Δεύτερη Ανάγνωση

16/03/2016 - 13:20

Πέρυσι τέτοια εποχή τα καρναβάλια σατίριζαν την …κακιά Μέρκελ. Ακόμα βοάνε στ’ αυτιά μας τα συνθήματα τύπου «Μέρκελ go home» και προσπάθειες να χορέψει η Ευρώπη στα νταούλια του Αλέξη. Αμ δε... Μας έμεινε μοναδική φίλη η Μέρκελ και χορεύουμε ντέφι στο ρυθμό των Ευρωπαίων αλλά και της Τουρκίας! Ακόμα και ο σοσιαλιστής …φίλος Ρέντσι κλείνει τα σύνορα, σε μια Ελλάδα που ακολουθεί τα χνάρια του Λαζόπουλου. Δηλαδή ένα απέραντο «Αλ Τσαντίρι»!

Πέρυσι τέτοια εποχή τα καρναβάλια σατίριζαν την …κακιά Μέρκελ. Ακόμα βοάνε στ’ αυτιά μας τα συνθήματα τύπου «Μέρκελ go home» και προσπάθειες να χορέψει η Ευρώπη στα νταούλια του Αλέξη. Αμ δε... Μας έμεινε μοναδική φίλη η Μέρκελ και χορεύουμε ντέφι στο ρυθμό των Ευρωπαίων αλλά και της Τουρκίας! Ακόμα και ο σοσιαλιστής …φίλος Ρέντσι κλείνει τα σύνορα, σε μια Ελλάδα που ακολουθεί τα χνάρια του Λαζόπουλου. Δηλαδή ένα απέραντο «Αλ Τσαντίρι»!

@ Είναι μετά να μην στεναχωριέσαι για την κατάντια μας; Η Βουλγαρία (ποια, η Βουλγαρία;) να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα! Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας δηλώνει ξεκάθαρα πως «η Μακεδονία ανέλαβε το δύσκολο έργο του τερματισμού των ροών, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν το έκανε για εμάς.

Η Μακεδονία χρειάζεται τη βοήθειά μας, σε προσωπικό και εξοπλισμό». Έτσι την αποκαλούν ακόμα και οι πρόσφυγες! Στεναχωριέσαι ή δεν στεναχωριέσαι; Και οι Τούρκοι έρχονται στα νησιά μας, για να μας …επιβλέπουν! Τι να το κάνω λοιπόν, το τουπέ και τις τάπες του πρωθυπουργού στους Έλληνες πολιτικούς όταν πάει από ήττα σε ήττα, όταν η χώρα μας για πρώτη φορά βρίσκεται τόσο απομονωμένη….

Να τον χαίρονται! @ Και εάν ο Αλέξης μιλάει για τη θέληση του ελληνικού λαού, τότε και η ψήφος των ευρωπαίων πολιτών θα πρέπει να θεωρηθεί ως βούληση των ευρωπαϊκών λαών… Ανοίγοντας τα σύνορα, είτε από πολιτική ή ιδεοληπτική αφέλεια, είτε από σκοπιμότητα προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με τα ακροδεξιά κόμματα να βρίσκουν την ευκαιρία θέτοντας πλέον αυτά την ατζέντα του πολιτικού διακυβεύματος της Γηραιάς Ηπείρου.

Διότι δεν είναι το θέμα εάν η Ευρώπη πάει Δεξιά ή Αριστερά. Το θέμα είναι ότι η ευρωπαϊκή κοινωνία πολώνεται με αποτέλεσμα να ροκανίζονται οι πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μετριοπάθεια, η συναίνεση, η συνεννόηση, η δημοκρατία αλλά και η αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη όχι όπως τη γουστάρει ο κάθε πικραμένος, αλλά αλληλεγγύη που θα στοχεύει στην σύγκληση μέσα στους κοινούς στόχους των ευρωπαϊκών λαών @ «Κούνια μάς κούναγε» ότι η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορα της. Τα εξωτερικά της έχει κλείσει, τα εσωτερικά της παραμένουν ανοικτά για τους Ευρωπαίους πολίτες. Εμείς οι ανόητοι παραμένουμε στην Ευρώπη ή «των οικιών ημών εμπιπραμένων, άδομεν!»;

Διότι τα σύνορα της Ευρώπης από το Αιγαίο έχουν μεταφερθεί στη …Μακεδονία, Βουλγαρία, Αλβανία! Όλα αυτά δεν λέγονται σκληρότητα. Ρεαλισμός λέγονται! @ Και πολύ φοβάμαι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΜΑΡΤΙΟΣ 1971
Επίθεση από …τσιρκόνια!

Ένας νέος εχθρός των ελαιοδέντρων εμφανίζεται στη Λέσβο. Πρόκειται για τα …τσιρκόνια, τα μικρά αυτά πουλιά που εξαφανίζουν τον καρπό των ελαιοδέντρων, δημιουργώντας αναστάτωση στους εκατοντάδες ελαιοκαλλιεργητές και γίνεται το βασικό πρόβλημα του νησιού μας! Σε σχόλιο του, ο «Δημοκράτης» επισημαίνει πως: «Τα μικρά αυτά πτηνά έχουν αποβή η μάστιξ των ελαιώνων.

Κατά πυκνά σύννεφα, επιπίπτουν εναντίον των ελαιοδένδρων και καταβροχθίζουν τον τόσο πολύτιμο ελαιόκαρπο». Για την καταπολέμηση των τσιρκονιών, η αρμόδια Διεύθυνση Γεωργίας δίνει παράταση στην κυνηγετική περίοδο, ζητώντας από τους κυνηγούς να συμβάλουν στη μάχη εναντίον των πτηνών αυτών.

Δεν ήθελαν και πολύ οι κυνηγοί συμπατριώτες μας, που όχι μόνο συνέχισαν το αγαπημένο τους σπορ, αλλά πολλοί τολμηροί άρχισαν να κυνηγούν και στο κέντρο της πόλης μέσα στα δέντρα των πάρκων της Μυτιλήνης!

 

ΕΙΠΕ


«Καμία απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται μετανάστες».
Τρύφων Αλεξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη Βουλή

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/3
- Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 6:30 μ.μ..
- Εθελοντική Αιμοδοσία στο Επιμελητήριο Λέσβου από τις 9 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ..
- Η ταινία «Το Λονδίνο έπεσε» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..
- Η ΕΛΜΕ Λέσβου διοργανώνει εκδήλωση «Ο φασισμός στο εδώλιο», στην αίθουσα του Πειραματικού Σχολείου στις 7 μ.μ..
ΠΕΜΠΤΗ 17/3
- Εθελοντική Αιμοδοσία στο Επιμελητήριο Λέσβου από τις 9 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ..
- Πρεμιέρα της ταινίας «Spotlight: Όλα στο φως» στο «Cine Αρίων».
- Η ταινία «Το Δάσος» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/3
- Ομιλία με θέμα «Διαχείριση κρίσεων. Άγχος - Πανικός» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 4:30 μ.μ..
- «Σήκωσε με ψηλά», παιδική παράσταση στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου στις 6 μ.μ.,
- Η ταινία «Spotlight: Όλα στο φως» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..
- Η ταινία «Το Δάσος» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3
- Διαδήλωση ενάντια στην Ευρώπη - φράχτη.
- Εθελοντική αιμοδοσία στο Κάτω Τρίτος το απόγευμα.
- Ποδηλατοπορεία αφιερωμένη στην «Ώρα της γης», στην πλατεία Σαπφούς στις 8 μ.μ..
- «Σήκωσε με ψηλά», παιδική παράσταση στο Πολύκεντρο Μήθυμνας στις 11 π.μ.,
- «Σήκωσε με ψηλά, παιδική παράσταση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου στις 6 μ.μ.,
- Η ταινία «Spotlight: Όλα στο φως» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..
- Η ταινία «Το Δάσος» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Το τέλος του «Πολιτικού Ισλάμ»

Του Χρήστου Λουτράδη («The Huffington Post»)

Η πολιτική είναι γνωστό ότι αποτελεί τη διαχείριση των συμβόλων. Ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά σύμβολα και ιδεολογικά προτάγματα που όρισαν το πολιτικό και κοινωνικό μέλλον της ευρύτερης γειτονιάς μας, είναι το ιδεολόγημα του «μετριοπαθούς» Ισλαμισμού που κυριάρχησε αρχικώς στην Τουρκία και ύστερα σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να δημιουργήσει θετική δυναμική.

Η μεγαλύτερη ελπίδα, εξ ου και βιώνεται και ως μεγαλύτερη απογοήτευση, βιώθηκε στην Τουρκία. Η γειτονική μας χώρα υπήρξε για πολλά χρόνια η μοναδική ελπίδα για τη Δύση και κυρίως για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι θα αποτελέσει παράδειγμα δημοκρατικότητας και κράτους δικαίου για την περιοχή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποτελούσε για πολλούς ξένους ηγέτες και κυβερνήσεις, το πολιτικό πρόσωπο εκείνο που όχι μόνο θα συγκρουόταν με ένα απολυταρχικό και αναχρονιστικό καθεστώς που κυβερνούσε την Τουρκία για δεκαετίες, αλλά κυρίως ότι θα αποτελούσε τον εφαρμοστή ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων δυτικού τύπου με έμφαση στο κράτους δικαίου και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Η πραγματικότητα όμως απεδείχθη εντελώς διαφορετική. Ο Τούρκος προέδρος, Ταγίπ Ερντογάν, όχι μόνο δεν εφάρμοσε στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις δυτικού τύπου, αλλά απεναντίας διολισθαίνει σταδιακά αλλά με σταθερούς ρυθμούς προς την εγκαθίδρυση ενός απολυταρχικού καθεστώτος που δεν θα θυμίζει σε τίποτα δημοκρατικό καθεστώς.

Και ο πλέον καλόπιστος αναλυτής αντιλαμβάνεται πια ότι στόχος του Τούρκου προέδρου δεν είναι η φιλελευθεροποίηση των θεσμών της γειτονικής μας χώρας, αλλά η ισλαμοποίηση κάθε πτυχής πολιτικής αλλά και κοινωνικής δράσης. Ισλαμοποίηση που ξεκίνησε από τον κρατικό μηχανισμό, πέρασε στο εκπαιδευτικό σύστημα και περνάει σιγά σιγά στο πιο δύσκολο αλλά καίριο σημείο. Στην προσπάθεια ισλαμοποίησης της καθημερινότητας του μέσου Τούρκου.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι μόνος αλλά έχει συμμάχους επιχειρηματίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ανδρώθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Έχει όμως και έναν σημαντικότερο σύμμαχο. Μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων που στο πρόσωπο του Τούρκου ηγέτη, βλέπει το δικό του κοινωνικό εκδικητή, για τα χρόνια της κοινωνικό-οικονομικής απομόνωσης στα οποία βρισκόταν.

Το ότι δεν έχει βγει από αυτή την απομόνωση, φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση δεν τον ενοχλεί. Του φτάνει που ικανοποιήθηκε το αίσθημα της εκδίκησης. Το αν αυτό το αίσθημα είναι αρκετό για να κρατήσει ζωντανό το «Πολιτικό Ισλάμ» στο μέλλον, η ιστορία θα το δείξει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey