Δεύτερη ανάγνωση

25/04/2015 - 00:56

Θα θυμάστε πριν από λίγες μέρες το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Ε» με την επίσκεψη του Δημάρχου Λέσβου στις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις Κουρτζή. Και για τις προθέσεις του να το αξιοποιήσει.

@ Ε, λοιπόν ο Σπύρος Γαληνός το ανέβασε στον τοίχο του facebook, τον οποίο παρά τις πολλές υποχρεώσεις του βρίσκει πάντα χρόνο να ενημερώνει, ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να που γράψουν τις απόψεις τους! @ Και οι φίλοι του στο facebook ανταποκρίθηκαν όχι μόνο με Like αλλά και με προτάσεις.

Ένας μάλιστα γράφει: «Κύριε Δήμαρχε πολύ καλή η ιδέα σας, άλλωστε χρειάζεται μια αναβάθμιση στην περιοχή, όπως επίσης και η τοποθέτηση των υπεραστικών ΚΤΕΛ είναι ό,τι καλύτερο μπορούσατε να σκεφτείτε» @ Ένας άλλος πάλι γράφει «Κάτι να γίνει να αναβαθμιστεί η περιοχή, περνάς από εκεί και σε πιάνει μελαγχολία» δείχνοντας τη διάθεση του κόσμου να υπάρξει μια ουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή, ώστε να σταματήσει να είναι ένας εγκαταλειμμένος αναξιοποίητος χώρος

@ Εμένα πάντως προσωπικά μ’ αρέσει η ιδέα μεταφοράς των υπεραστικών λεωφορείων. Να φύγουν από την γνωστή πλατεία, που εντελώς τυχαία έμαθα προ ημερών ότι έχει βαφτιστεί «πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου». Αλλά όπως και να ονομάζεται η πλατεία, να μπορεί να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί. Παράλληλα θα σταματήσουν τα συχνά μποτιλιαρίσματα που δημιουργούνται στην περιοχή.

@ Βέβαια το θέμα είναι πώς θα μετακινούνται οι άνθρωποι που έρχονται από τα χωριά; Γι’ αυτούς η σημερινή θέση σαφώς είναι η καλύτερη. Όμως εάν υπάρχουν π.χ. μίνι λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο ή μια στάση σ’ έναν κεντρικό δρόμο της πόλης απ’ όπου θα περνούν τα λεωφορεία, νομίζω πως θα μπορέσουν όλοι να βολευτούν. @ Η αρχή είναι πάντα δύσκολη και το ξεβόλεμα συνηθειών δε βοηθάει. Όμως ο Σπύρος Γαληνός έχει και τις ικανότητες και τη βούληση να προχωρήσει και να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας @ Η παλιά Μυτιλήνη! Τέτοιες μέρες ήταν που δειλά δειλά έκανε την εμφάνισή του ο παγωτατζής. Η εποχή που περιμέναμε με αδημονία να πάρουμε το πρώτο παγωτό!

@ Ήμασταν ένα τσούρμο... παλιόπαιδα στη Χρυσομαλλούσα που βάζαμε στοίχημα ποιος θα φάει πρώτος… παγωτό αλλά και ποιος θα κάνει τα πιο πολλά μπάνια στον Μακρύ Γιαλό! Ναι, τότε ήταν καθαρός κι ένα βήμα από τα σπίτια μας

@ Τι μένει πλέον; Κάποιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες και πολλές πολλές αναμνήσεις…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1987
Πάσχα στη Μυτιλήνη με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Στη Μυτιλήνη έρχεται ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου για τις γιορτές του Πάσχα -είχαν προηγηθεί οι κινητοποιήσεις για τα Παιδαγωγικά μέσα στον Μάρτιο.

Έφτασε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, κατέλυσε στο «Ξενία», όπου και δέχθηκε εκπροσώπους φορέων αλλά και κομματικά στελέχη. Ανάσταση έκανε στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, ενώ την επομένη επισκέφθηκε το 296 τάγμα και παρακάθισε στο πασχαλιάτικο τραπέζι της 98 ΑΔΤΕ. Το απόγευμα του Πάσχα επέστρεψε στην Αθήνα.

 

ΕΙΠΕ


 «Αυτό που μας αφορά είναι η χώρα μας και είναι καθήκον μας να βάλουμε πλάτη στην κρίσιμη αυτή συγκυρία.
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ
Δήμαρχος Λέσβου
(για τα αποθεματικά του Δήμου)

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ



- Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις πρώτες δύο δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Μέσα από τη σειρά καταγράφονται οι σχέσεις μεταξύ τους, οι προσωπικές φιλοδοξίες ανέλιξης στον κόσμο των υπηρετών αλλά και η κοινωνική ανισότητα. Η σειρά σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στη Βρετανία, φέρνοντας το υψηλότερο ποσοστό δραματικής σειράς στη βρετανική τηλεόραση το 2013.

Νομίζω ότι «ο Πύργος του Ντάουντον» είναι η καλύτερη σειρά που παίζει σήμερα στην ελληνική τηλεόραση. Στη ΝΕΡΙΤ κάθε Δευτέρα στις 10 το βράδυ.

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1719 Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του Ντάνιελ Ντεφό.
1840 Γεννιέται ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Ρώσος συνθέτης (Έργα του: Ο Καρυοθραύστη, Η Λίμνης των Κύκνων, Θάν. 25/10/1893)
1974 Η Επανάσταση των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία. Οι στρατιωτικοί εγκαθιδρύουν και πάλι τη Δημοκρατία, έπειτα από μισό αιώνα δικτατορίας.
1994 Πεθαίνει ο Γεώργιος Γεννηματάς, βουλευτής και υπουργός, από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Γεν. 30/6/1939).

 

ΑΠΟΨΕΙΣ
Πράξη Νοηματικού Περιεχομένου


του Γιάννη Αναστασάκου
(protagon.gr)
Η Πράξη Νοηματικού Περιεχομένου θα είχε τρεις γραμμές, όχι εσωτερικού δανεισμού αλλά ξεκάθαρης αναπτυξιακής λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.
-Καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τα πλασματικά χρόνια.
-Εξισώνεται ο ΦΠΑ στην επικράτεια.
-Εφαρμόζεται ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές άνω των 350 ευρώ.

Μετά δεν θα χρειαζόταν ούτε Brussels group, ούτε καθημερινό δελτίο διαθεσίμων. Κυρίως δεν θα χρειάζονταν ψέματα και φωνές. Ούτε πατριωτικές κορώνες ενώ παραβαίνουμε πατριωτικά το Σύνταγμα. Γιατί το δίκιο και η λογική επιβάλλονται αυτονόητα, αυτοδίκαια, καθολικά και ήσυχα. Φοβάμαι πως πολλές από τις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέχεια στρεβλώσεων ή επιδομάτων πελατειακών δικτύων.

Δεν έχουν καμία σχέση με ανάπτυξη ή υπεράσπιση δικαιωμάτων των αδυνάμων. Να το πω αλλιώς.

Η οικονομία σήμερα στεγνώνει, ο κόσμος υποφέρει και οι δουλειές χάνονται όχι για να γλυτώσουμε από το μνημόνιο, αλλά για να μη θιγούν συμφέροντα. Με ποιον, τελικά, είναι αυτή η Αριστερά; Είναι αριστερά των κοινωνικών δικαιωμάτων ή των επιδομάτων των προνομιούχων; Ποιους και πώς υπερασπίζεται;

Μιλάμε για ελπίδα και μέλλον, για τόνωση επιχειρηματικότητας των νέων. Από τα βάρη των άνισων ασφαλιστικών και του στρεβλωμένου ΦΠΑ, ποιος θα απαλλάξει τους νέους εργαζόμενους;

Αν όχι η αριστερά, τότε ποιος;
Στις κόκκινες γραμμές «πράττουμε άλογα». Συνακόλουθα στις Βρυξέλλες μιλάμε για πράσινα άλογα, πρόχειρα και ακατάληπτα. Τα λάθη μας δεν τα κρύβει καμία νεοφιλελεύθερη αδιαλλαξία των κακών ξένων.

Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να κάνει καμιά κωλοτούμπα. Λίγη τόλμη θέλει, γνήσια, ανατρεπτική, αριστερή σκέψη και πράξη. Πράξη νοήματος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey