Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ο Μιχάλης Κεραμιδάς του «Ε»
Στα 43 του, έφυγε εντελώς ξαφνικά…
Έφυγε, εντελώς απρόσμενα από τη ζωή, ο Μιχάλης Κεραμιδάς από την Καλλονή, σε ηλικία μόλις 43 ετών.
Ο Μιχάλης τα τελευταία χρόνια, διένειμε το «Εμπρός» στους συνδρομητές του λεκανοπεδίου Καλλονής, με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Ο Μιχάλης μπορεί να γεννήθηκε με κάποια ιδιαιτερότητα στο ένα του χέρι, αλλά δεν το έβαλε κάτω ποτέ… Είχε ιδιαίτερη σχέση με τα άλογα και δεν είναι τυχαίο πως φίλοι του, τον έλεγαν και… γητευτή.
Πριν μερικές μέρες, ένιωσε ενόχληση στο πόδι του και δεν μπόρεσε να μοιράσει την εφημερίδα, όπως έκανε εδώ και χρόνια. Μάθαμε πως πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Από κει τον έστειλαν στο «Λαϊκό» της Αθήνας και μόλις προχθές την Κυριακή, πληροφορηθήκαμε μαζί με τους οικείους και τους συγχωριανούς του, τα δυσάρεστα.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί στην Καλλονή.
Το «Ε», που έχασε έναν πολύτιμο συνεργάτη, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη μάνα του και τα αδέρφια του, που έτσι ξαφνικά έφυγε από κοντά τους.

Ποιους…

Και τυπικά, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τοποθετήθηκε από προχθές ως πολιτικός σύνδεσμος μεταξύ κόμματος και περιφέρειας, κατά τον εκλογικό αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Αναστάσιος Νεράντζης, ενώ ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν για όλες τις περιφέρειες.
Ζητούμενο βέβαια για το κόμμα, θα είναι για ποιους υποψήφιους δημάρχους θα αποτελέσει το σύνδεσμο ο κ. Νεράντζης, αφού έως τώρα, σε σχέση με τις υποψηφιότητες στα νησιά της περιοχής μας… «άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει», που θα έλεγε και ο ποιητής.  
ΜΑΡ.ΠΛ.

Για… Αγγλοσάξονες 

Χρόνια τώρα, η συγκεκριμένη πινακίδα στο δρόμο Μύρινας - Μούδρου, βάζει τους οδηγούς σε… έντονο προβληματισμό. «Ακόμη και όταν ήμουν Έπαρχος, δεν την έβγαλα» παρατήρησε ο Θεόδωρος Μπαβέας, ίσως, όπως είπε ο ίδιος «γιατί πίστευα ότι απευθύνεται σε Αγγλοσάξονες, που οδηγούν αριστερά».
ΜΑΡ.ΠΛ.

Από τη μύγα…

Την προσβλητική, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική ξενοδοχειακής μονάδας σε παραλία της Λέσβου, κατήγγειλε στην εφημερίδα μας, αναγνώστρια. Σύμφωνα με την ίδια, πέρα από τη χρέωση του δωματίου, που ζητήθηκε στα τρία συνολικά ζευγάρια που αποτελούσαν την παρέα της, όταν κατέβηκαν στην παραλία και θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες που προσφέρει το ξενοδοχείο, ο ίδιος ο ξενοδόχος ζήτησε να πληρώσουν 5 ευρώ επιπλέον, το κάθε ζευγάρι. «Θεωρώ πως ήταν προσβολή για εμάς, ως πελάτες. Θα προτιμούσα να είχε εντάξει το ποσό αυτό στην αρχική χρέωση για το δωμάτιο, παρά να μου ζητήσει να πληρώσω επιπλέον σε δικές του ξαπλώστρες», μας είπε απογοητευμένη η ίδια, διερωτώμενη μάλιστα εάν η απόδειξη που της δόθηκε, είναι νόμιμη, καθώς δεν ήταν, όπως λέει, ούτε από ταμειακή μηχανή, ούτε τρυπημένη από την Εφορία.

…ξύγκι;

Τέτοια περιστατικά, αν μη τι άλλο, δεν τιμούν την τουριστική εικόνα του νησιού στα μάτια των επισκεπτών του. Γιατί, αυτή τη φορά έτυχε να είναι κάτοικοι Μυτιλήνης, που ενώ πριν θα ξαναπήγαιναν ευχαρίστως στο συγκεκριμένο κατάλυμα, τώρα οδηγούνται σε δημοσιοποίηση του συμβάντος, σε τοπικό όμως επίπεδο. Αν όμως επρόκειτο για επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας, διαδίδονται περισσότερο και είναι δυσφήμιση για το νησί.
Β. Χρ.

Ελληνικές… πρακτικές!

Για κάποιους αποτέλεσε αξιοθέατο: Την περασμένη Παρασκευή, στη Σκάλα Ερεσού, πάνω από ΑΤΜ σε κεντρικό σημείο του χωριού, είχε τοποθετηθεί μια ομπρέλα θαλάσσης, ώστε ο κάθε πελάτης να χρησιμοποιεί το μηχάνημα υπό σκιάν. Με κάτι τέτοια φαίνεται η ευρηματικότητα του Έλληνα, που δεν σταματάει να επινοεί «πρακτικές» λύσεις, ακόμη και στον καύσωνα!
Β. Χρ.

Υποδομές…

Τη γενικότερη προβολή του χωριού τους, φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Βατούσας. Εκτός από τη συνεργασία του Δήμου Ερεσού - Αντίσσης με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που κατά κοινή ομολογία θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο για την περιοχή, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Άβελ Σπανέλλης, μας ενημέρωσε επίσης ότι στοχεύουν και σε άλλες δράσεις.

… φιλοξενίας

Μια από αυτές, που εντάσσεται στην αξιοποίηση των άδειων χώρων, όπως το Αρχοντικό Γώγου, είναι η δημιουργία ενός ικανοποιητικού αριθμού κρεβατιών και η καλύτερη αξιοποίηση των δύο ξενώνων, που ήδη υπάρχουν στη Βατούσα, ώστε να μπορεί να φιλοξενείται περισσότερος κόσμος, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα. Κίνηση πολύ σημαντική, καθώς σπάνια σε τέτοια απομονωμένα χωριά, συναντά κανείς δυνατότητα φιλοξενίας. Και η Βατούσα είναι ένας από τους όμορφους οικισμούς, που αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής.
Β. Χρ.

Ο νομός των μανιταριών

Τα Γρεβενά έχουν αναδειχθεί ως ο νομός των μανιταριών. Στη φετινή 8η Γιορτή Μανιταριού, που πραγματοποιείται στους Φιλιππαίους Γρεβενών, αναμένεται να πάρουν μέρος 15.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Ο συγκεκριμένος νομός δεν έχει κανένα από τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να έχουν οι τουριστικές περιοχές της χώρας μας. Ωστόσο αξιοποιώντας ένα στοιχείο που καμία άλλη περιοχή της χώρας δεν σκέφτηκε να αξιοποιήσει, δημιούργησε ένα σημαντικό τουριστικό ρεύμα. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον παράδειγμα εναλλακτικού τουρισμού, που αξίζει τον κόπο να το δούμε σοβαρά.
Ν.Μ.

Το πάρκο Χρυσομαλλούσας

Στο πάρκο Χρυσομαλλούσας έχει αποκατασταθεί ο φωτισμός εδώ και καιρό, όμως θα πρέπει να γίνουν και κάποιες εργασίες συντήρησης στα όργανα παιδικής χαράς, ενώ θα πρέπει να σβηστούν και τα συνθήματα, που κυριολεκτικά «πνίγουν» κάθε γωνιά του πάρκου και παραμορφώνουν την εικόνα του. Καθώς είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Μυτιλήνης, καλό θα ήταν να διατηρείται σε καλή κατάσταση και να μην παρουσιάζει κάθε τόσο εικόνα εγκατάλειψης. Δυστυχώς, οι χρήστες του πάρκου, δεν δείχνουν την πρέπουσα φροντίδα για το χώρο και γι’ αυτό το βάρος πέφτει, αν όχι αποκλειστικά, στο μεγαλύτερο μέρος του, στη δημοτική αρχή.
Πελ.Γ.

Νέα εμπόδια

Νέα εμπόδια συναντά η προσπάθεια απομάκρυνσης του «Κωνσταντίνος G» από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Παρά το ότι το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο είχαν συμφωνήσει να μεταφερθεί προσωρινά στο εμπορικό λιμάνι, τώρα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος του πλοίου, επικαλούμενος διάφορα ζητήματα, δεν το μετακινεί. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο πλοίο, φαίνεται τελικά να εξελίσσεται σε γρίφο για τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος πάντως δηλώνει αποφασισμένος να τον λύσει… Και καλά θα κάνει, γιατί το… τέρας αυτό προσβάλει συνολικά την προκυμαία της Μυτιλήνης.
Πελ.Γ.

Πληθώρα υποψηφιοτήτων

Τουλάχιστον πέντε συνδυασμοί συζητούνται ότι θα διεκδικήσουν το νέο Δήμο Λήμνου. Οι τρεις, με επικεφαλής τους Αντώνη Χατζηδιαμαντή, Δημήτρη Μαρινάκη και Σαράντη Πανταζή, έχουν ανακοινωθεί, ο τέταρτος με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, όπως και ο πέμπτος με στήριξη από την ΝΔ, με επικεφαλής το Δήμαρχο Μύρινας, Νάσο Σκαμάγκη. Αν και οι πέντε συνδυασμοί παραμείνουν μέχρι το τέλος, σε πλήρη ανάπτυξη, με τον κάθε συνδυασμό από 158 υποψηφίους, θα χρειαστούν συνολικά 790 υποψήφιοι από τη Λήμνο. Και όπως χαρακτηριστικά σχολίαζε παλιός αυτοδιοικητικός, «κάθε σπίτι θα έχει και το δικό του υποψήφιο», εκτός κι αν ποντάρουν σε μια καλή συνεργασία σε πιθανό δεύτερο γύρο ή προσδοκούν από τώρα σε περίοπτη θέση στην αντιπολίτευση! Πάντως, όπως και να διαμορφωθεί το προεκλογικό τοπίο, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και προσέλευση υποψηφιοτήτων!
Α.Σπυ

Κρίσιμο… λάθος

Υπερδοσολογία ηρεμιστικού σκευάσματος χορηγήθηκε κατά λάθος από το νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσηλευόμενο 90χρονο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με απρόβλεπτες ενδεχομένως συνέπειες, αν οι οικείοι του, δεν αντιλαμβάνονταν τι είχε συμβεί και δεν έσπευδαν να ζητήσουν άμεση ιατρική παρέμβαση.
Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου στις 10, αντί για το ένα τέταρτο δισκίου, δόθηκε ολόκληρο το χάπι του ισχυρού ηρεμιστικού, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να πέσει σε κώμα. Εντέλει μετά από τις έντονες αντιδράσεις του γιου του και την παραδοχή του λάθους, έγινε πλύση στομάχου κι απεφεύχθησαν τα χειρότερα.
Και μπορεί απ’ την πλευρά του νοσοκομείου, να εκφράζεται η άποψη πως το συγκεκριμένο λάθος δεν μπορούσε να οδηγήσει στο μοιραίο, αλλά οι συγγενείς του 90χρονου -που μόλις χθες Δευτέρα άρχισε να επικοινωνεί με το περιβάλλον- δηλώνουν κατάπληκτοι με την «απάθεια» ή καλύτερα την «αναισθησία» με την οποία το «Βοστάνειο» αντιμετώπισε το όλο θέμα. 
Αλήθεια, με ένα «συγγνώμη, έκανα λάθος γιατί είχα να δώσω φάρμακα σε 25 ασθενείς», σβήνονται οι ευθύνες για το γεγονός ότι τέθηκε σε κίνδυνο, μια ανθρώπινη ζωή; Ή μήπως δεν έχουν και πολύ σημασία, οι ασθενείς που έχουν περάσει τις πρώτες πέντε με έξι δεκαετίες;  
ΜΑΡ.ΠΛ.

Σηφουνάκης - Παπανδρέου στις Γούβες
Στο ξενοδοχείο «Αμιράντες» της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγο του. Εκεί ήταν, από μέρες, ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Σηφουνάκης με τη σύζυγο του, Μάρι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Ηρακλείου «Πατρίς», το πρωινό του Σαββάτου, ο κ. Παπανδρέου εκτιμούσε την απόσταση από την παραλία του ξενοδοχείου μέχρι το νησάκι «Ντία», που βρίσκεται απέναντι, για να δει εάν μπορεί να τη διανύσει με κανό!
«Άστο, είναι πολλά μίλια», του έλεγε ο Νίκος, για να τον αποτρέψει - στην πραγματικότητα, η απόσταση μέχρι το νησί, είναι 6 ναυτικά μίλια. Δεν μάθαμε τελικά αν πτοήθηκε ο πρωθυπουργός.
Ν.Μ.

Ιστορίες με λάδι (1)

Τις προηγούμενες ημέρες, κάναμε μια βόλτα στην Πέτρα και το Μόλυβο.
Σε πολλά καταστήματα που πουλάνε είδη δώρων, είδαμε καλλυντικά που διαφήμιζαν ότι περιέχουν ελαιόλαδο, σαπούνι με ελαιόλαδο, μικρές και μεγάλες συσκευασίες ελαιόλαδου και συσκευασίες δώρου με μπαχαρικά και ελαιόλαδο. Μόνο που τα ελαιόλαδα ήταν εκτεθειμένα στον ήλιο και τη ζέστη. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται, για να γίνει ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιομηχανικό πεντάρι τελευταίας διαλογής. Εκτός από το να πουλάμε λάδι, πρέπει να μάθουμε και πως πρέπει να το πουλάμε.
Ν.Μ.

Ιστορίες με λάδι (2)

Βλέποντας τις συσκευασίες δώρου με τα μπαχαρικά και το λάδι, χαρήκαμε. Επιτέλους κάποιος σκέφθηκε ότι η εποχή που πωλούνταν το λάδι με τον τενεκέ, έχει περάσει. Πιάνουμε μια συσκευασία δώρου για την δούμε καλύτερα. Τα μπαχαρικά ήταν κόλιαντρο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και άλλα, και το μικρό μπουκαλάκι του λαδιού που βρισκόταν στη μέση, έγραφε «Μυλοπόταμος». Δηλαδή στη Λέσβο, φθάσαμε να πουλάμε ελαιόλαδο από το «Μυλοπόταμο» της Κρήτης. Σε ποιους να δώσουμε τα συγχαρητήρια για αυτή την επιτυχία;
Ν.Μ.

Ούτε μια ανακοίνωση

Πληρώθηκαν ως και την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις παρτίδες βιοκαλλιεργητών, από αυτές που είχε στείλει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και καιρό, στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Θετική η εξέλιξη. Γιατί πρόκειται για χρήματα, που οι παραγωγοί θα έπρεπε να τα είχαν πάρει πριν από ένα ως δύο χρόνια. Όμως επειδή υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, οι παραγωγοί είχαν χάσει το μπούσουλα, και καθώς δεν ήξεραν τι πληρώνονταν και για ποια χρονιά, έγινε το «έλα να δεις».
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν το Υπουργείο ή η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, έδινε στη δημοσιότητα τα ονόματα των παραγωγών που πληρώνονται κάθε φορά, το ποσό που λαμβάνουν και ποιο έτος εφαρμογής του προγράμματος αφορά η κάθε πληρωμή.
Ν.Μ.   

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey