Δεύτερη ανάγνωση

07/05/2015 - 13:32

Εκλογές σήμερα στην Αγγλία. Πριν πάνε ή επιστρέφοντας από τις δουλειές τους, οι Άγγλοι θα ρίξουν την ψήφο τους και μετά θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα. Και από αύριο θα συνεχίσουν κανονικά και πάλι τις δουλειές τους…

Εκλογές σήμερα στην Αγγλία. Πριν πάνε ή επιστρέφοντας από τις δουλειές τους, οι Άγγλοι θα ρίξουν την ψήφο τους και μετά θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα. Και από αύριο θα συνεχίσουν κανονικά και πάλι τις δουλειές τους…

@ Στη χώρα μας γεννήθηκε η Δημοκρατία, αλλά η Αγγλία είναι αυτή που έχει μακρά παράδοση στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Ξεκινάει από το 1215 με την Μάγκνα Κάρτα, προχώρησε με τον εμφύλιο πόλεμο στον 17ο αιώνα, ενώ το 1721 ξεκίνησε ο θεσμός της Πρωθυπουργίας!

@ Πρώτος πρωθυπουργός ο Ρόμπερτ Γουόλπολ και έπονται μέχρι σήμερα άλλοι 73 πρωθυπουργοί. Απ’ όλους βέβαια πιο γνωστός ο Τσώρτσιλ· είναι άλλωστε ο μοναδικός που έγινε άγαλμα έξω από τη Βουλή! @ Λίγα μέτρα πιο πάνω ένα μικρό αδιέξοδο με μπάρα και 3-4 αστυνόμους. Οδός Ντάουνινγκ Στριτ, πρωθυπουργικό γραφείο! Κάμερον ή Μπίλιμπαντ; Βασικά ερωτήματα το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος του Φάραντζ και το ποσοστό του Κόμματος της Σκωτίας με γυναίκα αρχηγό!

@ 650 οι έδρες της Βουλής, 650 εκλογικές περιφέρειες! Ένας μοναδικός υποψήφιος από κάθε κόμμα κι εκλογές κάθε 5 χρόνια! @ Η χαρακτηριστικότερη δήλωση της προεκλογικής περιόδου σε σχέση με την κατάσταση και το μέλλον της χώρας, έγινε από τον 84χρονο Ρούμπερ Μέρντοχ, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης: «Το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη μοιάζει να είναι δύο χώρες, το Λονδίνο και το υπόλοιπο».

@ Επιστρέφουμε (δυστυχώς) στην ελληνική πραγματικότητα και εις την οικογένεια Βαρουφάκη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την συνέντευξη του πατρός Βαρουφάκη στο Κυριακάτικο «Έθνος», όπου πληροφορήθηκα ότι υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Χαλυβουργικής! Και δεδομένου ότι ο πεθερός του υιού Βαρουφάκη είναι επίσης βιομήχανος αδυνατώ ν’ αντιληφθώ πώς… εξετράπη ο Γιάν(ν)ης σε «βομβαρδιστή» της καπιταλιστικής οικονομίας!

@ Από την άλλη πάλι εντυπωσιάζομαι με την επιδερμική ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος από την Νέα Δημοκρατία. Για όλα φταίει ο ΕΝΦΙΑ. Όχι ότι κι αυτός δεν... βοήθησε αλλά π.Ε. (Προ ΕΝΦΙΑ) είχαμε ευρωεκλογές, όπου επίσης ήρθε δεύτερη και καταϊδρωμένη η ΝΔ. Πολλώ δε μάλλον το 2012, όπου πάλι με τον ίδιο αρχηγό η ΝΔ έπιασε πάτο με το ιστορικό χαμηλότερο ποσοστό 18%! @ Μήπως, λέω μήπως, φταίει κάτι άλλο πλην ΕΝΦΙΑ;

@ Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν επίσης έκπληκτος (όλο σε εκπλήξεις πέφτω τελευταία), πληροφορούμαι ότι 57χρονος σκηνοθέτης τα είχε φτιάξει με 26χρονη ηθοποιό, κόρη πρώην υπουργού! Αλλά το ειδύλλιο (δυστυχώς) έλαβε τέλος…

@ Τι έλεγε ο Άντι Γουόρχολ; «Το σεξ είναι το μεγαλύτερο τίποτα όλων των εποχών»…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΜΑΪΟΣ 1966

Ηχογραφημένη ομιλία Γ. Παπανδρέου

Μεγάλη συγκέντρωση στον «Αρίωνα» όπου ακούγεται η ηχογραφημένη ομιλία του αρχηγού της Ένωσης Κέντρου Γεωργίου Παπανδρέου. Στην αρχή της συγκέντρωσης ο Γ. Γραμματέας της ΕΔΗΝ Λέσβου Αντ. Πίκουλος διαβάζει τα μηνύματα των βουλευτών της Ε.Κ. Ν. Μαλλιάκα και Φωκ. Βουνάτσου. Στη συγκέντρωση η Αστυνομία ζητεί τα μεγάφωνα να έχουν κατεύθυνση προς την πλατεία του θεάτρου «μήπως ξεφύγει κανένας ήχος και μολύνει τα όργανα της τάξεως που ευρίσκονται απ’ έξω» όπως σημειώνει ειρωνικά σε σχόλιο του ο «Δημοκράτης».

 

ΕΙΠΕ

Ο δημοτικός ταμίας έχει εξουσία εφόρου και περισσότερο…

Παναγιώτης Τσουπής,

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε γενική συνέλευσή τους προτείνουν στην κυβέρνηση:

1.Τα τρία κανάλια να επαναλειτουργήσουν με την ονομασία ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 καθώς το brand name ΕΡΤ και ΕΡΑ είναι αποτυπωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας και πρέπει να είναι ισχυρό, να αποτυπώνεται καθαρά και να προηγείται σε όλα τα Μέσα.

2.Τα δύο τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 να λειτουργήσουν με διαφορετική ταυτότητα: Το ένα με αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα (ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ κ.λπ.), το άλλο με αμιγώς ψυχαγωγικό χαρακτήρα (πολιτιστικές εκπομπές, ταινίες, παιδικό πρόγραμμα κ.λπ.). Τα αθλητικά θα μοιράζονται και στα τρία κανάλια.

3.Να υπάρξουν οριζόντιες δομές, τόσο στην παραγωγή της ενημέρωσης όσο και στη διανομή της. Η ενημέρωση να παράγεται κεντρικά, ανεξαρτήτως του μέσου που θα χρησιμοποιείται (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο).

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1823 Ιδρύεται στην Κέρκυρα η Ιόνιος Ακαδημία από τον Άγγλο ύπατο αρμοστή των Επτανήσων Φρειδερίκο Νόρθ, κόμη του Γκίλφορδ.

1919 Γεννιέται η Εβίτα Περόν, σύζυγος του προέδρου της Αργεντινής Χουάν, (Θαν. 26/7/1952).

1946 Ιδρύεται από τους Μασάρο Ιμπούκα και Ακίο Μορίτα η Εταιρία Τηλεπικοινωνιών του Τόκιο, με προσωπικό 20 υπαλλήλων. Σήμερα είναι γνωστή με το όνομα Sony και απασχολεί 158.500 υπαλλήλους.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το φόβητρο της «Βαϊμάρης»

του Νίκου Μελέτη

(«Έθνος»)

Δεν είναιη πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή επιστρατεύεται ως φόβητρο, με την ελπίδα ότι θα πανικοβληθούν οι δανειστές και θα σπεύσουν να ικανοποιήσουν τη λίστα αιτημάτων.

Την ίδια μέθοδο είχε ακολουθήσει και ο κ. Σαμαράς, όταν «απειλούσε» τους δανειστές ότι αν δεν του δώσουν ανάσες, τότε έρχεται το «φάντασμα» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν μάσησαν και επέλεξαν το δεύτερο.

Η επιχειρηματολογία των δύο κυβερνητικών στελεχών είναι πάνω-κάτω γνωστή: η οικονομική κρίση τροφοδοτεί τα άκρα, ο ΣΥΡΙΖΑ (αν και συνεργάζεται με ένα εθνικιστικό στα όρια της ακροδεξιάς κόμμα) είναι το τελευταίο ανάχωμα της πολιτικής νομιμότητας έναντι του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Όμωςαδικείται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν προβάλλει τη Χρυσή Αυγή ως φυσιολογικό διάδοχό του, σε περίπτωση αποτυχίας του.

Προσβάλλονται οι χιλιάδες ψηφοφόροι του, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημαίνει ότι γίνεται αποδεκτό πως με την ίδια ευκολία με την οποία ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν αύριο να μετακινηθούν στη Χρυσή Αυγή, περιμένοντας να ακούσουν τις ίδιες υποσχέσεις.

Κι αν επιτρέπουμε να γίνονται συγκρίσεις με τη Βαϊμάρη, ας θυμηθούμε ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν τροφοδοτήθηκε μόνο από τη φτώχεια και τη διεθνή πίεση, αλλά και από τις ασύστολες υποσχέσεις, τον λαϊκισμό, τον τυφλό εθνικισμό της ανάδελφης (Άριας) φυλής, τη μαζική εξαπάτηση των μαζών, την καλλιέργεια της οργής και του μίσους. Και οι ενστάσεις είναι ακόμη πολλές.

Γιατίπιθανόν να ακούγεται τρομακτικό το στόρι της Χρυσής Αυγής στον γερουσιαστή της Καλιφόρνιας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξεκλειδώνει το ταμείο της ΕΚΤ. Απλώς προσβάλλει τους πολίτες. Και φορτώνει τη χώρα με ακόμη μία ρετσινιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey