Δηκτικά 02/05/12 - α΄ μέρος

02/05/2012 - 16:08

Πολιτεύεται στο Λασίθι

Στο Νομό Λασιθίου της Κρήτης είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο - κοινό για πρώτη φορά - των Κ.Κ.Ε. μ-λ και Μ-Λ Κ.Κ.Ε. ο γιος του συνεργάτη τού «Ε» Στρατή Δελόγκου, Θοδωρής.

Ο Θοδωρής είναι πολιτικός μηχανικός και σήμερα κατοικεί στην Πλάκα απέναντι απ’ τη Σπιναλόγκα, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο λόγω του σήριαλ «Το νησί». Στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με το Κ.Κ.Ε. μ-λ στη Λέσβο.

Α.Ω.

 

Ακόμα οι γιατροί

Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τους επικουρικούς γιατρούς που θα στελεχώσουν τις οκτώ θέσεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το Κέντρο Υγείας Καλλονής, το Περιφερειακό Ιατρείο Πέτρας και το Νοσοκομείο Μύρινας. Η υποβολή των αιτήσεων έχει λήξει από τις 19 του μήνα, ωστόσο σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Δημήτρη Κατσιφαράκη, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπάρχουν στοιχεία.

Γ.Σαρ.

 

Διαβεβαιώσεις

Διαβεβαιώσεις ότι αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν με τη δακοκτονία τού 2011 δε θα γίνουν με τη δακοκτονία τού 2012, έδωσε τις προάλλες ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Φλώρος. Τις δικές του προθέσεις δεν τις αμφισβητούμε. Όμως έχουμε δει τόσο πολλά σε αυτό το ζήτημα, που πολύ αμφιβάλλουμε για το τελικό αποτέλεσμα. Μαζί με εμάς αμφιβάλλουν κι όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να πάρουν το έργο. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στις 15 Μάη, οπότε λήγει η προθεσμία των προσφορών.

Ν.Μ.

 

Δύο συμπεράσματα…

Μια ενδιαφέρουσα και σημαντική παρατήρηση είχε να κάνει χτες ο πρώην δήμαρχος Ευεργέτουλα, Μιχάλης Πολυπαθέλλης, με αφορμή το ρεπορτάζ μας για την ανακύκλωση στη Λέσβο. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζουμε, έκατσε και υπολόγισε το περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος της όλης δραστηριότητας και κατέληξε στο ότι, δεδομένου ότι για κάθε τόνο απορριμμάτων που θα έφταναν στη χωματερή, ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 48 ευρώ, η ανακύκλωση περίπου 650 τόνων υλικών μέσα στο 2011 εξοικονόμησε από την τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά 31.200 ευρώ. Στο οικονομικό αυτό όφελος προσθέτει αυτό της απασχόλησης ανθρώπων, τόσο στη μεταφορά και το διαχωρισμό, όσο και στη μετέπειτα επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών.

 

… και μια πρόταση

«Με τα σκουπίδια μας δίνουμε δουλειά σε ανθρώπους, ενώ αξίζει να αναλογιστεί κανείς πόσες χιλιάδες κυβικά μέτρα χωματερής κρατήσαμε άδεια», μας τόνισε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πρότεινε και την τοποθέτηση ειδικών κάδων στην περιοχή της προκυμαίας όπου βρίσκονται οι καφετέριες, ώστε να πετούν κατ’ ευθείαν μέσα οι υπάλληλοι τα μπουκάλια, τα χαρτιά και τα αλουμινένια κουτάκια.

Πολύ καλή ιδέα, κ. Πολυπαθέλλη. Και καθόλου δύσκολο να υλοποιηθεί, αρκεί να υπάρξει μέριμνα και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων.

Β.Χρ.

 

Μαθήματα πρώτων βοηθειών

Αύριο Πέμπτη, εθελόντρια πτυχιούχος νοσηλεύτρια θα δείξει πώς προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες και θα λύσει τυχόν απορίες που θα προκύψουν σε όσους βρεθούν στο χώρο του Συλλόγου Ατόμων με Προβλήματα Ακοής και Φίλων Μυτιλήνης. Ο Σύλλογος διοργανώνει την εν λόγω ενέργεια ώστε να γίνει ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά. Όσοι θέλουν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν, λόγω περιορισμένου χώρου καλό είναι να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6976-987937 για να δηλώσουν συμμετοχή.

Γ.Σαρ.

 

Γευστικές οι πατάτες

Αρκετοί καταναλωτές επικοινώνησαν με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρο Στεργίου, μετά τη διάθεση των 25 τόνων πατάτας Νευροκοπίου απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, για να τον συγχαρούν. Μεταξύ άλλων, όπως ο ίδιος μας είπε, οι πολίτες που πήραν πατάτες, τον ενημέρωσαν ότι πρόκειται για πολύ γευστικά και καλή ποιότητας προϊόντα και πως έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι, τονίζοντας πως σίγουρα θα ξαναπάρουν, αφού οι πατάτες συνδυάζουν καλή ποιότητα και χαμηλή τιμή.

Γ.Σαρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey