Δηκτικά 02/05/12 - β΄ μέρος

02/05/2012 - 16:09

Σκουπίδια στο Μανταμάδο

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στο Μανταμάδο του κόσμου για να προσκυνήσει τον Ταξιάρχη, το τριήμερο που μας πέρασε. Ο κόσμος, όμως, άφησε πίσω του και πολλά σκουπίδια, που δημιουργούσαν μια πολύ άσχημη εικόνα στο χώρο πριν την είσοδο του ναού, όπου στήνονται οι πάγκοι με τα διάφορα προϊόντα προς πώληση. Ελπίζουμε, αφού πέρασε το πανηγύρι, να καθαριστεί η περιοχή απ’ όσα άφησε πίσω της η κοσμοσυρροή που σημειώθηκε στον Ταξιάρχη για άλλη μια χρονιά.

Γ.Σαρ.

 

Ο Σκουτάρος στην Αθήνα

Σε όλα τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. και στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης υπήρχε μέσα στο Σαββατοκύριακο το θέμα του Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα «Η γειτονιά που θα ήθελα…», στον οποίο η Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου του Σκουτάρου απέσπασε το 3ο βραβείο. Δεν καταφέραμε χτες να έχουμε ενημέρωση για το εάν οι μαθητές ή η δασκάλα τους παρευρέθηκαν στη βράβευση, ωστόσο τα έργα εκτέθηκαν στο σταθμό μετρό του Συντάγματος, ενώπιων των Μ.Μ.Ε. της πρωτεύουσας, που έπαιρναν συνεντεύξεις από μικρούς μαθητές διαφόρων σχολείων.

Κι έτσι, το πολύχρωμο κουτί των μαθητών του Σκουτάρου με τις τρεις διαφορετικές γειτονιές, έγινε γνωστό κι ευρέως.

Β.Χρ.

 

Παρουσίαση στο Επιμελητήριο

Σε εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λέσβου παρουσίασαν, χτες το πρωί, οι μαθητές και ο καθηγητής τους από το ΕΠΑΛ Καλλονής την εικονική τους επιχείρηση «Kalloni AgroCom». Οι οικοδεσπότες τους εντυπωσιάστηκαν και συμφωνήθηκε να γίνει και επόμενη παρουσίαση, με προσκεκλημένους τους παραγωγούς που συμμετέχουν, αλλά και εκπροσώπους από την εταιρεία «Cosmoone» και την Εθνική Τράπεζα.

Μπράβο για άλλη μια φορά στην ομάδα τού ΕΠΑΛ Καλλονής.

Β.Χρ.

 

Διπλή σχέση…

Σε παρέα νεοδημοκρατών στη Μύρινα εξηγούσε το πρωί της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης την ακριβή συγγένεια που έχει με το Γιάννη Γιαννέλλη, λέγοντας ότι ο πατέρας του κ. Γιαννέλλη, ήταν ο μικρός αδελφός της προγιαγιάς του. Η σχέση όμως είναι «διπλή», αφού όπως είναι γνωστό στη Μυτιλήνη, ο πατέρας του κ. Παπαγιαννίδη, Βασίλης, είχε βαφτίσει το Γιάννη Γιαννέλλη.

Αν όλα αυτά μπορεί να σημάνουν και στήριξη του πρώην βουλευτή στο νυν υποψήφιο τώρα που ο πρώτος έμεινε εκτός ψηφοδελτίου, η κάλπη της Κυριακής θα δείξει.

Α.Ω.

 

Ιάσων, ο νεοφώτιστος

Ένα ασυνήθιστο όνομα φέρει απ’ την Κυριακή το μεσημέρι ο γιος του αντιδημάρχου Πλωμαρίου - Θερμής, Σταύρου Πολίτη, και της Ειρήνης Αγάλια, που βαφτίστηκε Ιάσων. Το μυστήριο τελέστηκε στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ παρουσία αμέτρητων φίλων και γνωστών του ζευγαριού απ’ όλη τη Λέσβο, ενώ ανάδοχος ήταν ο Μανώλης Χατζημανώλης απ’ τα Βασιλικά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ιάσων βαφτίστηκε ανήμερα της γιορτής του, προς γενική έκπληξη τόσο των γονιών, όσο και των αναδόχων, που δε γνώριζαν αυτήν τη σύμπτωση. Σημαδιακή μήπως;

Στους ευτυχείς γονείς ευχόμαστε κάθε χαρά.

«Ε»

 

Για τα έργα

Οι Νάσος Γιακαλής και Ηρακλής Βερβέρης, απ’ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και οι Δημήτρης Βουνάτσος, Γιάννης Βατός, Γιάννης Τσακίρης, Σωτήρης Μαρινάτος και Γιάννης Τσαμπάνης, απ’ το Δήμο Λέσβου, φιλοξενήθηκαν χθες το πρωί στη Διαχειριστική Αρχή, σε ευρεία σύσκεψη για έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί ή είναι υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Γιώργος Πλακωτάρης, και τα στελέχη της, πρότειναν λύσεις για το πώς θα προχωρήσουν και θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης, αφού ζητούμενο πλέον είναι να υπάρξει απορροφητικότητα.

Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν και τις επόμενες μέρες, ανοίγει ο δρόμος και για τις εντάξεις των έργων που αφορούν στην πόλη της Μυτιλήνης μέσω των Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων, οπότε για ακόμη μια φορά… όλοι τρέχουν, ανεξαρτήτως των εκλογών.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Αναλγησία!!!

Τρεις φορές προσπάθησε, στην «κουτσουρεμένη» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Κατράνης να περάσει ένα τυπικό ζήτημα, που θα επέτρεπε όμως σε κάποιον εργολήπτη να εξοφληθεί για ένα έργο το οποίο έχει τελειώσει εδώ και καιρό απ’ το πρόγραμμα «Θησεάς», δίχως όμως ο αντιδήμαρχος Οικονομικών να το καταφέρει. Τι κι αν εξήγησε πως κρίνεται η τύχη ενός επαγγελματία απ’ το αν θα πάρει ή όχι τα λεφτά που του οφείλονται (κοντά 300.000 ευρώ), τι κι αν είπε ότι είναι ζήτημα μείζον για έναν άνθρωπο να πληρωθεί, οι εκκλήσεις του έπεσαν σε ώτα μη ακουόντων.

Ελάχιστοι έδειξαν να συγκινούνται και τελικά το θέμα δε συζητήθηκε, παραπέμποντας για μετά τις εκλογές τη λήψη απόφασης.

Αλήθεια, γιατί τέτοια ανεξήγητη αδιαφορία στο αίτημα του αντιδημάρχου, που εν τέλει στην πράξη μετατράπηκε σε αναλγησία στην ανάγκη ενός δημότη να πάρει ό,τι δικαιούται;

ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey