Δηκτικά 17/05/12

17/05/2012 - 13:41

Και στον Παπάδο το «κίνημα της πατάτας»

Το «κίνημα της πατάτας» φαίνεται πια ότι θα κάνει το γύρο του νησιού. Μετά τη Μυτιλήνη, την Καλλονή, την Άγρα και την Ανεμότια, πατάτες σε χαμηλότερη τιμή θα πωληθούν και στο Παπάδο. Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο, στις 10:00 το πρωί, στον εξωτερικό χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παπάδου, θα γίνει η διάθεση 25 συνολικά τόνων πατάτας Νευροκοπίου, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Γέρας, Θεμιστοκλή Αθανάση, και τους προέδρους των χωριών της Γέρας. Η τιμή θα είναι 7,50 ευρώ τα 20 κιλά πατάτες, ενώ παράλληλα θα δοθεί και δωρεάν ποσότητα παράτας στου δύο Παιδικούς Σταθμούς της Γέρας.

Γ.Σαρ.

 

Για τις παιδικές χαρές

Τα χόρτα δεν είναι το μόνο πρόβλημα στην παιδική χαρά της Καλλονής, τόνισε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Βαγγέλης Γιαβάσης, απαντώντας σε σχόλιό μας που είχε γίνει πριν από μερικές μέρες για το εν λόγω ζήτημα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γιαβάσης, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ότι μερικά από τα όργανα είναι εντελώς κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά που θέλουν να παίξουν εκεί. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι εκτός από την παιδική χαρά Καλλονής, είναι και πάρα πολλές άλλες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πάνω στο νησί, λέγοντας πάντως πως μέσα στο καλοκαίρι υπάρχει πιθανότητα να επισκευαστούν. Μακάρι…

Γ.Σαρ.

 

«Κλείνουν» σήμερα γυμνάσια και λύκεια

Λήγουν σήμερα τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια του νησιού, αφού από τη Δευτέρα αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, που φέτος θα διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες (συμπεριλαμβανομένων των ΕΠΑΛ). Το καλό είναι ότι, για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας θα διακοπεί προσωρινά από αύριο Παρασκευή και θα συνεχιστεί κανονικά από την Τετάρτη 6 Ιουνίου. Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού, ειδικά μέσα στο τεταμένο πολιτικά κλίμα που επικρατεί.

Β.Χρ.

 

Πανεπιστήμιο και ενημέρωση

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι και ο λόγος που ακυρώθηκε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η συνέντευξη θα αφορούσε στην ίδρυση του Τμήματος Τουρισμού στη Χίο και την εξήγηση, από τον πρύτανη, των λόγων για τους οποίους δεν μπήκε αυτό στο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών.

Στέκει, κατά τα φαινόμενα, η απόφαση της πρυτανικής αρχής, οι μαθητές όμως αρχίζουν τις εξετάσεις τους και καλό θα ήταν όσοι από αυτούς ενδιαφέρονται, να ξέρουν σύντομα γιατί δεν είναι το συγκεκριμένο τμήμα στα μηχανογραφικά. Οι εξηγήσεις, πάντως, θα δοθούν με σχετικό Δελτίο Τύπου μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Β.Χρ.

 

Περί θεάτρου

Οι δύο θεατρικές παραστάσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου προκάλεσαν πλήθος σχολίων κι έγιναν αντικείμενο σύγκρισης από το κοινό της Μυτιλήνης. Για την παράσταση των «Αστέγων» ακούστηκαν από ενθουσιώδη σχόλια και σχόλια που έδειχναν πως ο κόσμος την είχε ανάγκη - όπως «αχ, πόσο καιρό είχα να γελάσω!» -, μέχρι και αποδοκιμασία για το ότι ήταν μια «ανάλαφρη» παράσταση, που «δεν άξιζε τόση δουλειά» και «δεν προσέφερε τίποτα».

Από την άλλη, για την παράσταση του ΦΟΜ ακούστηκε από πολλούς πως ήταν μια «δύσκολη παράσταση, πολύ ενδιαφέρουσα ωστόσο», «κάτι τελείως διαφορετικό», αλλά και σχόλια που την έκριναν ως κάτι που δεν έγινε καθόλου κατανοητό.

 

Περί θεάτρου (2)

Η αλήθεια είναι μάλλον πως δεν μπορεί να υπάρξει μια καθολική «κριτική» για τα δύο έργα και πως το καθένα είχε να προσφέρει κάτι τελείως διαφορετικό ή να αφήσει, αντιθέτως, τα δικά του «κενά» στους θεατές. Το σίγουρο είναι πως για μια μικρή σαν τη Μυτιλήνη πόλη, είναι μεγάλο ευτύχημα το ότι υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς δύο τόσο διαφορετικές παραστάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Κι αυτό γιατί διαλέγει ποια τού ταιριάζει περισσότερο, ανάλογα με την αισθητική και τη διάθεσή του. Και η κωμωδία χρειάζεται για να «αλαφραίνει» η διάθεση, και οι πιο «σοβαρές» παραστάσεις και οι «πειραματικές», που θα έρθουν να δώσουν και μια άλλη άποψη στα μέχρι τώρα δεδομένα του νησιού. Και την ισορροπία αυτή την έχουν καταφέρει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλες οι ομάδες της Μυτιλήνης.

Β.Χρ.

 

Δεν αποφάσισε…

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει διάφορα σενάρια που τον αφορούν και ευρέως κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, ο πολιτευτής τής Ν.Δ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Ο ίδιος δηλώνει πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα δεχθεί να είναι ή όχι στην εκλογική λίστα του κόμματός του, κάτι που θα κάνει μόλις τού γίνει η πρόταση.

Όμως όλα δείχνουν πως, εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και της αποχώρησης του Γιάννη Γιαννέλλη, η Ν.Δ. θα επιδιώξει σε τοπικό επίπεδο να ανασυντάξει δυνάμεις, επιστρατεύοντας στην καινούργια μάχη όσα στελέχη της κρίνει αναγκαία.

 

… μάλλον συμμετέχει

Έτσι, δεν αποκλείεται, όπως σχολίαζαν κάποιοι παράγοντες, να είναι στη λίστα γνωστά πρόσωπα στο Νομό και στον πολιτικό χώρο, όπως η πρώην βουλευτής και κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. Χριστιάνα Καλογήρου. Όσο για την άγνωστη στη Λέσβο Όλγα Μπαμπίνη, που την τελευταία στιγμή μπήκε στο ψηφοδέλτιο αντί του Γ. Γιαννέλλη, ακόμη πολλοί αναρωτιούνται ποιοι ήταν οι 54 νεοδημοκράτες που την σταύρωσαν στις 6 Μαΐου δίχως καν να δουν μια φωτογραφία της.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Αλλαγή επί της ουσίας…

Με δηλώσεις τους, οι Δημήτρης Βουνάτσος και Γιάννης Βατός αναφέρθηκαν στο θέμα τού ΣΧΟΟΑΠ Καλλονής, με αφορμή και τηλεοπτικές δηλώσεις του Παναγιώτη Πιττού και του Παντελή Πατερέλλη, περισσότερο για να απαντήσουν στο δεύτερο.

Όπως προκύπτει απ’ τις δηλώσεις τους, επί της ουσίας αυτό που ενδιαφέρει τους Καλλονιάτες, είναι σε εξέλιξη οι διορθώσεις - βελτιώσεις βάσει και των επισημάνσεων που έγιναν, διαδικασία που θα επιστεγαστεί από τη συναίνεση των εμπλεκόμενων φορέων, της τοπικής κοινωνίας και του ΤΕΕ, μόλις ολοκληρωθεί.

Το θέμα της Καλλονής θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε για όλα τα υπόλοιπα ΣΧΟΟΑΠ που βρίσκονται σε αρχική φάση, να ασχοληθούν σοβαρά οι κατά τόπους φορείς τώρα, κι όχι όταν έχει δρομολογηθεί η αναπτυξιακή τους κατεύθυνση, τρέχοντας εκ των υστέρων για διορθώσεις και συμπληρώσεις.

 

… προσφυγή για τους τύπους

Σε ό,τι αφορά στο τυπικό σκέλος, για το οποίο και απορρίφθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου που κατά πλειοψηφία είπε «ναι» στη β΄ φάση τού ΣΧΟΟΑΠ Καλλονής, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στο να προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή ζητώντας ανάκλησή της. Κι αυτό γιατί η απόφαση του Φώτη Χατζημιχάλη αποδέχεται τις προσφυγές κατά της έγκρισης του ΣΧΟΟΑΠ θέτοντας ζήτημα απαρτίας, επειδή εκλαμβάνει ως απόντα το δημοτικό σύμβουλο που ψήφισε λευκό, κι εν προκειμένω ήταν ο αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως με τη νομοθεσία για την αυτοδιοίκηση, έχει «υπόσταση» και συμμετέχει στη διαμόρφωση απαρτίας και όποιος σύμβουλος ψηφίσει λευκό, οπότε με τον κ. Γιαβάση συμπληρώνεται η απαρτία των 12 συμβούλων και δε χρειάζεται να ξανασυζητηθεί το ΣΧΟΟΑΠ.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Αναβολή

Αναβλήθηκε η δίκη των στελεχών τού Κ.Κ.Ε. για την κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου «Λισσός», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες. Νέα δικάσιμος ορίσθηκε τον Ιανουάριο. Πάντως, στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος χθες βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Μυτιλήνης για να συμπαρασταθούν στους κατηγορουμένους.

Ν.Μ.

 

Και καρτέρει…

Συνεχίζεται την Παρασκευή στο Ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη στελέχους του Λιμενικού Σώματος που κατηγορείται για το θάνατο του υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου Άρη Κουμπά, στη διάρκεια ναυτικού ατυχήματος πριν από δύο χρόνια…

Η εκδίκαση ξεκίνησε την Τρίτη και όπως έλεγαν χθες παράγοντες της δίκης, μάλλον την Παρασκευή δε θα ολοκληρωθεί…

Α.Ω.

 

Κύριε Διευθυντά

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επειδή «λεφτά υπάρχουν», διατέθηκαν πολλές δεκάδες εισιτηρίων σε αερομεταφερόμενους, μάλιστα «αιώνιους», φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ.!

Καλό θα ήταν να ξέραμε πού βρήκε τα λεφτά η παράταξη. Αλλά ακόμα καλύτερο θα ήταν να μας πει επιτέλους αυτή η παράταξη (κι όποια άλλη έπραξε αναλόγως) αν θεωρεί ότι με αυτές τις ακριβοπληρωμένες ψήφους κάτι καλό κάνει για τη νεολαία και ειδικότερα για το φοιτητικό κίνημα. Εκτός και αν, όπως λέγεται, η όλη ιστορία… κάτι καλό κάνει σε συγκεκριμένο (ένα τουλάχιστον) στέλεχός της.

Διαπορών Μυτιληνιός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey