Δηκτικά 28/4/12 - β΄ μέρος

30/04/2012 - 19:59

Μας… κοψοχόλιασε

Αναστάτωσε τους πάντες χτες ο 11χρονος που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος από τους γονείς του από το βράδυ της Πέμπτης. Ο μικρός βρέθηκε τελικά χτες το μεσημέρι στην περιοχή του Φαναριού, στην προκυμαία της Μυτιλήνης και από γνωστό του πρόσωπο, να χαίρει άκρας υγείας.

Και βρίσκεται πλέον με την οικογένειά του, σώος και ασφαλής.

Β.Χρ.

 

Για να μη χάνεται…

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Ιππειώτη στο χθεσινό μας σχόλιο για το νερό που χάνεται λόγω βλάβης στην περιοχή Ράχη Μυτιλήνης. Εξήγησε ότι εξ αιτίας πολύ σημαντικής ζημιάς στην περιοχή του Ακλειδιού, η ΔΕΥΑΛ μπόρεσε να πάει και να διακόψει τη ροή μόλις αργά το μεσημέρι της Πέμπτης. Χθες, μάλιστα, από νωρίς το πρωί το συνεργείο της Επιχείρησης δούλευε για την αποκατάστασή της, προκειμένου να κλείσει και αυτή η «πληγή» του δικτύου.

 

… πολύτιμο νερό

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων τής ΔΕΥΑΛ εξήγησε πως υπάρχει πράγματι γραμμή επικοινωνίας για τις βλάβες που λειτουργεί όλο το 24ωρο και απαντά στο τηλέφωνο 22510 46755. Το οποίο τηλέφωνο, όμως, ακόμη και αν δεν το θυμάται κάποιος πολίτης, το ξέρουν σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, που ειδοποιούν την Επιχείρηση για να παρέμβει και να μη χάνεται άδικα το πολύτιμο νερό.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Τι έλεγαν;

Πάνω από μιάμιση ώρα, όπως μας μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας, τα έλεγαν χθες το πρωί, πίνοντας καφέ και μαζεύοντας ήλιο στο «NV» στην προκυμαία, οι Παύλος Βογιατζής και Γιάννης Γιαννέλλης, τους οποίους είδε κυριολεκτικά η... μισή Μυτιλήνη, που δικαιολογημένα και λόγω των εκλογών αναρωτιέται: αλήθεια, τι έλεγαν τόση ώρα; Και μέρες που είναι και μ’ όσα προηγήθηκαν, είναι να μην έχουν απορίες και να αναρωτιούνται όσοι τους είδαν;

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Στη γειτονιά του…

Την έντονη αντίδραση του Φωτή Ξύδα προκάλεσαν οι δηλώσεις του αρχηγού τής Ν.Δ. για την «κάθαρση» στα πανεπιστήμια και το άσυλο. «Ο κ. Σαμαράς να κοιτάξει τι γίνεται στη γειτονιά του, γιατί υπήρξαν πολλοί που τώρα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά του, οι οποίοι είχαν την ευθύνη των αυτοδιοικούμενων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Κάποια εκ των οποίων είχαν μετατραπεί σε άντρο αναρχικών ή παρασκευής μολότωφ», σχολίασε ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ρίχνοντας τα... καρφιά του!

Α.Ω.

 

Δείγματα πανικού

Φαίνεται πως για πρώτη φορά στην ταλαιπωρημένη - και πλέον υπό εκκαθάριση - Συνεταιριστική μας Τράπεζα, το μαχαίρι πάει να φτάσει μέχρι το κόκκαλο, και απειλείται ο κάθε κατεργάρης να βρει τον πάγκο του. Γιατί αλλιώς δεν ερμηνεύονται επιλεκτικές διαρροές περί δήθεν διαφοροποιημένης κατά περίπτωση λειτουργίας της εκκαθάρισης. Είναι φανερό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει ενδιαφέρον, για να μάθουμε επιτέλους με στοιχεία ποιοι έπαιζαν με τις οικονομίες του κοσμάκη.

Ν.Μ.

 

Πρωταθλητές

Το Βόρειο Αιγαίο αναδεικνύεται πρωταθλητής στις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012. Σε αυτά προσθέστε τις μειώσεις μισθών που έρχονται στους συνεταιριστικούς υπαλλήλους τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, το κλείσιμο σειράς επιχειρήσεων (π.χ. ΚΙΦΑ) και χωριά που σβήνουν το ένα μετά το άλλο. Όλα αυτά μαζί συμπληρώνουν το πλαίσιο μιας κατάρρευσης που ήδη βιώνουμε.

Ν.Μ.

 

Πρωτομαγιά και για το «Ε»

Πρωτομαγιά την Τρίτη, και οι εργαζόμενοι του «Εμπρός» τηρώντας τα καθιερωμένα… απεργούν.  Για τούτο και το επόμενο φύλλο της εφημερίδας θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 2 Μαΐου.

«Ε»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey