Δεύτερη ανάγνωση

23/04/2015 - 23:39

Το διάβαζα και δεν το πίστευα. Ότι το 2014 μετρήθηκαν 1.400 παραστάσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια! («Νέα» 10/4). Δηλαδή όλη η χώρα είναι ένας θίασος! Ένα απέραντο θέατρο! @ Προσθέστε τώρα και τις πετυχημένες και με μεγάλη θεαματικότητα σατιρικές εκπομπές στην τηλεόραση.

Το διάβαζα και δεν το πίστευα. Ότι το 2014 μετρήθηκαν 1.400 παραστάσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια! («Νέα» 10/4). Δηλαδή όλη η χώρα είναι ένας θίασος! Ένα απέραντο θέατρο! @ Προσθέστε τώρα και τις πετυχημένες και με μεγάλη θεαματικότητα σατιρικές εκπομπές στην τηλεόραση.

Το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» το παρακολουθούν κατά μέσο όρο 2.094.000 τηλεθεατές, το «Ράδιο Αρβύλα» 1.036.000 και την «Ελληνοφρένεια» 880.000 («Καθημερινή» 19/4) @ Με λίγα λόγια όλη η Ελλάδα έχει γίνει ένας απέραντος θίασος και με σατιρικές τηλεοπτικές να σατιρίζουν αυτά που θέλουμε να… ξορκίζουμε εμείς οι Έλληνες!

Ένα απέραντο τρελοκομείο @ Κι όλα αυτά, ενώ η οικονομία καίγεται εμείς παραμένουμε ωραίοι κι άνετοι,  «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν»! @ Χτες τιμήσαμε τα 5 χρόνια από το Καστελόριζο όταν ο Γιωργάκης μας… φόρεσε το μνημόνιο! Και πως τιμήθηκε η αποφράς αυτή ημέρα;

Με πολυσέλιδη ανακοίνωση του πολιτικού άνδρα, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και νυν εκπροσώπου του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Γεωργίου Πεταλωτή! @ Στη δήλωσή του, που για λόγους προφανώς συνωμοσιολογικούς δε μεταδόθηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης,  με τίτλο «Το Καστελόριζο και οι μύθοι του» αναφέρει πως «Ο Γιώργος Παπανδρέου, η κυβέρνησή του και η τότε Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ανέλαβαν ένα τεράστιο πολιτικό κόστος.

Εν γνώσει τους. Δεν λιποτάκτησαν, δεν απέδρασαν». Έτσι είναι κύριε Πεταλωτή μου. Το κακό όμως είναι ότι κι εμείς δεν αποδράσαμε… @ Στη συνέχεια κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή, την Ευρώπη και τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, ακόμα και τη Ρωσία με τη Κίνα (που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν)!

Η αναφορά στο σύνθημα της εποχής αυτής «Λεφτά υπάρχουν», για ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται! @ «Εμείς σε ψηφίσαμε για επανάσταση και συ πας στην Ανάσταση» Ατάκα σάτιρα από «Ράδιο Αρβύλα» για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Ανάσταση! Και καλά ο συμπαθής Αλέξης με την επίσης συμπαθέστατη Περιστέρα έκαναν την Ανάστασή τους. Να δούμε εμείς πότε θ’ αναστήσουμε βρισκόμενοι μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας, μαδώντας τη μαργαρίτα με το ερώτημα «θα πληρωθούμε, δε θα πληρωθούμε, θα πληρωθούμε, δενθα πληρωθούμε…»!

@ Αλλά βέβαια από την άλλη πλευρά άμα δεν κάνεις και τσαμπουκάδες κι αν δεν αξιοποιήσεις τις γεωπολιτικές καταστάσεις για να κερδίσεις κάτι, τότε προς τι όλη η φασαρία του τελευταίου πενταμήνου;. Δε λέω κι εγώ μαζί σου Αλέξη αλλά μην το παρατραβήξουμε και πάθουμε καμιά λαχτάρα…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..    
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1983

Η Μυτιλήνη τιμάει τον Μάνο Κατράκη
Παρόντος του Μάνου Κατράκη πραγματοποιούνται τιμητικές εκδηλώσεις για την πενηντάχρονη καλλιτεχνική παρουσία του. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον πρόεδρο του ΕΦΟ «Μπουρίνι» Αλ. Πεσμαζόγλου στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης ο οποίος ανακηρύσσει τον Μάνο Κατράκη επίτιμο μέλος του. Επίσης μίλησαν ο αντιδήμαρχος Δ. Μπουρνούς και ο Αλφ. Δελής.

Ο Μ. Κατράκης απήγγειλε ποιήματα του Γ. Ρίτσου, Οδ. Ελύτη και Κ. Παλαμά. Προς τιμήν του παρουσιάστηκε η παράσταση «Βαθιές είναι οι ρίζες» με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς Σταύρο Χατζηλάμπρου, Βούλα Παπιομύτη, Βασίλη Σταυρακέλλη, Ελένη Σταυρακάκη και Δημήτρη Δουβή.

 

ΕΙΠΕ


Αυτήν την κρίση δεν μπορεί να την περάσει μόνη της η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αναστασία Αντωνέλλη

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


- Στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου θα είναι καλεσμένος την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η επιλογή του πρωθυπουργού να συμμετάσχει σε μια τέτοιου τύπου εκπομπή προσωπικά με προβληματίζει και με κάνει να βλέπω με άλλο μάτι τα διάφορα σενάρια περί εκλογών που συντηρούνται από την ίδια την κυβέρνηση.

- Σκληρή επίθεση στον Γιάννη Πρετεντέρη εξαπολύει η «Αυγή» σε άρθρο με τίτλο «Ο δικαστής Πρετεντέρης αποφασίζει και διατάζει». Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «στρατοδικείο του δελτίου των 8» απ’ όπου «κανείς δεν ξέφυγε από τα γουνάκια του», αναρωτιέται τι είναι αυτός ο «βόρβορος του Πρετεντέρη» και σημειώνει ότι ««Ερωτοδικείο» κατάντησε η «Ανατροπή» και μάλιστα χωρίς το μπρίο του αξεπέραστου Πέτρου Λεουτσάκου».

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1821 Ο Αθανάσιος Διάκος, ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, εκτελέστηκε δια ανασκολοπισμού από τους Τούρκους στη Λαμία (Γεν. 1778).
1935 Εκτελούνται οι στρατηγοί Αναστάσιος Παπούλας και Μιλτιάδης Κοιμήσης.

Και οι δύο ήταν μάρτυρες κατηγορίας στη Δίκη των Έξι και είχαν λάβει μέρος στο βενιζελικό Κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935.

1990 Ανατολική και Δυτική Γερμανία αποφασίζουν να ενωθούν οικονομικά και νομισματικά την 1η Ιουλίου του ίδιου έτους.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολυβολείο
του Στάθη Σταυρόπουλου
(enikos.gr)
Οι πιέσεις εναντίον της συμμαχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μας έρχονται από τους δανειστές και διατυπώνονται μέσω του ευρωπαϊκού και αμερικανικού Τύπου είναι ανηλεείς, ασφυκτικές και τρομώδεις.

Όμως με πολλές εξαιρέσεις, ενδεικτικώς η χθεσινή «Λιμπερασιόν» που χαρακτηρίζει την Ελλάδα ένα «σύμβολο που αφορά όλους μας» (σ.σ.: τους Ευρωπαίους) όχι μόνον εις όσα αφορούν τη διαχρονική της αξία για την πολιτική και τον πολιτισμό, αλλά και για όσα έχει εξαναγκασθεί να υποστεί από μια δογματική, νεκρωτική, ιδιοτελή, άπληστη και ηλίθια πολιτική λιτότητας, ωσάν αυτές που συν τω χρόνω θα εξουθενώσουν ή και θα διαλύσουν χώρες όπως η Ιταλία ή η ίδια η Γαλλία.

Είναι πράγματι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολλές, διαφορετικές μεταξύ τους, εφημερίδες, πολιτικές δυνάμεις και οικονομικές δομές διαφοροποιούνται υπέρ της Ελλάδας και αποστασιοποιούνται απ’ τη «χορήγηση φαρμάκων που σκοτώνουν τους ασθενείς».

Αλλά, αν είναι έτσι στην αλλοδαπή, δεν είναι το ίδιο στην ημεδαπή. Εδώ το σύνολο σχεδόν του Τύπου με πεμπτοφαλαγγίτικο μένος έχει πέσει να φάει την κυβέρνηση! Ένας ολόκληρος Αρμαγεδδών κινδυνολογίας και καταστροφολογίας εξαπολύεται καθημερινώς εναντίον των πολιτών, λες και πρέπει να καταρρεύσει η Ελλάδα για να «δικαιωθούν» οι μηδίσαντες και οι γραικύλοι.

Είναι αλήθεια ότι η νέα κυβέρνηση έχει κάνει στραβοπατήματα και λάθη που ή θα τα διορθώσει στο εγγύς μέλλον ή θα τα πληρώσει στο απώτερο.

Όμως το να πέσει εδώ και τώρα ή να αλλάξει η σύνθεσή της δεν έχει να κάνει με αυτά τα λάθη, αλλά με την προσδοκία της συντριβής της, ώστε και τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά και όλα τα άλλα να επανέλθουν στις μνημονιακές συντεταγμένες των εφαρμοστικών νόμων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey