Δηκτικά 09/05/12 - α΄ μέρος

09/05/2012 - 13:43

Κατά τα έργα και τη συμπεριφορά

Η προχθεσινή ετυμηγορία του εκλογικού σώματος στο Νομό μας, όχι μόνο έφερε τα πάνω κάτω στα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων, αλλά έστειλε στη Βουλή και εντελώς νέα πρόσωπα. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, δηλαδή, του Νομού μας αποτελείται από τρία νέα πρόσωπα, που για πρώτη φορά εκλέχτηκαν βουλευτές. Μπορεί, βέβαια, τα πρόσωπα αυτά - τα δύο τουλάχιστον από τα τρία - να έχουν θητεύσει επί χρόνια σε διάφορες θέσεις τοπικής εξουσίας, αλλά και αυτό το γεγονός έχει τη σημασία του. Αν θα είναι η ανανέωση αυτή προς το καλύτερο ή όχι, είναι ένα θέμα που θα κριθεί και απ’ τις εξελίξεις, αλλά κυρίως από το έργο και τη δράση των συγκεκριμένων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, απ’ τους οποίους πολλά αναμένουν οι πολίτες των νησιών μας και ελπίζουμε να μην τους διαψεύσουν.

Στη νέα εποχή που ξεκίνησε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο καθένας θα κριθεί απ’ τα έργα και τη συμπεριφορά του και τα κριτήρια πλέον είναι πολύ αυστηρά. Ας τα έχουν αυτά υπόψη όσοι ήδη διαδραματίζουν ρόλο από θέση ευθύνης.

Μα.Μ.

 

Κλειστό το Γυμνάσιο

Διαμαρτυρόταν χτες, σε τηλεφώνημα που μας έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην Άντισσα, Κώστας Λουκαδέλλης, για το ότι το Γυμνάσιο του χωριού του παρέμεινε τελείως κλειστό κατά τη χτεσινή γιορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αγίου του χωριού. Όπως υποστήριξε, παρ’ όλο που είθισται τα σχολεία να ανοίγουν για λίγο τη μέρα αυτή και οι μαθητές να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις περιφοράς της εικόνας του αγίου, φέτος παρόντες ήταν μόνο οι μαθητές του Δημοτικού και του Λυκείου, ενώ ο διευθυντής του Γυμνασίου δε φάνηκε καν στο Σχολείο του. «Πρέπει να τιμάμε τέτοιες γιορτές, γιόρταζε ο πολιούχος μας κι έπρεπε να τιμηθεί ανάλογα», έλεγε ο κ. Λουκαδέλλης. Δε γνωρίζουμε αν ο διευθυντής του Γυμνασίου είχε κάποιους προσωπικούς λόγους που δε βρέθηκε στο Σχολείο, πάντως όπως φάνηκε οι γονείς προβληματίστηκαν από την απουσία των μαθητών.

Β.Χρ.

 

Δε βολεύει

Ο τρόπος που έχει μονοδρομηθεί η οδός Καραντώνη φαίνεται πως δεν εξυπηρετεί πολλούς οδηγούς. Αυτό παρατηρήσαμε και οι ίδιοι, αυτό μας ανέφεραν και κάτοικοι της περιοχής, που υποστηρίζουν πως το ότι ο δρόμος πάει προς τα πάνω, αναγκάζει τα οχήματα να κάνουν ολόκληρο κύκλο. Αλήθεια, με ποιο κριτήριο καθορίστηκε η συγκεκριμένη φορά του δρόμου;

Β.Χρ.

 

Παράσταση… τραγωδία!

«Καμμία σχέση», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι «Άστεγοι», δεν έχει η παράσταση που θα ανεβάσουν με το κλασσικό έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» τού Σαίξπηρ. Μεθυσμένοι, κουτσοί, υστερικοί, ηλίθιοι και διάφοροι άλλοι θα πρωταγωνιστούν στην παράσταση, που είναι… «τραγωδία μεγαλύτερη εκείνης του Τιτανικού».

Παρ’ όλα αυτά, αυτοί θα το παίξουν. Κι εμείς παραλείψαμε να αναφέρουμε στους συντελεστές και το «δικό» μας Σταμάτη Γιαννάκη, που θα παίξει τον… υπεύθυνο φωτισμού και μουσικής (!!!).

Β.Χρ.

 

Έργα Πολιτισμού

Ωραία τα έργα που γίνονται στο Μουσείο Τεριάντ, ωραία αυτά που γίνονται στο Κάστρο της Μυτιλήνης, πολύ ωραία και απαραίτητα όσα υλοποιούνται ήδη ή έχουν προγραμματιστεί για να γίνουν στα διάφορα άλλα μνημεία και τους χώρους πολιτισμού του νησιού. Ας ελπίσουμε και μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης - όποια κι αν είναι αυτή - να συνεχίσουν να δίνονται κονδύλια για τον Πολιτισμό και να γίνει αντιληπτή η σημασία του, τόσο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και για την ανάδειξη της Λέσβου στο σύνολό της.

Β.Χρ.

 

Και υπολογιστές στο «Θεομήτωρ»

Στην επίσκεψή της στη Μονάδα Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Αγιάσου, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ στην Αθήνα δεσμεύτηκε ότι η Ύπατη Αρμοστεία θα καλύψει το τμήμα της πυροσβεστικής υποδομής της Μονάδας. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι εκτός αυτού, το Θεραπευτήριο «Θεομήτωρ» θα αποκτήσει ικανό αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων εκεί.

Γ.Σαρ.

 

Ικανοποιημένοι από την πώληση πατάτας

Πολύ καλά πήγε το προηγούμενο Σάββατο, για άλλη μια φορά, η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου σε χαμηλότερη τιμή, και πάλι μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης. Μπορεί να μην έγινε ο πανικός της πρώτης διάθεσης του προϊόντος, όμως και αυτήν τη φορά οι πατάτες εξαντλήθηκαν σε μερικές μόνο ώρες. Παράλληλα, ενδιαφέρον για φθηνές πατάτες Νευροκοπίου έχουν δείξει και από τα χωριά Άγρα, Ανεμότια, Αγιάσο και Πλωμάρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρο Στεργίου, και γίνονται συζητήσεις για να διατεθούν τα συγκεκριμένα προϊόντα και εκεί. Τέλος, οι άνθρωποι της Δημοτικής Κοινότητας βρίσκονται σε επαφές και με παραγωγούς της Νάουσας για να ξεκινήσει και η διάθεση ροδάκινων σε χαμηλότερη τιμή, μέσα στο καλοκαίρι.

Γ.Σαρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey