Δηκτικά 7/6/2013

07/06/2013 - 14:06

Κατατέθηκε

Αργά χθες το απόγευμα κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ελπίζουμε να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα γραφειοκρατικά μονοπάτια και να δίνει μια οριστική λύση. Την έχουν ανάγκη οι κτηνοτρόφοι και όλος ο πρωτογενής τομέας.

Ν.Μ.

 

Νέα αναβολή

Από αναβολή σε αναβολή πάει η επιβολή φόρου στα αγροκτήματα. Προφανώς όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές της επαρχίας σκέφτονται ότι θα περάσουν δύσκολο καλοκαίρι αν ψηφίσουν αυτό το μέτρο. Επιπλέον κατανοούν ότι η συνεχής πτώση του αγροτικού εισοδήματος δεν επιτρέπει την επιβολή ενός τέτοιου χαρατσιού.

Ν.Μ.

 

Μπράβο!

Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν ξεχνούν ότι είναι άνθρωποι. Και δεν το ξεχνούν γιατί φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία κι όταν ο διπλανός τους έχει ανάγκη, απλώνουν το χέρι για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Δεν έχει σημασία τόσο το περιεχόμενο ή το είδος της προσφοράς, όσο η κίνηση αυτή καθαυτή. Ο καθένας δείχνει με τον τρόπο του ότι όταν χρειαστεί, θα είναι εκεί. Μπορεί οι εποχές που περνάμε να είναι δύσκολες και πολλοί να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ωστόσο το θετικό είναι ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι εκδηλώσεις βοήθειας προς όσους έχουν ανάγκη. Βέβαια κάποιος μπορεί να πει: «Μακάρι οι άνθρωποι να μην είχαν προβλήματα και να μη χρειάζονταν τέτοιου είδους εκδηλώσεις» Στη ζωή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, κι έτσι πρέπει να τ’ αντιμετωπίσουμε βοηθώντας τούς γύρω μας, αλλά και με αυτό τον τρόπο τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Μπράβο! (2)

Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει και σ’ όλη η κοινωνία της Γέρας που όπως γράφαμε χθες στέκεται δίπλα στο Μαγδαληνό Ζαργκλή, οργανώνοντας μουσική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στους γονείς του 16χρονου που είχε τραυματιστεί πριν από καιρό και τώρα βρίσκεται σε κέντρο αποθεραπείας στη Λάρισα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κοινωνία της Γέρας δείχνει με αυτό τον τρόπο την ευαισθησία της, και στο παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες εκδηλώσεις.

Α.Κου

 

Και οι νέοι…

Εν όψει του Συνεδρίου τής Ν.Δ., θα πραγματοποιηθεί και θα προηγηθεί το 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που θα γίνει την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου σε κλειστό γυμναστήριο στην Αττική, στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού. Με απόφαση μάλιστα του προέδρου τής ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, το Συνέδριο θα μετατραπεί σε αρχών και θέσεων και στο τέλος των εργασιών του θα δημοσιευθεί πολιτική διακήρυξη.

Για να αναδειχθούν οι εκπρόσωποι και της Λέσβου, θα διενεργηθούν εσωκομματικές εκλογές, ενώ λεπτομέρειες για τις διαδικασίες θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Συνεδρίου, παρέχοντας στους ενδιαφερομένους τις απαιτούμενες πληροφορίες, αλλά και τη δυνατότητα εγγραφής στον κατάλογο των ομιλητών, όπως και δήλωση συμμετοχής για τους ex officio συνέδρους.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Τεκμηριωμένη θέση

Με αφορμή τη χθεσινή παρέμβαση του Μανώλη Κωνσταντιδέλλη προς τη ΝΟΔΕ για ανάληψη πρωτοβουλίας, ο πρώην δήμαρχος Ευεργέτουλα Μιχάλης Πολυπαθέλλης σχολίαζε ότι η επικείμενη επίσκεψη του Ευριπίδη Στυλιανίδη αποτελεί την καταλληλότερη ευκαιρία για να θέσει η Λέσβος μια τεκμηριωμένη θέση-πρόταση αλλαγής του «Καλλικράτη» σε ό,τι αφορά στον αριθμό των δήμων που πρέπει να γίνουν στο νησί.

«Και για τη διατύπωση αυτής της θέσης, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, που θα προτείνει τον αριθμό των δήμων της Λέσβου», σημείωσε ο κ. Πολυπαθέλλης, ψέγοντας το γεγονός ότι έως τώρα, παρά τη διαρκή κριτική, το όργανο ουδέποτε ασχολήθηκε με τη διαμόρφωση αιτιολογημένης άποψης για το χωροταξικό της αυτοδιοίκησης.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Μίκρυνε…

Έως και τις 2 χθες το μεσημέρι, το ΠΑΣΟΚ ήξερε πως θα ψηφίσει για 11μελή Νομαρχιακή Επιτροπή. Όταν όμως η απερχόμενη γραμματέας, Μαρία Ψήμμα, ζήτησε να επιβεβαιωθεί ο αριθμός του νέου οργάνου, τότε έμαθε απ’ τα κεντρικά πως «βάσει των συμμετοχών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων, η νέα Νομαρχιακή θα είναι εννεαμελής».

Οπότε και γίνεται ελαφρώς πιο δύσκολη η μάχη της Κυριακής για όσους διεκδικούν πραγματικά την εκλογή τους και δεν έβαλαν, απλά για να βάλουν, υποψηφιότητα.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Ξεσηκώνονται

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Βρίσας η είδηση ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα βρεθεί χρηματοδότηση για τα δίκτυα αποχέτευσης Βρίσας και Βατερών. Μάλιστα η πρώτη αντίδραση ήταν η διερεύνηση τρόπων προκειμένου να ασκηθεί πίεση έτσι ώστε αν το έργο δε χωράει ολόκληρο στο ΕΠΠΕΡΑΑ, να γίνει αυτό που πρότεινε ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, να επιδιωχθεί ένταξη στο περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ως μέσο πίεσης θεωρήθηκε αρχικά η μη παραχώρηση της έκτασης που έχει χωροθετηθεί για τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Πολιχνίτου, που βρίσκεται σε έδαφος Βρισαγωτών, περίπου 800 μέτρα απ’ τα Βατερά, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι τα τρία κατάλληλα οικόπεδα έχουν ήδη πουληθεί στο Δήμο. Οπότε και αναζητείται νέος τρόπος διαμαρτυρίας για να βρει το αντικειμενικά μεγάλο δίκιο της η κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή, που όσο και αν δεν το καταλαβαίνουν ορισμένοι τεχνοκράτες της Αθήνας, πρέπει κατά προτεραιότητα να αποκτήσει σύνδεση στο βιολογικό.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Αφύλακτο!

Με αφορμή την αντιπαράθεση για το λεωφορείο που παραχωρήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, προέκυψε ακόμη ένα ζήτημα μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που δείχνει ότι αν μη τι άλλο οι σχέσεις τους, αν και παρακλάδια του ίδιου Υπουργείου στην ίδια πόλη, δε διάγουν και την καλύτερη περίοδο. Το τελευταίο τετράμηνο, λοιπόν, το κτήριο της Γραμματείας που παλαιότερα φυλασσόταν απ’ την Αστυνομία και τώρα απ’ το Λιμενικό, μένει δίχως φρουρά όλη τη μέρα, με αποτέλεσμα να φυλάσσεται μόνο τη νύχτα.

Δεν ξέρουμε αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητα κακό, παρ’ ότι όπως διαπιστώσαμε το θέμα απασχόλησε και απασχολεί εντόνως το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και το γενικό γραμματέα Γιάννη Σπιλάνη.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Θα φανεί…

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη απ’ το μηχανικό εταιρείας συμβούλων τού ΤΑΙΠΕΔ ο έλεγχος σε Νυφίδα - Βούβαρη, όπως και στο «φιλέτο» τού πάρκινγκ Μυτιλήνης, με αντικείμενο αν συμφέρει η μεταβίβαση των συγκεκριμένων ακινήτων του Δημοσίου στο Ταμείο προς… αξιοποίηση-πώληση.

Απ’ τον έλεγχο φάνηκε ότι για τη μεν Νυφίδα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και μετά από δικαστική απόφαση, μέρος της έκτασης που το Δημόσιο θεωρούσε δική του, έχει περιέλθει σε ιδιώτη. Για το Βούβαρη, υπάρχει ασάφεια σε σχέση με το τι ανήκει στο Δημόσιο και τι όχι.

Οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην «καρδιά» της πόλης και στην έκταση όπου παρκάρει όχι μόνο η Μυτιλήνη, αλλά ολόκληρη η Λέσβος και οι επισκέπτες της.

 

… σύντομα

Επαΐοντες μας έλεγαν χθες πως πολύ σύντομα, το πολύ σε ένα μήνα, θα φανεί αν το ΤΑΙΠΕΔ θα ασχοληθεί περαιτέρω με τη Λέσβο (έχει ήδη το νησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέτρα στην κατοχή του) ή όχι. Αν ενδιαφέρεται για το πάρκινγκ, θα ακολουθήσει και η επίσκεψη νομικών που θα ελέγξουν τους τίτλους κι ό,τι άλλο αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει απ’ την Αθήνα. Σημείωναν, όμως, πως σε κάθε περίπτωση θα μετρήσει και το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις απ’ την κοινή γνώμη, αφού και μόνο η προοπτική να αναλάβουν Κινέζοι ή Ρώσοι, ή όποιοι άλλοι επενδυτές τη χρήση του φιλέτου - άγνωστο με τι τρόπο - τρομάζει.

Αναμονή λοιπόν, έως ότου οριστικοποιηθεί η απόφαση για… ξεπούλημα ή οπισθοχώρηση του ΤΑΙΠΕΔ.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Ανθυγιεινά

Πανυγειονομική απεργία πραγματοποιείται σήμερα, με τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας να αυξάνονται συνεχώς. Προσλήψεις δε γίνονται, μισθοί μειώνονται, κλινικές συγχωνεύονται, οι ανασφάλιστοι πολίτες πληθαίνουν, οι γιατροί διαμαρτύρονται για τους μισθούς τους, οι αγροτικοί γιατροί είναι άφαντοι. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν, αφού η συμμετοχή κι οι τιμές στα φάρμακα αυξάνονται και οι πολίτες φοβούνται να αρρωστήσουν γιατί δεν ξέρουν πόσα θα τους κοστίσει η θεραπεία…

Α.Κου

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey