Δεύτερη ανάγνωση

02/07/2015 - 13:33

Χρεωκοπημένος σήμερα! Τρομοκρατημένος; Τι να σας πω; Εγώ διατηρώ την ψυχραιμία μου, ο κόσμος όμως; Γιατί καλές οι θεωρίες, αλλά αρκεί κανείς να δει τον κόσμο; Τρομολάγνοι είναι όλοι αυτοί; Προφανώς όχι. Γιατί καλή η ψυχολογία, καλή η ελπίδα, αλλά καλύτερο το… παραδάκι!

Χρεωκοπημένος σήμερα! Τρομοκρατημένος; Τι να σας πω; Εγώ διατηρώ την ψυχραιμία μου, ο κόσμος όμως; Γιατί καλές οι θεωρίες, αλλά αρκεί κανείς να δει τον κόσμο; Τρομολάγνοι είναι όλοι αυτοί; Προφανώς όχι. Γιατί καλή η ψυχολογία, καλή η ελπίδα, αλλά καλύτερο το… παραδάκι! Πόσο μάλλον σε ηλικιωμένους ανθρώπους που, έχοντας την ανασφάλεια της ηλικίας, καλούνται τώρα να διαχειριστούν την κατάσταση @ Τεράστιες ουρές από ηλικιωμένους ανθρώπους οι οποίοι με την ανασφάλεια της ηλικίας προσπαθούν να πιάσουν μια καλή σειρά στην ουρά έξω από την Τράπεζα. Πιόνια μιας ζαριάς; Τι να πω. Μακάρι στο τέλος να φέρουμε εξάρες, διότι διαφορετικά θα έχουμε άσχημες καταστάσεις...

@ Κι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν ζήσει τις πιο τραγικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας, βλέπουν σήμερα να ξυπνάν οι χειρότεροι εφιάλτες του μακρινού χτες. Τι έλαχε να πάθουν στα γεράματά τους… @ Ντροπή στη γενιά μας που ζούμε τέτοιες καταστάσεις, φταίνε οι προηγούμενοι και οι νυν, φταίνε οι πολίτες με τις επιλογές τους, έφτασε η ώρα. Ας κάτσουν οι πολιτικοί να βρουν μια λύση.

Ντροπή! @ Κι εμείς οι πολίτες να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας! @ Κι εκεί που καθόμουν στον καναπέ κι έκανα ζάπινγκ (εκνευρίζοντας την άτυχη γυναίκα μου), βλέπω να περνάει μια μπάρα στο κάτω μέρος της: «Ο Ηλίας Ψινάκης στο μέγαρο Μαξίμου».

Τρελάθηκα. Την… κοπάνησε ο Αλέξης και ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ηλίας (του Μαραθώνα); Άντε να ετοιμαστούμε για οντισιόν! Ώσπου είδα την κορμοστασιά του, την πλούσια, και φορώντας ένα μοδάτο κουστούμι με ροζ γραβάτα έξω από το Μαξίμου να κάνει δηλώσεις για τις επαφές με παράγοντες του κυβερνητικού στρατοπέδου! @ Εδώ η Ρωσία, εκεί η Ρωσία, πού είναι η Ρωσία; Εδώ η Κίνα, εκεί η Κίνα, πού είναι η Κίνα;

@ Ας μην αφήσουμε το μίσος να επηρεάσει το μέλλον των παιδιών μας… @ Ευτυχώς παίρνω θάρρος από το φίλο μου Μάκη Αξιώτη που γράφει στο facebook: «Θυμάμαι τις ξεμπαμπούλες της λεγόμενης μνημονιακής συγκυβέρνησης και τα ίδια έξω μούτρα να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τότε τον κόσμο με αρμαγεδόνες. Τότε προεκλογικά! Και τώρα πάλι τα ίδια ξεμπαμπούλικα του συρμού! Μόνο και μόνο η τακτική αυτή της ψευτιάς με οδηγεί να ζητήσω το αντίθετο από αυτό που προτείνουν! Το ΟΧΙ!»

@ Άρα ο Μάκης παραμένει στη γραμμή! @ Τελικά οι αγορές χορεύουν ή εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι; @ Στο τέλος θα τα ρίξουν όλα όλοι στον Αλέξη! Διότι έχω αρχίσει να βλέπω δηλώσεις… απεγκλωβισμού μελών της συγκυβέρνησης. Από αντιπρόεδρο Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ) μέχρι βουλευτή Παπαχριστόπουλο (ΑΝΕΛ), από τον Κούλογλου μέχρι τον Παπαδημούλη! @ Ευτυχώς που άνοιξε και η… ΕΤ3!

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...
ΙΟΥΛΙΟΣ 1966
Ημέρες αποστασίας...

Ταραγμένες πολιτικές εποχές με κυβέρνηση αποστατών και με πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται συγκέντρωση της ΕΔΑ στο «Αρίων» Μυτιλήνης.

Μιλούν οι βουλευτές του κόμματος Θεόφραστος Παππάς, Λεωνίδας Κύρκος και Φρίξος Πρωτογερέλλης, οι οποίοι άσκησαν αυστηρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης των αποστατών.

Ο Λ. Κύρκος στην ομιλία του τονίζει: «Δεν φοβούμαστε τη Δικτατορία, η οποία θα προκαλέσει συμφορά και αίμα και θα επιδιώξει την εξαφάνιση της Αριστεράς», ενώ στο τέλος απαίτησε τη διεξαγωγή εκλογών.

 

ΕΙΠΕ


«Ήδη υπάρχουν ακυρώσεις, εύχομαι να είναι κάτι παροδικό και διαχειρίσιμο».
Γιάννης Σαμιώτης, πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων για το κλείσιμο των τραπεζών (TVM)

 



ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


- Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου απάντησε στις ερωτήσεις του Πάνου Χαρίτου και του Γιώργου Αλαφογιώργου και πολλοί τηλεθεατές συντονίστηκαν στη συχνότητα της ΕΡΤ1, ανεβάζοντας αρκετά την τηλεθέασή της. Συγκεκριμένα, η συνέντευξη σημείωσε 22,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο, που είναι πολύ υψηλό ποσοστό για την κρατική τηλεόραση.
- Με τις πολιτικές εξελίξεις οι περισσότεροι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν διαμορφώσει το πρόγραμμά τους, δίνοντας κύριο βάρος στην ειδησεογραφία και σε όσα συμβαίνουν.

Έτσι το MEGA σημείωσε 17,2% μέσο όρο και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στο γενικό σύνολο αλλά και στο δυναμικό κοινό με 16,2%, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά στο γενικό σύνολο (και στην παρένθεση αναφέρεται ο μέσος όρος στο δυναμικό κοινό) ο ΑΝΤ1 με 13,2% (και 13%), ο ΣΚΑΪ με 12,5% (και 10,9%), ο ALPHA με 12,2% (13,1%) και η ΕΡΤ1 με 11% (και 9,4%) παρά το ότι μετέδωσε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που σημείωσε υψηλή τηλεθέαση εκείνην την ώρα, αποδεικνύοντας ότι οι τηλεθεατές… μπήκαν και βγήκαν από την κρατική τηλεόραση…!

Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρέθηκε το STAR, με 10,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 11,7% στο δυναμικό κοινό.

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
963 Ο Νικηφόρος Φωκάς ανακηρύσσεται από το στρατό αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
1904 Πεθαίνει ο Άντον Τσέχοφ, Ρώσος θεατρικός συγγραφέας (Ο Βυσσινόκηπος, Θείος Βάνιας, Τρεις Αδελφές) (Γεν. 17/1/1860).
1932 Αποφασίζεται η καθιέρωση της θερινής ώρας στην Ελλάδα.
1939 Γεννιέται ο Αλέκος Παναγούλης, ήρωας της αντίστασης κατά της Χούντας των συνταγματαρχών (Θαν. 1/5/1976).

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



«ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
Βάναυσες οι παρεμβάσεις από τους «εταίρους» στα εσωτερικά μας πράγματα. Γιούνκερ, Μέρκελ, Γκάμπριελ, Ολάντ, Σόιμπλε μάς «σέβονται», μας «εκτιμούν», αλλά, αν πούμε «όχι» στις ακραίες προτάσεις λιτότητας που προσπαθούν να μας επιβάλουν, θα «υποχρεωθούν» να μας θέσουν εκτός ευρωζώνης. Χθες αποδείχτηκε ότι η λέξη «εκβιασμός» έχει δίπλα τις φωτογραφίες τους.

Από την άλλη, ένας περήφανος κόσμος, όλοι αυτοί που τα τελευταία πέντε χρόνια υποφέρουν από τις πολιτικές των μνημονίων τους, εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, που δεν βλέπουν προοπτική στην ίδια τους τη χώρα, ηλικιωμένοι με συντάξεις που δεν τους επιτρέπουν να αυτοαποκαλούνται «περήφανα γηρατειά», άνεργοι νέοι με άδηλο μέλλον, να βροντοφωνάζουν «όχι» στην πλατεία Συντάγματος.

Όχι στο φόβο, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο τις αλυσίδες μας. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γυρνούσε πίσω τον εκβιασμό. «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού» είπε. «Αν ο λαός θέλει πρωθυπουργό ταπεινωμένο και εξευτελισμένο, ας τον διαλέξει, δεν θα είμαι εγώ». Που σημαίνει ότι, αν η λαϊκή ετυμηγορία είναι «ναι» στο πρόγραμμα των δανειστών, η κυβέρνηση παραιτείται.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Όσοι υποστηρίζουν το «ναι» δεν είναι γερμανοτσολιάδες, πλούσιοι, κατεστημένο, δειλοί. Είναι οικογενειάρχες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νοικοκυρές, επιχειρηματίες αλλά και άνεργοι, που εκτιμούν ότι η αποδοχή της πρότασης Τσίπρα στο δημοψήφισμα θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε αλβανοποίηση, σε πείνα και διεθνή περιθωριοποίηση.

Οι οπαδοί του «όχι» δεν είναι σταλινικοί, οπαδοί της Βορείου Κορέας και επίδοξοι μιμητές του Ενβέρ Χότζα. Είναι συμπατριώτες μας που δεν αντέχουν άλλο την αφαίμαξη από τους Γερμανούς και την περιφρόνηση από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.

Την επομένη του δημοψηφίσματος και οι μεν και οι δε θα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι, αν έχουν έστω ένα δράμι μυαλό, να συνυπάρχουν αρμονικά.

Μπορεί να διαφωνήσουν σήμερα, με κόσμιο τρόπο και επιχειρήματα. Ας μην πριονίσουν όμως το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey