Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Λάθος επάγγελμα
Στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. η Ρηγίλλης, συν όλα τα άλλα, διέπραξε κι ένα σοβαρότατο ατόπημα, σε ό,τι αφορά στις ιδιότητες-επαγγέλματα με τις οποίες προσδιόρισε ποιοι είναι οι υποψήφιοί της. Ενώ λοιπόν σε όλους τους υποψηφίους αναφέρει το επάγγελμά τους, στους απερχόμενους βουλευτές γράφει «βουλευτής». Εν προκειμένω, για το νομό μας, ο Σπύρος Γαληνός αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση ως ασφαλιστής, η Κατερίνα Παλατιανού ως υπάλληλος του επαρχείου και η Άννα - Μαρία Παπουτσάκη ως τραπεζικός, ενώ ο Γιάννης Γιαννέλλης αντί για δικηγόρος εμφανίζεται ως βουλευτής. Είπαμε να απόσχουν των επαγγελματικών τους καθηκόντων όσοι εκλέγονται, αλλά την προεκλογική περίοδο κανείς δε διαθέτει τη βουλευτική ιδιότητα, που άλλωστε αποτελεί και το ζητούμενο των εκλογών.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ενημέρωση γονιών

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία προγραμματίζουν μέσα στις πρώτες μέρες του σχολικού έτους ενημέρωση των γονιών των μαθητών τους σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για τη γρίπη. Διότι, εκτός του σχολείου, αυξημένη επιφυλακή θα πρέπει να υπάρχει και σε επίπεδο οικογένειας, μια και είναι πολύ συχνό το φαινόμενο οι γονείς να μην ανησυχούν με επιπόλαια και μικρής έντασης συμπτώματα, όπως ένας πονοκέφαλος ή ένα φτάρνισμα.
Για αυτό τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια όπου οι μαθητές καλούνταν πολύ πιο αργά για ενημέρωση σε σχέση με τα μαθήματα και τη λειτουργία της τάξης, φέτος θα κάτσουν στα θρανία παίρνοντας μαθήματα και για τη γρίπη.
Δεν αποκλείεται δε, σε συνεργασία της εκπαίδευσης και με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, να οργανωθούν και ανοιχτές ενημερώσεις ώστε στο σύνολό τους οι μαθητικές κοινότητες να τεθούν σε επιφυλακή κι έτσι από πλεονεκτικότερη θέση να σταθούν απέναντι στη νέα γρίπη και στον πανικό που τη συνοδεύει.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Εκτός η Δράση

Με χθεσινή της ανακοίνωση η διοικούσα επιτροπή της Δράσης ενημερώνει πως αποφάσισε η πολιτική κίνηση να μη λάβει μέρος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η Δράση, που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2009, δεν αισθάνεται έτοιμη να συμμετάσχει, επειδή τόσο οι αντικειμενικές συνθήκες όσο και ο αποκλεισμός της από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, δημιουργούν προϋποθέσεις άνισες και δυσβάσταχτες για ένα νέο κόμμα.
Παρά ταύτα, δηλώνει πως θα παραμείνει παρούσα στα δημόσια πράγματα, γιατί - όπως εξηγεί - «πιστεύει και αγωνίζεται για τα Δικαιώματα των Πολιτών που πλήττονται από τον αυταρχισμό, την αυθαιρεσία και τις καταχρήσεις ενός ανέντιμου και κυνικού κομματικού κράτους, γιατί πιστεύει ότι ο ελληνικός δικομματισμός είναι παράγοντας φαυλότητας, διαφθοράς, κακοδιοίκησης και σπατάλης και διότι ο αγώνας για μια καλύτερη Ελλάδα δεν τελειώνει με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου».
Η Δράση καλεί όσους συμμερίζονται τις θέσεις της να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν την προσπάθεια της και να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω της ιστοσελίδας www.drassi.gr
Και μεταξύ μας, εδώ η Ν.Δ. δεν μπόρεσε να κλείσει πλήρη ψηφοδέλτια όπως στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου που κατεβαίνει με τέσσερις υποψηφίους, η Δράση θα έπαιρνε μέρος στις εκλογές;
ΜΑΡ.ΠΛ.

Μόνο την αλήθεια…

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ψαρρόπουλος αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη ως υποψηφίου που είχε δώσει, αλλά δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί γιατί μεσολάβησε ο αποκλεισμός του απ’ το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..
Η αναφορά του ήταν για το «Ε», στο οποίο κι είχε δηλώσει αυτό που επανέλαβε και στη συνέντευξη Τύπου. Πως δηλαδή το ότι θα λέει μόνο την αλήθεια, και ότι αυτή μαζί με την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα δίπλα στους ψηφοφόρους του, ήταν οι βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Τις οποίες όμως όλα δείχνουν ότι θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει στο εγγύς μέλλον - είναι μόλις 57 ετών - στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Είτε ως υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση, είτε οπουδήποτε αλλού.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Αιτία κακού

Ένας απ’ τους βασικούς λόγους που η Ν.Δ. βρίσκεται σήμερα στα ποσοστά που δείχνουν οι μετρήσεις, δεν είναι μόνο αυτά που δεν έκανε, αλλά και αυτά που έκανε. Και κυρίως η αιτία του κακού βρίσκεται στο πόσο ταύτισε την εξουσία με το κόμμα. Και κυβερνητικά, και αυτοδιοικητικά.
Για παράδειγμα, ο Σταύρος Ψαρρόπουλος χθες θα έπρεπε να ζητήσει τα γραφεία της ΝΟΔΕ Λέσβου για να δώσει συνέντευξη Τύπου, ή να πάει σε κάποιο άλλο χώρο - χάθηκαν τα ξενοδοχεία; - κι όχι να κάτσει στο γραφείο του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου.
Ομοίως ο δήμαρχος Ευεργέτουλα, Μιχάλης Πολυπαθέλλης, δεν είχε απολύτως κανένα λόγο να εκπροσωπήσει τη ΝΟΔΕ Λέσβου σε προεκλογική συζήτηση στην «Τηλεόραση Μυτιλήνης», πόσο μάλλον που εδώ και τρία χρόνια περίπου έχει απολέσει την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου της ΝΟΔΕ. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν αυτές τις παρατηρήσεις ψιλά γράμματα, αλλά και οι... λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους.
Α.Ω

Έσπευσαν…

Πριν μερικούς μήνες το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να χορηγήσει στα μέλη και στους φίλους του τη νέα κάρτα, ζήτησε με προσωπική επιστολή του προέδρου του να πληρώσουν, ανάλογα με την επαγγελματική κι οικονομική τους θέση, ένα αντίστοιχο τίμημα, που ξεκινούσε απ’ τα έξι ευρώ.
Άλλοι πλήρωσαν τότε, κι άλλοι, όπως αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», έσπευσαν αμέσως μετά τις εκλογές να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το κόμμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος μόνο σε Λέσβο και Λήμνο ξεπέρασαν τους 600 οι εγγραφές της προεκλογικής περιόδου, ενώ πανελλαδικά άγγιξαν τις 55.000.
Φαίνεται πως η προοπτική της εξουσίας είναι ικανή να βγάλει ακόμη και καβούρια απ’ τις τσέπες ορισμένων. Εκτός κι αν όλοι μαζικά θυμήθηκαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κόμμα κι είπαν να βοηθήσουν στο παρά πέντε των εκλογών, ώστε το Κίνημα να συγκεντρώσει - σύμφωνα με το δημοσίευμα - 1,5 εκατ. ευρώ από συνδρομές.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Έκλεισαν ημερομηνία

Για τις 25 Σεπτεμβρίου προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ την κεντρική του ομιλία στην προκυμαία Μυτιλήνης, μια βδομάδα δηλαδή πιο μπροστά απ’ ό,τι είχε περιθώριο να γίνει.
Κι αυτό συμβάλλει στην προσπάθεια να έρθει στη Λέσβο ο πρόεδρος του Κινήματος, που αργότερα θα πρέπει να μιλήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Πάντως, η οργάνωση είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, είτε το επιβάλλει το πρόγραμμα του προέδρου, είτε οποιουδήποτε στελέχους είναι ομιλητής, αν δεν έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου να αλλάξει την ημερομηνία της συγκέντρωσης.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Αποσυντονίζει ο καιρός

Δεν είναι σύμμαχος των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών, που αυτές τις μέρες γυρίζουν από χωριό σε χωριό, ο καιρός. Οι συννεφιές και η πτώση της θερμοκρασίας έχουν περιορίσει τις εξόδους, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να δυσκολεύονται στις περιοδείες τους.
Ν.Μ.

Σε μαύρο χάλι

Οι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν από τα Αλυφαντά στην περιοχή Ρόβικα είναι σε μαύρο χάλι. Είναι επείγουσα ανάγκη να περάσει από το δρόμο ένα μηχάνημα του δήμου Μυτιλήνης για να τον στρώσει, ώστε να αποκατασταθεί η βατότητά του. Η κατάσταση του δρόμου είναι τόσο άσχημη σε ορισμένα σημεία, που ακόμη και τα αγροτικά οχήματα με τετρακίνηση δυσκολεύονται να περάσουν.
Ν.Μ.

Εκλογικό κέντρο το σπίτι

Δεν πρόκειται να νοικιάσει εκλογικό κέντρο ο Αλέκος Γιαζιτζόγλου, καθώς θα είναι σχεδόν μόνιμα στο σπίτι του για τους γνωστούς λόγους υγείας. Έτσι, μια και σε εκλογικό κέντρο έχει μετατραπεί το σπίτι του, το κινητό του τηλέφωνο και το τηλέφωνο του σπιτιού έχουν πάρει φωτιά. Σύντομα θα μπει στο σπίτι και φαξ. Άμα κρεμάσει στο μπαλκόνι δύο πράσινες σημαίες, το σκηνικό θα έχει ολοκληρωθεί. Και μεταξύ μας, έτσι θα βγάλει την προεκλογική καμπάνια όσο πιο οικονομικά μπορεί, αφού παρά το ατύχημα αποφάσισε να δώσει τη μάχη του σταυρού συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του νομού μας.
Ν.Μ.

Τρέχει ο Σταύρος

Παρά την ηλικία και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Σταύρος Σκοπελίτης, οργώνει για ακόμη μια φορά τη Λέσβο. Πολλοί είναι αυτοί που ζηλεύουν το κουράγιο του.
Ν.Μ.

Και διαδικτυακές εκλογές

Στην ιστοσελίδα www.eklogeslesvos.gr θα μπορεί κανείς, σε λίγες μέρες, να παρακολουθήσει οτιδήποτε αφορά την εκλογική διαδικασία στη Λέσβο.
Μια ιστοσελίδα που αν μη τι άλλο στήθηκε για να λειτουργήσει από ανθρώπους του χώρου των Μ.Μ.Ε., που και ξέρουν, και έχουν μεράκι.
Σ.ΜΠΑ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey