Δηκτικά 01/06/2012

01/06/2012 - 14:15

Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
«Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέες προοπτικές στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, ενώ θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές σε ό,τι αφορά στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τα θέματα υποδομής του εσωτερικού χώρου, που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν υποστεί καμμία παρέμβαση.» Αυτά δήλωσε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ο πρόεδρος του αρμόδιου νομικού προσώπου του Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης. Και προσέθεσε: «Όλες οι εργασίες που έχουν συνταχθεί στη μελέτη, θα βοηθήσουν ως προς το να αποκτήσει το θέατρο μια πιο σύγχρονη εικόνα, ενώ θα είναι και ασφαλέστερο για τον κόσμο.»
Απ’ ό,τι μας έχουν αναφέρει κατά καιρούς και κάτοικοι της περιοχής, το Θέατρο χρειάζεται οπωσδήποτε μερικές «πινελιές» ανακαίνισης. Και απ’ ό,τι φαίνεται, μετά το συγκεκριμένο έργο, τουλάχιστον κάποιες από αυτές θα έχουν μπει.
Β.Χρ.

 

Προτάσεις Οικολόγων
Να περιοριστεί ο προεκλογικός διάλογος στα τοπικά θέματα και να αφορά συγκεκριμένες προτάσεις προτείνουν στους υπόλοιπους υποψηφίους οι Οικολόγοι Πράσινοι Λέσβου. Με τη γνωστή ρήση «το ταμείον είναι μείον», κάνουν λόγο για την ανάγκη που υπάρχει να γίνουν ρεαλιστικές προτάσεις, χωρίς το γνωστό «αναμάσημα» της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, και σε τοπικό επίπεδο. Έχουν και το δίκιο τους, αφού οι κάτοικοι της Λέσβου θέλουν να ξέρουν τις προτάσεις των κομμάτων που σε μεγάλο βαθμό θα αφορούν στην καθημερινότητά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο.

 

Προτάσεις Οικολόγων (2)
Από την άλλη, κάθε κόμμα και παράταξη έχει το δικό του τρόπο να χειρίζεται τα προεκλογικά του λεγόμενα και τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Οι Οικολόγοι, πάντως, από πλευράς τους, εστιάζουν στην τοπική απασχόληση, τον αγροδιατροφικό τομέα, την ποιότητα ζωής της πόλης, τον τουρισμό, το φυσικό περιβάλλον, αλλά και την παιδεία και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που ως περιφερειακό έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του θέματα.
Β.Χρ.

 

Θα μείνει κλειστός;
Κλειστός θα παραμείνει, όπως φαίνεται, όλο το καλοκαίρι, ο περιφερειακός δρόμος του Κάστρου της Μυτιλήνης. Με αφορμή τις αναστηλωτικές και ανασκαφικές εργασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών που προφανώς τις έχουν «πάει πίσω», αφού βρέχει συχνά και πολύ, όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να ανοίξει ο δρόμος σύντομα. Προς το παρόν, πάντως, πεζοί και ποδηλάτες μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους. Αυτά που αποκλείονται είναι τα αυτοκίνητα και τα άλλα μεγάλα οχήματα.
Β.Χρ.

 

Ζητείται ομιλητής
Μέχρι χθες το πρωί είχε περίπου οριστικοποιηθεί ότι ομιλητής στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ν.Δ. στη Λέσβο, το επόμενο Σάββατο, και την επόμενη Κυριακή στη Λήμνο, θα ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όμως, λόγω του μνημοσύνου της μητέρας του στις 9 Ιουνίου, ματαιώθηκε το πρόγραμμα των επισκέψεών του εκτός Αττικής, και οι ομιλίες του στο Νομό Λέσβου. Κι έτσι η Ν.Δ. τοπικά αναζητά νέο πρόσωπο, με πιθανότερους τους Μάκη Βορίδη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Απ’ τη Β΄ Αθηνών, στη Λέσβο
Ένα γνωστό πρόσωπο στην τοπική πολιτική σκηνή, ο λημνιακής καταγωγής κτηνίατρος και παλιός πολιτευτής τής Ν.Δ. Ιπποκράτης Σαββούρας, είναι ξανά υποψήφιος στο Νομό Λέσβου, τώρα με το Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (ΚΕΑΝ). Μάλιστα, ο κ. Σαββούρας στις εκλογές του Μαΐου ήταν στη Β΄ Αθηνών, αλλά τώρα επανήλθε στην παλιά του εκλογική περιφέρεια της Λέσβου.
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Τα ανενεργά
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας που καταψήφισε την πρόταση για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ, παρ’ ότι, όπως μας είπε, προέβλεπαν μείωση για την τιμή του νερού στο χωριό του, επιμένει ότι το θέμα δεν είναι το οικονομικό, πόσο δηλαδή θα έχει το κυβικό το νερό, ή πόσο θα αυξηθεί στα χωριά μια νέα σύμβαση.
Το πρόβλημα κατ’ αυτόν είναι πως δεν έχουν καταγραφεί τα ανενεργά υδρόμετρα ή αυτά που «κλέβουν», και σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, μπορεί να υπάρξει συνεργασία των προέδρων με τη ΔΕΥΑΛ.
Αρκεί, όπως και ο ομιλητής μας, οι πρόεδροι να θέλουν να «υποδείξουν» ποιοι συνδημότες τους για μια σειρά από λόγους δεν πληρώνουν νερό και να μη θεωρούν πως φοράνε «κουκούλα» αν βοηθήσουν στον εντοπισμό των παρανομιών γύρω απ’ το νερό.
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

«Stratis’ show»
Σε πολλές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - ή μάλλον σε όλες - ξεχωρίζει σε διάρκεια παρεμβάσεων ο Στρατής Κόρακας, που σπανίως να μην τοποθετηθεί σε κάποιο θέμα. Αυτή η πρακτική τού επικεφαλής της παράταξης του Κ.Κ.Ε. κατά καιρούς έχει σχολιαστεί από στελέχη άλλων παρατάξεων, ενώ την Τρίτη ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Γιακαλή απ’ τη Χίο, Κώστας Στούπος, θέλοντας να τονίσει την αντίθεσή του στις πολλές φορές που είχε μιλήσει ο κ. Κόρακας, μίλησε για «Stratis’ show», προκαλώντας αν μη τι άλλο χαμόγελα στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Απηύδησαν…
«Από το Δήμο Λέσβου διευκρινίζεται ότι σχετικά με την κατάταξη των υποψηφίων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, αυτή έγινε με σύστημα μοριοδότησης το οποίο καθόρισε το ΑΣΕΠ και εφήρμοσε η ΑΜΚΕ “Ηλιακτίδα”. Κατόπιν αυτού, για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ή ενστάσεις, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στην ως άνω ΑΜΚΕ, όπου είχαν κατατεθεί και οι σχετικές αιτήσεις πρόσληψης.»
Η ανακοίνωση αυτή αργά χθες το μεσημέρι είναι ενδεικτική τού τι έγινε όλες τις προηγούμενες ώρες στο γραφείο του Δημήτρη Βουνάτσου, αλλά και στο Δημαρχείο, και ειδικά στο γραφείο του αντιδημάρχου Γιάννη Τσακίρη.

 

… απ’ τον κόσμο
Όσο και αν επέμεναν τα στελέχη του Δήμου Λέσβου πως δεν έχουν καμμία ανάμειξη με τη διαδικασία, έγιναν αποδέκτες παραπόνων, αλλά κυρίως εκκλήσεων για διορθώσεις. Τα πιο χαρακτηριστικά προβλήματα που εντοπίστηκαν, είναι ότι πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δήλωσαν και προσλήφθηκαν σε θέσεις εργατών υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ δυο Μυτιληνιοί, από λάθος συμπλήρωση της αίτησής τους, προσλήφθηκαν στον Άι-Στράτη.
Όλα αυτά δείχνουν - όπως σχολίαζε ο κ. Τσακίρης - αφενός πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για θέσεις δουλειάς και αφετέρου ότι θα περάσουν κάποιες μέρες έως ότου ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο τού ποιοι θα προσληφθούν.
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Χωρίς προβλήματα, για την ώρα
Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης από έλλειψη υλικών αιμοδοσίας, τόνισε στο «Ε» ο διοικητής Δημήτρης Κατσιφαράκης. Σε σχέση με το κλίμα που επικρατεί σε άλλα νοσοκομεία της χώρας με τις ελλείψεις υλικών, το Βοστάνειο βρίσκεται σε καλύτερη θέση, αν και προ ολίγων ημερών είχε αντιμετωπιστεί ένα ανάλογο ζήτημα, το οποίο όμως λύθηκε μετά από τα χρήματα που πήρε το Νοσοκομείο για να πληρώσει τους προμηθευτές του. Όπως ο κ. Κατσιφαράκης σημειώνει, υπήρξε πράγματι ένα πρόβλημα, καθώς, αν και υπήρχε υλικό για να κινηθούν τα τμήματα, το στοκ στις αποθήκες είχε εξαντληθεί. Όμως για την ώρα λύθηκε. Κανείς δεν μπορεί βέβαια να απαντήσει στο τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες…
Γ.Σαρ.

 

Η πρώτη αιμοδοσία
Μετά την απόφαση να δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών αιμοδοτών των μελών του Επιμελητηρίου και στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία. Μια ευχάριστη είδηση, δεδομένου του μεγάλου αριθμού μελών του Επιμελητηρίου, τα οποία θα βοηθήσουν εμπράκτως στην αύξηση του αριθμού των μονάδων αίματος για τη Λέσβο.
Γι’ αυτό και το Επιμελητήριο καλεί όλα τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών και να προσφέρουν αίμα την 11η Ιουνίου.
Γ.Σαρ.

 

Θέληση για προσφορά
Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρήθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής Νεολαίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, για στήριξη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Όπως τόνισε στο «Ε» η υπεύθυνη της Επιτροπής, Μαρίνα Σταμάτη, τα μοναδικά έσοδα του Συλλόγου προέρχονται από προσφορές μελών και κυρίως χορηγίες, όταν χρειάζεται να γίνει μια ανάλογη διοργάνωση. Η συμμετοχή και η θέληση όλων για προσφορά, πάντως, εξέπληξαν τους ανθρώπους του Συλλόγου, που έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση.
Γ.Σαρ.

 

Αποκαταστάθηκε
Η κατεστραμμένη πέργκολα στην παραλία του Μολύβου απομακρύνθηκε πριν από λίγες μέρες με φροντίδα εθελοντών, ενώ η όψη της ακτής είναι στην καλύτερή της φάση. Αυτό μας βεβαίωσαν χθες ιδιώτες, αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης, απαντώντας σε σχετικό φωτοσχόλιό μας. Οι αυτοδιοικητικοί έσπευσαν να μας θυμίσουν, επίσης, ότι τρεις «γαλάζιες σημαίες» είναι στα όρια του πάλαι ποτέ Δήμου Μήθυμνας.
Πέραν του ενδιαφέροντος που έδειξαν τόσο πολλοί για το σχόλιο (ενδιαφέρον, που τους τιμά ως δημόσια πρόσωπα), αυτές καθ’ αυτές οι πράξεις τους δείχνουν και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο τους και την κρίσιμη για τις μέρες μας αξία της περιοχής. Μπράβο τους…
«Ε»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey