Φωτίου, αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατά την επίσκεψη της στη Λέσβο, για τους πρόσφυγες-μετανάστες

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6
- Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5:30 μ.μ..
- Απεργία ιατρών του ΕΣΥ Λέσβου.
- Αποχή δικηγόρων.
- Ομιλία: «Οι ευεργετικές και οι βλαβερές ιδιότητες του Ήλιου» στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 8 μ.μ..
- Συγκέντρωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης στις 10 π.μ..
- Η ταινία «Χελωνονιντζάκια ΙΙ» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..
ΠΕΜΠΤΗ 9/6
- Αποχή δικηγόρων.
- Παρουσίαση του βιβλίου «Η Σιωπή της Σίβας» στο «Book & Art» στις 8:30 μ.μ..
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6
- Ψηφοφορία για νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ Τμήματος Λέσβου στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 9 π.μ..
- Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Μυτιλήνη.
- Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 13 θέσεις φυλάκων.
- Τελετή παρουσίασης των εργασιών «Teachers 4 Europe» στη Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής στις 7 μ.μ..
- Εθελοντική Αιμοδοσία στην Άντισσα στο Ιατρείο το πρωί.
- Πανηγύρι της Ιεράς Μονής Κρεοκόπου στην Άντισσα στις 7 μ.μ..
 ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6
- Τιμητική εκδήλωση για τους Εθελοντές Αιμοδότες της Λέσβου στη Μαρίνα Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ..
- Έκθεση φοιτητών με τίτλο «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε», στη Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής, εγκαίνια στις 7 μ.μ..
- «Σαν Παλιό Σινεμά» από το Ωδείο Σκαλκώτα στο Δημοτικό Θέατρο στις 8:30 μ.μ..
- «Η ρόδα των συναισθημάτων» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης στις 12:30 μ.μ..

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Να κάνουν χαρακίρι…

Του Βασίλη Αγγελικόπουλου («Καθημερινή»)

Γιατί δεν κάνουν χαρακίρι; Δημοσίως, στο Σύνταγμα. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ολοσούμπιτης -από Μητσοτάκη έως Κουτσούμπα και Λεβέντη.

Τα δε στελέχη κι οι βουλευτές τους στην πρώτη σειρά των χαρακιριζομένων. Πώς αντέχουν το ρεζιλίκι να περνάει στη Βουλή διάταξη που παραχωρεί σε υπουργούς και βουλευτές το δικαίωμα για off shore κι αυτοί να μην παίρνουν μυρωδιά παρά να «φρουμάζουν», τάχα μου, μια βδομάδα αργότερα, αφού το αποκαλύψει μια εφημερίδα. Δεν προλαβαίνει άνθρωπος ούτε να ξεφυλλίσει 7.500 σελίδες που φέρνει «κατεπειγόντως» στη Βουλή η κυβέρνηση, κατανοητό.

Αλλά είναι δυνατόν ένα κόμμα, και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μη διαθέτει «μηχανισμό», μια ομάδα ανθρώπων, κάτι, που να μπορεί να «ακτινογραφεί», έστω, όποιο νομοσχέδιο φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση; Ιδού που είναι δυνατόν. Εδώ παραδοσιακώς τα ελληνικά κόμματα διεκδικούν, κερδίζουν κι αναλαμβάνουν την εξουσία χωρίς να έχουν εκπονήσει στοιχειώδες έστω πρόγραμμα διακυβερνήσεως -πέρα φυσικά από τις «αυταπάτες» που διατυμπάνιζαν προεκλογικά οι ντουντούκες τους, τσίγκινες ή ένσαρκες. Η έλλειψη «μηχανισμού ανάγνωσης νομοσχεδίων» θα μας εκπλήξει;

Όπως κι αν έχει -χαρακίρι. Εν σειρά στο Σύνταγμα. Πάει πολύ μετά έξι χρόνια καταστροφής της χώρας να μη λένε να καθαρίσουν οι στάβλοι του Αυγείου. Ο Φίλης: «Τα κουράζουμε τα παιδιά στο σχολείο», το πρωί, «Το ελληνικό σχολείο στενάζει κάτω από τις εξετάσεις», το βράδυ.

«Όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών», κραύγαζε ως νεολαίος πριν από 35 χρόνια, το ίδιο παπαγαλίζει ακόμα ως υπουργός, κόβοντας τις λίγες εξετάσεις που έχουν απομείνει στα σχολεία. Και για να το δικαιολογήσει: «Οφείλουμε να αναζητήσουμε προγράμματα που θα δίνουν μεγαλύτερο χρόνο στον ωφέλιμο χρόνο, που είναι ο χρόνος διδασκαλίας», είπε. Χρόνιον το νόσημα. Του ψεύδους και της παραπλάνησης (άσε της γλώσσας). Διότι οι ίδιοι έχουν εξαγγείλει πως σχεδιάζουν να κόψουν, εκτός από εξετάσεις, και διδακτέα ύλη, και ώρες διδασκαλίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey