FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη ανάγνωση

Τρέχει η επικαιρότητα αλλά τι να το κάνεις; Η κοινωνία έχει τα δικά της μικρά μα τόσο ουσιώδη προβλήματα @ Διαβάζω λοιπόν ότι συνεχίζονται οι κλεψιές στον Πολιχνίτο. Και γιατί όχι;

Τρέχει η επικαιρότητα αλλά τι να το κάνεις; Η κοινωνία έχει τα δικά της μικρά μα τόσο ουσιώδη προβλήματα @ Διαβάζω λοιπόν ότι συνεχίζονται οι κλεψιές στον Πολιχνίτο. Και γιατί όχι;

Απ’ ότι μου λένε κάθε μήνα όλο και κάποιο σπίτι …δέχεται επίσκεψη! Εξαφανίζονται τα μικροποσά που έχουν οι εναπομείναντες ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού. Παραφυλάνε και μόλις βγουν έξω μπουκάρουν μέσα.

@ Κάποιοι τις καταγγέλλουν, κάποιοι πάλι όμως όχι. Γιατί και να τις καταγγείλουν τι μπορούν να κάνουν άλλωστε δυο αστυνομικοί; Απλώς κάνουν καταγραφή! @ Αλλά οι κάτοικοι παίρνουν τα μέτρα τους. Ταμπουρώνονται στα σπίτια βάζοντας σίδερα στις πόρτες και στα παράθυρα τους!

@ Εθνική πολιτική για το μεταναστευτικό πρόβλημα ζήτησε από την Μυτιλήνη ο Σταύρος Θεοδωράκης. Καλά ρε Σταύρο, από πότε είδες εθνική πολιτική στην Ελλάδα για να δούμε και τώρα; Γι’ αυτό λοιπόν άσε μας καλύτερα να …λιαζόμαστε! @ Ωραίος ο Στέφανος Αποστόλου χτες στο Mega, όπου μιλούσε για τους μετανάστες! Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Μανταμάδο, απαίτησε να κλείσει το τηλέφωνο ο αντιδήμαρχος Λέρου γιατί τον ενοχλούσε!

@ Μπα μπα τι μάθαμε; Ότι εκεί στη Λέρο τα εστιατόρια παίρνουν 5 ευρώ ανά γεύμα στους μετανάστες! @ Έβλεπα ρεπορτάζ από Τρίπολη και από Πύργο με βουνό τα σκουπίδια!

Τρομερό θέαμα. Ευτυχώς εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Μια χαρά τα πάει ο Δήμαρχός μας, να μην τον …ματιάσουμε! @ Συγκίνηση για τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Για το ότι …τραυμάτισε τη χώρα με τις παράδοξες διαδικασίες (τερτίπια στην καθομιλουμένη) εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προφανώς ουδεμία συγκίνηση!

@ Εκεί που συνεχίζει να γίνεται χαμός είναι στην Οικοδομή. Διαβάζω στην Καθημερινή (12/4) ότι το 2014 ολοκληρώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 9.553 κατοικίες. Το 2007 είχαν ολοκληρωθεί 103.865 κατοικίες και το 2008 66.705! Μιλάμε δηλαδή για πλήρη κατάρρευση με ό,τι σημαίνει αυτό.

@ Επειδή εντοπίζω πλαγιοκοπήσεις στους νέους άρχοντες (κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς) του τόπου μας, τους θυμίζω τα λόγια του Αντισθένη: «Καλύτερα να πέσεις σε κόρακες παρά σε κόλακες.

Εκείνοι τρώνε νεκρούς, μα ετούτοι ζωντανούς»! @ Θαυμάστε το παραστατικό ρεπορτάζ του Μίμη Ελευθεριάδη, το 1965 παρακαλώ, όταν έγραφε στον «Δημοκράτη» για την άφιξη της Μις Υφηλίου στη Μυτιλήνη! Απολαύστε το δίπλα

 

Μια σταγόνα ιστορίας…

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1965
Μια Μις Υφήλιος στη Μυτιλήνη…

Η Μις Υφήλιος Κορίνα Τσοπέη έρχεται στη Μυτιλήνη για Πασχαλιάτικες διακοπές. Την υποδέχεται ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Απόστολος Αποστόλου ενώ η δημοτική υπάλληλος Λέλα Χατζημαμώλη της προσφέρει μια ανθοδέσμη.

Η Τσοπέη συνοδευόταν από την οικογένειά της και τον Τζέιμς Πάρις ο οποίος διέψευσε πληροφορίες για ταινία με την Μις Υφήλιος. Αντιθέτως ανακοίνωσε την έναρξη γυρισμάτων με την Ελένη Ανουσάκη για ταινία με θέμα τον αγώνα των αγροτών.

Η Κορίνα Τσοπέη από τη Μυτιλήνη μετέβη στον Μόλυβο όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό ενώ ανακηρύχτηκε επίτιμη δημότης. Στο ρεπορτάζ με την άφιξη της ο Μίμης Ελευθεριάδης σημειώνει χαρακτηριστικά στον Δημοκράτη: «Η Μις Υφήλιος είναι σχεδόν εύθραυστη.

Ανάερη. Δύο θαυμάσια μάτια, ολόμαυρα, ένα λεπτό μικρό στόμα, μια χαριτωμένη μυτίτσα. Σαν μια οπτασία»!

Βεβαία υπήρξαν κι αντιδράσεις για την υποδοχή της ενώ στο τοπικό τύπο δημοσιεύθηκε επιστολή «Υπανάπτυκτων Μολυβιατών» που κατηγορούσε την Δημοτική Αρχή του Μολύβου για την ανακήρυξή της ως επίτιμου δημότη.

 

Είπε


Οι ακρίτες των ελληνικών νησιών ξεχωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τον πατριωτισμό.
Χριστιάνα Καλογήρου
(υποδεχόμενη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας)

 

Σαν σήμερα


1521 Ο Γερμανός θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος, που με τις 95 θέσεις του χώρισε την Ευρώπη σε καθολικούς και διαμαρτυρόμενους, αφορίζεται από την Καθολική Εκκλησία.

1790 Πεθαίνει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, Αμερικανός πολιτικός και εφευρέτης (γεν. 6/1/1706).

1863 Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ποιητής (θαν. 29/4/1933)

2003 Πεθαίνει ο Γιάννης Λάτσης, εφοπλιστής (γεν. 14/9/1910)

 

Απόψεις

Μ’ ενοχλεί αφόρητα
του Τάσου Παππά (Εφημερίδα των Συντακτών)

Μ’ ενοχλεί αφόρητα ότι δεν υπάρχει φοιτητικό κίνημα για να προστατεύσει τους πανεπιστημιακούς χώρους από διάφορους τύπους που έχουν μια περίεργη αντίληψη για την ελευθερία της έκφρασης και την απρόσκοπτη διακίνηση ιδεών και προσώπων μέσα στα ΑΕΙ.

Μ’ ενοχλεί αφόρητα που η κατάληψη, από ανώτερη μορφή πάλης, έχει καταντήσει ψωμοτύρι για κάποιες ομάδες διαμαρτυρομένων.
Μ’ ενοχλεί αφόρητα που οι μαζικές διαδικασίες έχουν υποκατασταθεί από τη δράση ισχνών μειοψηφιών, οι οποίες αδιαφορούν επιδεικτικά για τη γνώμη της πλειοψηφίας.

Μ’ ενοχλεί αφόρητα που οι πλειοψηφίες παρακολουθούν εξ αποστάσεως, θυμώνουν ιδιωτικώς και σιωπούν δημοσίως.

Μ’ ενοχλεί αφόρητα το κλίμα υστερίας που καλλιεργούν κυρίως τα τηλεοπτικά δελτία των οκτώ, δίνοντας την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας και προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η δημοκρατία απειλείται.

Μ’ ενοχλεί αφόρητα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης -από τη Δεξιά μέχρι το «σκληρό Κέντρο»- πιέζουν την κυβέρνηση να επέμβει δυναμικά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Μ’ ενοχλεί αφόρητα που ο αρμόδιος υπουργός επιλέγει τη βολική θέση να κρυφτεί πίσω από τον πρωθυπουργό αντί να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να παραιτηθεί, εφόσον διαφωνεί με τη στάση του προϊσταμένου του.

Τέλος, με ενοχλεί αφόρητα που κι εγώ είμαι αμήχανος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη ανάγνωση Δεύτερη ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top