Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Έληξε άδοξα
«Περιπέτειες» είχαν, μετά τη λήξη της πρεμιέρας της παράστασής τους στο Δημοτικό Θέατρο, την περασμένη Παρασκευή, τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου του δήμου. Κάποιος από το κοινό, που παρακολούθησε την παράσταση και σύμφωνα με πληροφορίες ενοχλήθηκε μάλλον από κάποιο συγκεκριμένο ρόλο, συμπεριφέρθηκε ιδιαίτερα εριστικά προς τους ηθοποιούς, τόσο πίσω από τη σκηνή όσο και πάνω σε αυτή. Παρ’ όλο που όλο το υπόλοιπο κοινό ήταν ιδιαίτερα θερμό, το συγκεκριμένο περιστατικό έφτασε για να χαλάσει τη διάθεση των συντελεστών.
Β.Χρ.

Τα υπόστεγα

Τα υπόστεγα στα λυόμενα όπου στεγάζεται το 5ο Δημοτικό Σχολείο βρήκαν φέτος οι μαθητές του πολύπαθου Σχολείου. Μετά από τόσα χρόνια εκεί, κατασκευάστηκαν τα υπόστεγα που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να προστατεύονται από τη βροχή, τον αέρα και το κρύο όταν βγαίνουν από την τάξη. Τα προβλήματα, βέβαια, στο Σχολείο αυτό θα λυθούν μόνο όταν επισκευαστεί επιτέλους το σχολείο τους στην Επάνω Σκάλα. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τη νέα δημοτική αρχή. Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο!
Πελ.Γ.

Ο σχολικός τροχονόμος

Ένας θεσμός όπως αυτός του σχολικού τροχονόμου, που είχε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια και είχε βοηθήσει πάρα πολύ για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών στα δημοτικά σχολεία, φθίνει και τείνει να χαθεί. Οι σύλλογοι γονέων δε διαθέτουν χρήματα για να στηρίξουν το θεσμό και οι γονείς δείχνουν απρόθυμοι ν’ αναλάβουν αυτόν το ρόλο. Είναι κρίμα να χαθεί ο σχολικός τροχονόμος απ’ τα σχολεία και θα έπρεπε ο θεσμός αυτό να στηριχθεί.
Πελ.Γ.

Χρειάζεται προσοχή

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα σε κυνήγι, ούτε όμως και η τελευταία όσο οι κυνηγοί δε φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και βέβαια και τους άλλους. Θα μπορούσε το ατύχημα χθες να καταλήξει σε τραγωδία. Ίσως θα πρέπει αυτό το συμβάν να κάνει και τους συλλόγους των κυνηγών να ενημερώνουν συνεχώς τα μέλη τους για την ανάγκη να φορούν τα ειδικά γιλέκα.
Πελ.Γ.

Διαδικτυακή επιτυχία

Σε ψηφοφορία που έγινε στον έγκυρο διαδικτυακό τόπο zoover.com και ειδικότερα στο ολλανδικό τμήμα του, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Thalia» στην Άναξο της Μυτιλήνης κατέκτησαν την πρώτη θέση με 9,5 βαθμούς. Στην υπεύθυνη του συγκροτήματος Θάλεια Λεοντή - Μαργαρίτη και το σύζυγό της, Μιχάλη Μαργαρίτη, αξίζουν συγχαρητήρια.
Ν.Μ.

Συνεργασία…

Στη συνάντηση που είχε με τις Πολιτιστικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Νίκος Σουλακέλλης, τους πρότεινε επιπλέον να αναλάβουν το έργο της οργάνωσης αντίστοιχων ομάδων και στα άλλα νησιά του Πανεπιστημίου. «Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο των Πολιτιστικών Ομάδων του συνόλου του Πανεπιστημίου. Γι’ αυτόν το λόγο ζήτησα από τους εδώ εκπροσώπους να κάνουν επισκέψεις και στα άλλα νησιά, όπου τα πράγματα δεν είναι τόσο οργανωμένα», είπε ο ίδιος στο «Ε».

... που θα έχει νόημα
Πέρα από αυτό, εξέφρασε την πρόθεση της διοίκησης να αναλάβει τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση των οικονομικών των Ομάδων, ώστε οι ίδιες να είναι απαλλαγμένες από αυτά και να επικεντρωθούν στο καλλιτεχνικό κομμάτι, αναφέροντας μάλιστα και κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Ομάδων, όπως το να τους παραχωρείται το Δημοτικό Θέατρο για τις εκδηλώσεις τους. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, θα είναι εξαιρετικά βοηθητικό για τις Ομάδες, που δεν έχουν αυτήν τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να νοικιάζουν χώρους για να δείχνουν το πολιτιστικό τους έργο ή να καλύπτουν μόνες τους όλα τους τα έξοδα.
Β.Χρ.Για έκτη φορά αναβλήθηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης Κεντέρη - Θάνου για το περιβόητο τροχαίο λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Στην υπόθεση, πλην των δύο αθλητών, κατηγορούμενοι είναι επτά γιατροί του Νοσοκομείου ΚΑΤ, καθώς και ο προπονητής Χρήστος Τζέκος. Ο τελευταίος ήταν παρών στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ οι δύο αθλητές εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
Νέα ημερομηνία που ορίστηκε για την εκδίκαση της υπόθεσης, είναι η 12η Ιανουαρίου του 2011.


Θέλουν νέο όνομα!
Το ζήτημα της μετονομασίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας σε Τμήμα Πολιτισμικής Πληροφορικής θίγει, σε επιστολή της προς την εφημερίδα μας, κοπέλα που σπουδάζει σε αυτό. «Μας έχουν ξεχάσει τελείως!», λέει η ίδια απεγνωσμένη, συμπληρώνοντας πως η τελευταία σχετική ενημέρωση είχε γίνει από τον πρώην πρύτανη τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά από επικοινωνία μας, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Νίκος Σουλακέλλης, ενημερώνει πως αναμένεται σύντομα η απάντηση από το υπουργείο Παιδείας για τη μετονομασία του Τμήματος. Ελπίζουμε η απάντηση αυτή να έρθει όντως σύντομα, καθώς το θέμα έχει «παγώσει» εδώ και καιρό και δημιουργεί πρόβλημα και στους φοιτητές.
Β.Χρ.

Περί εγκλημάτων

Για «οικολογικό έγκλημα» στον ποταμό Βούλγαρη, στο Σκαλοχώρι, κάνει λόγο σε επιστολή του προς την εφημερίδα μας ο κ. Αδάμ Καρέκος, πρώην γενικός γραμματέας της ΟΛΣΑ, πρόεδρος του Συλλόγου Σκαλοχωριτών Λέσβου και μέλος του Συνδέσμου Προβληματισμού και Παρέμβασης για την Ανάπτυξη της Λέσβου «Πιττακός ο Μυτιληναίος». Θέτει, μάλιστα, μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη ή μη αρμοδίων, αλλά και πολιτών που θα διαμαρτυρηθούν. Και απαντά: «Δεν υπάρχει τίποτε», τασσόμενος κατά των τοπικών αρχόντων και ευχόμενος να αλλάξουν τα πράγματα με τις επερχόμενες εκλογές. Κάτι που πολλοί έχουν ευχηθεί και στο παρελθόν, βέβαια, αλλά… χωρίς να πιάνουν τόπο οι ευχές τους.
Β.Χρ.

Μαρτύριο για… ζόμπι

Μια βδομάδα κράτησε το μαρτύριο στο οποίο υπεβλήθησαν οι μαθητές των Χιδήρων, αλλά ευτυχώς το θέμα έκλεισε πριν τα παιδιά, μετατραπούν σε ζωντανά ζόμπι. Διότι αυτό θα συνέβαινε αν συνέχιζαν για όλο το χρόνο να φεύγουν από το χωριό τους στις 6:30 το πρωί για να πάνε σχολείο στην Άντισσα. Γιατί, για να προλάβουν το λεωφορείο, θα έπρεπε να έχουν ξυπνήσει τουλάχιστον μισή ώρα με τρία τέταρτα νωρίτερα και το προηγούμενο βράδυ να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον με τις κότες για να χορτάσουν ύπνο.
Το μαρτύριο επιβλήθηκε για λόγους οικονομίας, προκειμένου το λεωφορείο να προλαβαίνει να περνά και απ’ το Γαββαθά να παίρνει τα παιδιά για την Άντισσα. Τελικά βρέθηκε λύση, και σπατάλη να μη γίνεται όπως στο παρελθόν που κινιόταν ολόκληρο λεωφορείο για να πάρει ένα παιδί απ’ το Γαββαθά, και τα παιδιά των Χιδήρων να κοιμούνται όπως πρέπει για την ηλικία τους και να μην ξυπνούν αχάραγα: ένα ταξί μεταφέρει τα παιδιά από Γαββαθά προς Άντισσα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Με κανέναν…

Διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που κυκλοφορούν την τελευταία βδομάδα για επαφές με… αλλότριους συνδυασμούς ο Σταύρος Ψαρρόπουλος. Που δηλώνοντας ότι δεν είχε «καμμία επαφή και με κανέναν», αυξάνει τις πιθανότητες μετά από πολλά χρόνια να απολαύσει προεκλογική περίοδο και εκλογές στον καναπέ του σπιτιού του, ή πολύ πιο πιθανόν στο κτήμα του.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Στο πλευρό του Παύλου

Χείρα βοηθείας και μάλιστα και σε γειτονικά της Λέσβου νησιά, δίνει στον Παύλο Βογιατζή ο τέως βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Γιαννέλλης, που και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές στέκεται στο πλευρό του. Ο κ. Γιαννέλλης είναι δεδομένο πως δε θα ασχοληθεί προσωπικά με τις δημοτικές εκλογές και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση όταν ερωτάται σχετικά ότι «μένει σταθερός στα όσα έχει πει έως τώρα». Άλλωστε, σε λίγο κοντεύει χρόνος που αποκλειστικά δουλεύει ως συγγραφέας και δε φαίνεται διατεθειμένος να χαλάσει το ρυθμό του.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Όλοι στο Μανταμάδο;

Πώς τα φέρνουν καμμιά φορά τα πράγματα κι όλοι σχεδόν οι συνδυασμοί κάποιες μέρες περιοδεύουν στην ίδια περιοχή... Να, για παράδειγμα την Τρίτη. Και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρέθηκαν το απόγευμα στο Μανταμάδο. Κλιμάκιο υποψηφίων και στελεχών του Κ.Κ.Ε., με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Ηλία Βουλβούλη, επισκέφτηκαν το χωριό και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον κόσμο για μια σειρά από προβλήματα που τον αφορούν.
Ειδικές αναφορές έγιναν στο σχέδιο «Καλλικράτης» και στις ολέθριες, όπως της χαρακτήρισε ο κ. Βουλβούλης, επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας των νησιωτών, όπως η υγεία και η παιδεία.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey