Δεύτερη ανάγνωση

18/02/2016 - 13:41

Πριν μερικά χρόνια ο Ερντογάν αποφάσισε να τα βάλει με το …Facebook! Άγνωστο τι τον πείραξε, άλλωστε ισλαμιστής πολιτικός είναι, άκρη δεν βγάζεις, η εκστρατεία φίμωσης του Facebook ξεκίνησε.

Οδηγίες περί έργων βιολογικού στην Ερμού (περισσότερα κάτω)

 

Πριν μερικά χρόνια ο Ερντογάν αποφάσισε να τα βάλει με το …Facebook! Άγνωστο τι τον πείραξε, άλλωστε ισλαμιστής πολιτικός είναι, άκρη δεν βγάζεις, η εκστρατεία φίμωσης του Facebook ξεκίνησε.

Για λίγο όμως. Διότι είδε το αδύνατο αλλά και το παράλογο της υπόθεσης και σταμάτησε. Αυτά είναι άλλωστε και τα καλά της παγκοσμιοποίησης, δεδομένου ότι ζούμε σε μια εποχή -καλή, κακή, αυτό ο καθένας το εξετάζει από την πλευρά του- όπου τα σύνορα πλέον βρίσκονται στα μυαλά μας… Σαν περίπου αυτό που έλεγε η Μαργκερίτ Ντυράς:

«Οι τοίχοι υπάρχουν αλλά μέσα στο κεφάλι μας» @ Κι αν καλώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει κανόνες στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, απορίες δημιουργεί η εμμονή των στελεχών της για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά ακόμα και για τα μέσα δικτύωσης.

Η εκπληκτική δήλωση του υπουργού της, ο οποίος φέρει μάλιστα το ιστορικό για τη Λέσβο όνομα, Βερναρδάκης, πως «η αυτονόμηση των ΜΜΕ είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία», ειλικρινά με τρομάζει.

Με τρομάζει περισσότερο η απάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που χάρη στη λεγόμενη αυτονομία των ΜΜΕ, τόσα χρόνια εξαπέλυαν μύδρους εναντίον των τότε κυβερνήσεων.

Όπως και η δήλωση της αγέρωχης Γεροβασίλη ότι πρέπει «να μπει τάξη και στο διαδικτυακό τοπίο και στις ραδιοφωνικές συχνότητες, όπως και στις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες» @ Προτιμότερα άλλωστε τα μέσα ενημέρωσης να εκπροσωπούν οικονομικά συμφέροντα και να αλληλοχτυπιούνται μεταξύ τους, παρά την όποια …αντικειμενικότητα κρατικών παραγόντων.

Και οι δείκτες θεαματικότητας δείχνουν πως και ο (τηλεοπτικός) λαός έχει την ίδια άποψη. Αρκεί κανείς να παρακολουθεί τις θεαματικότητες των καναλιών που στον πάτο του σχετικού πίνακα, φιγουράρει η …αντικειμενικότητα της ΕΡΤ!

@ Πουλάκια μου! Τώρα που υπάρχει φόβος να μας πετάξουν έξω από την Σένγκεν, σκεφθήκατε την Ενωμένη Ευρώπη και μιλάτε για την ανάγκη ανοικτών συνόρων;

Τα μυαλά μας ν’ ανοίξουμε και να δούμε πώς θα συνταχθούμε με τις (κοινές) ευρωπαϊκές οδηγίες και ας αφήσουμε τους …τσαμπουκάδες.

Γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει, τους τσάμπα μάγκες τούς πάτησε το τρένο! @ Όχι, δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα! Διότι αναμένω με αδημονία τη Δευτέρα, όπου θα χαρώ τον Κώστα Βουτσά να παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του! Κι είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι ένας 84χρονος όχι μόνο τεκνοποιεί την σύντροφο του, αλλά τη νυμφεύεται, ατενίζοντας το μέλλον με αυτοπεποίθηση εφήβου…

@ Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Φλωρεντίας, το κάθε profile έχει δικαίωμα για 5 post την ημέρα, 15 like, και 2 share την ημέρα. Τόσα σηκώνει η αγορά…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1991
Ο βιολογικός καθαρισμός στην Ερμού

Ξεκινούν τα έργα του βιολογικού καθαρισμού στο τμήμα της οδού Ερμού, δημιουργώντας μια σειρά από αναστατώσεις στο πλέον κεντρικό σημείο της Μυτιλήνης.

Οι εργασίες ξεκινούν από το πάνω μέρος της Ερμού, στο σημείο που βρίσκεται το φαρμακείο του Πάλλη και συνεχίζουν με κατεύθυνση προς το Γενί Τζαμί με σκοπό να ολοκληρωθούν στην αρχή της Κεντρικής Αγοράς.

Το μεγάλο αυτό έργο λόγω του όγκου αλλά και της ιδιαιτερότητας της περιοχής, δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα, όχι μόνο για τα οχήματα που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν κατοίκους και καταστήματα, αλλά και για τους πεζούς, που βρίσκονται να υπερπηδούν χαντάκια προκειμένου να πάνε στα σπίτια τους ή στις εργασίες τους.

Για το λόγο αυτό η ΔΕΥΑΜ ενημερώνει καθημερινά τους πολίτες, ενώ δημοσιεύει σχετικό χάρτη εργασιών ώστε να είναι ενημερωμένος ο δημότης (σχετική η φωτογραφία). Τελικά ο βιολογικός καθαρισμός ολοκληρώθηκε, δημιουργώντας μια νέα σύγχρονη υποδομή της πόλης.

 

ΕΙΠΕ


«Τα ΜΜΕ, είτε μας αρέσει είτε όχι, αποτελούν οικονομικές επιχειρήσεις και ως εκ τούτου είναι φορείς συμφερόντων».
Στρατής Λιαρέλλης («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18/2
- Αποχή συμβολαιογράφων.
- Αποχή δικηγόρων.
- Η παράσταση «Η απολυμένη» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..
- Η ταινία «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» στο «Cine Αρίων».
- Η ταινία «Deadpool» στο «Cine Αρίων».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/2
- Ημερίδα με θέμα «Δίκτυο προστασίας για την προώθηση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων» στο ξενοδοχείο «Πύργος Μυτιλήνης» στις 10 π.μ..
- Αποχή δικηγόρων.
- Η ταινία «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» στο «Cine Αρίων».
- Η ταινία «Deadpool» στο «Cine Αρίων».

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/2
- Παρουσίαση του «Λεσβιακού Ημερολογίου 2016» στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στις 7 μ.μ..
- Αρχαιρεσίες του Θεατρικού Ομίλου «Οι Άστεγοι» για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στα γραφεία τους, Θεοφράστου 24, στις 6 μ.μ..
- Η ταινία «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» στο «Cine Αρίων».
- Η ταινία «Deadpool» στο «Cine Αρίων».

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/2
- Ανταλλαγή σπόρων στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου στις 6 μ.μ..
- Εθελοντική αιμοδοσία στο Ιατρείο Θερμής από τις 9 - 1 μ.μ..
- Εορτασμός Ημέρας Σκέψης από Προσκόπους και Οδηγούς της Λέσβου στο Μουσείο Βρανά στον Παπάδο από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ..
- Τιμητική Εκδήλωση για τους Εθελοντές Αιμοδότες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ιππείου στις 6:30 μ.μ..
- Γιορτή Ζευγάδων στο Ίππειος στις 10 π.μ..
- Κοπή πίτας από το ΝΟΜ στον «Ευκάλυπτο», στην Παναγιούδα στις 8:30 μ.μ..
- «Το Χρυσό Λουρί», παιδική θεατρική παράσταση στο Θέατρο ΦΟΜ στις 11 π.μ..

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2
- Τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ.
- Κλείνουν τα Ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου. Ανοίγουν στις 1 Απριλίου.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ


Μήπως γινόμαστε σκηνικό της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας;

Του Α.Δ. Παπαγιαννίδη («Kontra News»)

Να, οι τελευταίες εξελίξεις στο δίδυμο πύρινο μέτωπο αφενός της αξιολόγησης/review που μια παγώνει και μια ξεπαγώνει (με την σύστοιχη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους να πηγαινοέρχεται σαν γιο-γιο) και αφετέρου του Προσφυγικού / Μεταναστευτικού (που ήδη «καταφέραμε» να παρασύρει το καθεστώς του Αιγαίου...), μας φέρνουν στη δυσάρεστη συνειδητοποίηση ότι η Ελλάδα του 2016 και οι περιπέτειες που έχει μπροστά της, κοντεύουν να γίνουν το σκηνικό μπροστά στο οποίο θα παιχτεί το έργο των γερμανικών εκλογών του 2017.

Για όσους αρέσκονται στις λεπτομέρειες, η κανονική περίοδος διεξαγωγής τους είναι μεταξύ 27 Αυγούστου και 22 Οκτωβρίου του 2017…

Ήδη, βέβαια, σε λίγες εβδομάδες έχουμε τις τριπλές εκλογές στα κρατίδια της Σαξωνίας (άλλοτε Ανατολική Γερμανία με πρωτεύουσα το Μαγδεμβούργο) και Βάδης - Βυρτεμβέργης καθώς και της Ρηνανίας - Παλατινάτου (στο πρώτο έχουμε την Στουτγάρδη, τη Χαϊδελβέργη, την Καρλσρούη, στο δεύτερο το Ντίσελντορφ, την Κολωνία, την άλλοτε πρωτεύουσα Βόννη). Όμως το αληθινά δυσάρεστο θα παιχτεί, ίσως μάλιστα να παίζεται ήδη, με τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Πώς αυτό;

Οι Γερμανοί έχουν τον κανόνα -Γερμανοί είναι, βλέπετε!-, πολύν καιρό πριν ξεκινήσει η κυρίως προεκλογική τους εκστρατεία, τα μεγάλα τουλάχιστον κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες, να έχουν αναδείξει εκείνον (ή εκείνην) που θα προσέλθει διεκδικητής της πρωθυπουργίας.

Τον (ή την) Kanzlerkandidat. Η σκληρή γραμμή Σόϊμπλε στα δικά μας μνημονιακά -του αιώνιου αντιζήλου / χαμένου ως προς την Άνγκελα Μέρκελ- αυτό είχε ως αρκετά διαφανή στόχο: να προσέλθει υποψήφιος αντικαταστάτης της στην Καγκελαρία, με το ρόλο του τευτονικά άτεκτου, αλλά και του προστάτη του Γερμανού φορολογούμενου. (Θυμηθείτε κι εκείνον τον ανεκδιήγητο Φίλιπ Ρέσλερ, των Φιλελευθέρων/FDP, το 2011 στο Μνημόνιο-1 «μας»...).

Τώρα όμως, η ανάδειξη της «λύσης ΝΑΤΟ» για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό στο Αιγαίο, μετά την Συμφωνία Μέρκελ - Νταβούτογλου, και μάλιστα με γερμανική ηγεσία στη ΝΑΤΟϊκή αρμάδα, φέρνει μπροστά - μπροστά στη διεκδίκηση του προσκηνίου στους Χριστιανοδημοκράτες, την υπουργό Αμύνης -άλλοτε Κοινωνικών Υπηρεσιών / Οικογένειας - Νεότητας, με παρατσούκλι «η κοινωνική συνείδηση της CDU!»- Ούρσουλα φον ντερ Λάϋεν. Κάτι σαν άμυνα / εκδίκηση της Μέρκελ απέναντι στον Σόϊμπλε, δηλαδή!

«Και οι Σοσιαλδημοκράτες/SPD;» θα ρωτήσετε. Αυτούς ο Kanzlerkandidat μάλλον θα είναι ο και νυν ηγέτης τους, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που δεν έχει «πολυπαίξει» το ελληνικό ζήτημα: όμως οι SPD βρίσκονται σταθερά πίσω στις δημοσκοπήσεις.
Να, σε τι μπορεί να χρησιμεύει η Ελλάδα του 2016...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey