Δηκτικά 04/05/12 - α΄ μέρος

04/05/2012 - 13:14

Και άλλα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Από χθες εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ και το ταμείο τού ΤΑΥΤΕΚΩ, που σημαίνει ότι θα εξετάζονται στον Οργανισμό και στους συμβεβλημένους με αυτόν γιατρούς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, της «Εθνικής Ασφαλιστικής», του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ, του ΕΤΒΑ, της Εμπορικής Τράπεζας, του ΟΤΕ και το προσωπικό των Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express. Όπως τόνισε στο «Ε» ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού στη Λέσβο, Στρατής Κύτελης, η εξέλιξη αυτή απλώς θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες συνθήκες στις υπηρεσίες του Οργανισμού στη Μυτιλήνη.

Γ.Σαρ.

 

Δυσκολίες για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μεγάλο αριθμό ατόμων καθημερινά στηρίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλη τη Λέσβο. Όπως τόνισε στο «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νησί, κ. Στρατής Γεωργέλλης, οι συμβάσεις με το πρόγραμμα λήγουν στις 30 Ιουνίου, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον. Εξέλιξη, που λογικό είναι να έχει προκαλέσει άγχος για το αβέβαιο μέλλον, τόσο σε εκείνους που εργάζονται στο πρόγραμμα και κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, όσο και στους - για την ώρα - «δικαιούχους» που τρέμουν μήπως χάσουν την κοινωνική φροντίδα που τους παρέχεται. Δυστυχώς, η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα, γεγονός που τείνει να εξελιχθεί σε κωμωδία, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και θεατές.

Γ.Σαρ.

 

«Κοράκιασαν» στο Κεράμι

Χωρίς νερό όλη τη μέρα έμεινε χθες η ευρύτερη περιοχή της Σκάλας Καλλονής. Κάτοικοι του Κεραμίου, παραπονέθηκαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, μια και τις τελευταίες μέρες έχουν πει το νερό… νεράκι! Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, οι διακοπές της υδροδότησης είναι συχνές, ενώ χθες δεν έτρεχε ούτε στάλα, κάνοντάς τους τη ζωή δύσκολη.

Γ.Σαρ.

 

Ζωντάνεψαν οι Άγιοι Ανάργυροι…

«Πατείς με, πατώ σε» έγινε την Πρωτομαγιά στους Αγίους Αναργύρους, κάτω από τον Ασώματο. Το ευχάριστο είναι πως άνοιξε και πάλι το καφενείο της περιοχής και έτσι όσοι παρευρέθηκαν και δεν είχαν πάρει μαζί τους τις δικές τους προμήθειες, μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν. Λίγες ακόμη «πρόβες» για τους νέους ιδιοκτήτες και το καλοκαίρι προβλέπεται πως θα περιλαμβάνει αρκετές επισκέψεις στο όμορφο αυτό σημείο του νησιού.

 

… ζωντάνεψαν και οι παραλίες

Αλλά και στις παραλίες του νησιού, ειδικά σε όσες βρίσκονται κοντά στη Μυτιλήνη, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι εκδρομείς ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Παρ’ όλο που οι ζέστες άργησαν φέτος, ο εξαιρετικός καιρός οδήγησε πολλούς στο να δοκιμάσουν την πρώτη τους βουτιά τη μέρα εκείνη. Και μάλιστα, εξαιρετικά απολαυστική!

Β.Χρ.

 

Πάλι εργασίες

Όλο το χειμώνα είχαν σταματήσει, τώρα μάθαμε πως ξανάρχισαν τα έργα που γίνονται στα θερμά λουτρά Λισβορίου. Αυτό σημαίνει πως για άλλο ένα καλοκαίρι τα λουτρά θα είναι «υπό κατασκευή» και είναι άγνωστο ακόμη το πότε θα ανοίξουν κανονικά. Τουλάχιστον, ας βάλουν οι αρμόδιοι μια πινακίδα στην είσοδο του χωριού, που θα προειδοποιεί τους επισκέπτες πως τα λουτρά δε λειτουργούν. Να μην φτάνουν μέχρι εκεί χωρίς λόγο…

Β.Χρ.

 

Παρουσία που εκτιμήθηκε

Η παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Βασίλη Κοντάρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας Χημικών και Φυσικών που έγινε το Σάββατο στο Επιμελητήριο, ήταν κάτι που τονίστηκε όχι μόνο από τον κ. Κασσέτα στο κείμενο που δημοσιεύαμε χθες, αλλά και από τον κ. Βαλάκο κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία. Φαίνεται πως έχει αρχίσει και ενοχλεί τους διοργανωτές ημερίδων κι άλλων εκδηλώσεων η «τυπική» εμφάνιση για λίγο των τοπικών παραγόντων ή ακόμη και των εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων. Αλλά και να εκτιμάται ιδιαίτερα η ειλικρινής παραμονή όσων εξ αυτών επιλέγουν να παραμείνουν συνειδητά και να συμμετάσχουν ενεργά στις διοργανώσεις, τιμώντας τες έτσι με την παρουσία τους και δίνοντας το καλό παράδειγμα και στους υπολοίπους.

Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey