Δεύτερη ανάγνωση

05/05/2015 - 14:00

Κρίση, κρίση αλλά γεμάτες οι ταβέρνες την Πρωτομαγιά! Όπως έμαθα σε μερικά μάλιστα κι όχι ιδιαίτερα τουριστικά, όπως π.χ. η Νιφίδα, χρόνια είχαν να δουν τέτοιο κόσμο!

Κρίση, κρίση αλλά γεμάτες οι ταβέρνες την Πρωτομαγιά! Όπως έμαθα σε μερικά μάλιστα κι όχι ιδιαίτερα τουριστικά, όπως π.χ. η Νιφίδα, χρόνια είχαν να δουν τέτοιο κόσμο! Γεμάτες και οι τέσσερις ταβέρνες της, ουρές χιλιομέτρων τα αυτοκίνητα με τα κρεατικά να πηγαίνουν και να ‘ρχονται! @ Ίδια κατάσταση στα Βατερά, ίδια και στον Μόλυβο, γενικά… φάγαμε καλά! Εννοείται βέβαια ότι κεντρικό θέμα των συζητήσεων η κρίση που μας ταλανίζει! @ Ενώ οι νεότεροι και οι …παλιμπαιδίζοντες, έδωσαν …αγωνιστικό παρών στα γνωστά στέκια «Κοχύλια», «Congas» ενώ στο «Οxy» η Κατερίνα Στικούδη τους έκανε να ...ξεσαλώσουν με τα καυτά της σορτς!

@ Γενικά καλά… τιμήσαμε τη ματωμένη μέρα του Σικάγο! Νέο ξεσάλωμα αναμένεται στο επόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος! Πλησιάζει, 26 μέρες και σήμερα! @ Κι από κοντά το Επιμελητήριο Λέσβου μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης να μοιράζουν φυλλάδια για να μας πείσουν να μην αγοράζουμε από ξένες αγορές! Δε λέω καλή η πρωτοβουλία αλλά αυτοί ξέρουν καλύτερα τους νόμους της αγοράς που καλώς ή κακώς δεν… υπόκεινται σε επιχειρήματα φιλοπατρίας! Με την τούρκικη αγορά σε απόσταση… 10 ευρώ και με την τούρκικη λίρα να βυθίζεται γύρω στο 3,05 θα πρέπει να γίνουν τεράστιες αναπροσαρμογές στη τοπική αγορά για ν’ αλλάξει η κατάσταση αυτή. Κι αν αλλάξει

@ Καλά προχωράει ο δρόμος παράκαμψης από Κεραμειά προς Αγιάσο. Δουλεύουν οι μπουλντόζες και η χάραξη του είναι πλέον εμφανής. Αυτό που μ’ ανησυχεί όμως είναι τα αρχαία στα Κεραμειά. Εκεί φαίνεται ότι έχει κολλήσει ο δρόμος. Και ξέρει κανείς τι σημαίνει να μπλέξεις με την Αρχαιολογία! Θα τα καταφέρει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου να ξεμπλέξει γρήγορα; Μακάρι αλλά ζόρικα…

@ Σήμερα κι αύριο όμως είναι η χαρά του ανδρικού φύλου! Στο αποκορύφωμα του Τσάμπιονς Λιγκ με Γιουβέντους - Ρεάλ σήμερα και αύριο Μπαρτσελόνα - Μπάγερν! Τέσσερις ομάδες με συνολική αξία των brand name τους στα 8.670 δις. ευρώ, 21 τρόπαια με άλλους 16 τελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά 36 ευρωπαϊκά κύπελλα!

@ Είναι μετά να μην εξάπτουν τη φαντασία οι υποσχόμενες νύχτες γεμάτες ένταση και πάθος; Γυναίκες, τις μπύρες στο ψυγείο…

@ Και για να έχετε μια πλήρη και σφαιρική ενημέρωση, ο Λιονέλ Μέσι αναμένει το δεύτερο παιδί του από την πανέμορφη Antonella Roccuzzo. Βέβαια θα μου πείτε, εάν δεν έχει αυτός μια πανέμορφη γυναίκα, θα έχουμε εμείς οι ξενέρωτοι γραφιάδες; @ Je soui… ταπί!

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΜΑΪΟΣ 1965

Ομόφωνη απόφαση για Πνευματικό Κέντρο Μυτιλήνης…

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, παραχωρείται ο χώρος μεταξύ Δημοτικού μεγάρου και Δημοτικού Θεάτρου για την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου, με προοπτική να εγκατασταθεί εκεί το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, η Πινακοθήκη, Αίθουσα διαλέξεων και συναυλιών, η Χορωδία Μυτιλήνης, το Μπουρίνι κ.λπ. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα…

 

ΕΙΠΕ

Αντί να διαφημίζουμε σαρδέλες και ούζα να προβάλουμε τον Θεόφραστο, τον Πιττακό, τον Αλκαίο, τον Αρίωνα, την Σαπφώ και πολλούς άλλους.

Απόστολος Γονιδέλλης

συγγραφέας

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

- «Τα Αμελέτητα του Μάκη» είναι η νέα εκπομπή του φίλου μας Μάκη Αξιώτη που παρουσιάζεται από την TVM κάθε Σάββατο αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων των εννέα. Πληθωρικός όπως πάντα, σχολιάζει την επικαιρότητα με το δικό του μοναδικό τρόπο, χωρίς φόβο και πάθος. Στη τελευταία του εκπομπή μας αποκάλυψε ότι έχει φάκελο με τίτλο «Προσοχή στους Συντρόφους». Εκεί μαζεύονται αποκόμματα τύπου με… ενδείξεις παραστρατημάτων κυβερνητικών στελεχών, ενώ τόνισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε καλόπιστη κριτική». Σύντροφοι, έχετε το νου σας… Μάκης είναι αυτός!

-Η ΝΕΡΙΤ plus μεταδίδει κάθε μεσημέρι (πλην Σαββάτου και Κυριακής) στη 1 η ώρα το τηλεοπτικό έργο του Τάκη Χατζηαναγνώστου (διασκευή για την τηλεόραση του μυθιστορήματος του Η. Βενέζη) «Γαλήνη».

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1818 Γεννιέται ο Καρλ Μαρξ, Γερμανός ιδρυτής του επιστημονικού σοσιαλισμού. Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» που έγραψε μαζί με τον Φρίντριχ Ένγκελς, αποτελεί τη βίβλο του κομουνιστικού κινήματος, (Θαν. 14/3/1883).
1821 Πεθαίνει ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αυτοκράτορας της Γαλλίας. (Γεν. 15/8/1769)

1893 Κραχ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που οφείλεται στην κρίση του χρυσού, (Πανικός του 1893).

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αριστερή παρένθεση και δεξιά βλακεία

του Θανάση Καρτερού

(Αυγή)

Ίσως να το έχετε καταλάβει, αλλά το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, που παίζει τόσο πολύ έξω και μέσα, έχει ένα μικρό πρόβλημα: Δεν έχει καμιά τύχη αν δεν συρθεί, υποχρεωθεί, εξαγοραστεί να παίξει σ’ αυτό η Αριστερά. Ή, πιο σωστά αν η Αριστερά δεν εξημερωθεί, δεν στρογγυλέψει, δεν ξεπλυθεί στον Ιορδάνη του μνημονιακού ρεαλισμού. Εν τέλει, δηλαδή, αν δεν σβήσει τις κόκκινες γραμμές και δεν βάλει την τζίφρα της σε όσα απαιτούν ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε, ο Ντράγκι, το ΔΝΤ. Η ωραία παρέα των θεσμών.

Κι αυτό για τρεις πολύ σοβαρούς λόγους. Πρώτον, είναι τελειωμένος ο Σαμαράς και η Ν.Δ. έχει τα χάλια της. Δεύτερον είναι τελειωμένος ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει "απόκομμα". Και τρίτον είναι πολύ ελαφρός ο Σταύρος, για να γίνει σοβαρή δουλειά μαζί του. Ακόμα και όλοι μαζί είναι για τα μπάζα κι αυτό το ξέρουν οι Επιτηρητές. Ως εκ τούτου, τίποτε δεν γίνεται χωρίς ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ένα καλό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον. Ροκανισμένο, γυαλισμένο, βερνικωμένο, έτοιμο να αναλάβει υπευθύνως ευθύνες.

Μπορεί να έχει από μια άποψη πλάκα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ο μόνος πυλώνας σταθερότητας. Η μόνη δύναμη που έχει στήριξη, αποδοχή, φρέσκα στελέχη, κοινωνικές αναφορές. Και Τσίπρα. Άρα, προσέξτε: Πρέπει να αλλάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλαγούν από τον ΣΥΡΙΖΑ! Τρελό, ε; Είναι δυνατόν βαριά κέντρα να είναι τόσο αλαφροΐσκιωτα; Να στηρίζουν ελπίδες σε τέτοιες μπούρδες; Να μην καταλαβαίνουν όχι μόνο τι εστί Ελλάδα, αλλά και τι εστί ΣΥΡΙΖΑ; Να επενδύουν λεφτά, προπαγάνδα και Γερούν σε τέτοιο καρνάβαλο;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey