Δηκτικά 28/4/12 - α΄ μέρος

30/04/2012 - 19:57

Όχι μονοπώλια…

Ακόμη και αυτοί που δεν ασχολούνται με τα αθλητικά, και δη με το ποδόσφαιρο, έχουν αφουγκραστεί την έκταση που τείνει να πάρει το θέμα της χρήσης κάποιων αθλητικών χώρων στη Λέσβο (εκεί είναι η ταμπακέρα), θέμα το οποίο σε πρώτη φάση οργιάζει σε παρασκηνιακό επίπεδο.

Πριν υπάρξουν διαστάσεις, γιατί προς τα εκεί πάει το πράγμα, όπως και πολιτικές προεκτάσεις, ας έχουν κατά νου όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι πως ο «Καλλικράτης», μαζί με όλα τα άλλα, συνένωσε και τη δημοτική περιουσία. Στην οποία ανήκουν και τα γήπεδα. Κι έτσι, πλέον, αυτό που ανήκει στη Μυτιλήνη, ανήκει και στην Καλλονή, ανήκει όμως και στο Ρέμα, στον κάτοικο των Χιδήρων, ακόμη και της Δρώτας.

 

… στα γήπεδα

Οπότε, αποκλεισμοί ή μονοπωλιακές καταστάσεις στη χρήση των δημοτικών ακινήτων ούτε προβλέπονται, ούτε θεσμικά μπορούν να γίνουν αποδεκτά, γιατί πολύ απλά στον ενιαίο Δήμο όλοι έχουν δικαίωμα και μπορούν να διεκδικήσουν τη χρήση κάθε χώρου. Θα ήταν λοιπόν έγκλημα να δρομολογηθούν, στο βωμό της όποιας εξυπηρέτησης και λογικής, όλα αυτά που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ότι κινούνται εκτός πλαισίου.

Η γράφουσα έχει να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα πάνω από δύο δεκαετίες, αλλά εκτιμά πως ξέρει τι λέει, γιατί κρατά σε στενό μαρκάρισμα πρόσωπα και αντιδράσεις που συνθέτουν σε τοπικό επίπεδο το πιο σπουδαίο ντέρμπυ κορυφής, και μάλιστα με έπαθλο τον έρμο τον… Ταρλά.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Εν όψει της τουριστικής περιόδου

Τουρίστες άρχισαν να καταφτάνουν στο Πλωμάρι σύμφωνα με το συντονιστή των εθελοντών της περιοχής, κ. Γαβριήλ Χαλδέζο. Γι’ αυτό και πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ευπρεπισμού του Πλωμαρίου, ώστε η πόλη να μη θυμίζει εγκαταλελειμμένο χωριό, αλλά ένα αξιοπρεπές τουριστικό θέρετρο της Λέσβου, όπως μας είπε ο κ. Χαλδέζος. Αυτός είναι και ο λόγος που διοργανώνονται μια σειρά από εθελοντικές εργασίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και θα αφορούν κυρίως στον καθαρισμό περιοχών του Πλωμαρίου.

Γ.Σαρ.

 

Απεργία την Πρωτομαγιά

Κάθε χρόνο η Π.Ν.Ο. την Πρωτομαγιά κάνει απεργία. Φέτος αποφάσισε να κάνει τετράωρη στάση εργασίας. Όμως οι ενώσεις Ναυτικών που πρόσκεινται στο Κ.Κ.Ε., αποφάσισαν την πραγματοποίηση απεργίας και έτσι την 1η Μαΐου δε θα κινηθούν τα πλοία. Παραδόξως, το ζήτημα αυτό έγινε μέγα θέμα, πιθανότατα επειδή πολλές φορές ο εντυπωσιασμός κυριαρχεί. Εκτός κι αν πρόκειται για άγνοια της πραγματικότητας. Όπως και να έχει πάντως, καλό είναι να μη μεγαλοποιούνται ζητήματα που από τη φύση τους δεν έχουν τη σημασία που επιχειρείται να δοθεί.

Ν.Μ.

 

Εθελοντικός καθαρισμός στο Μόλυβο
Εθελοντικός καθαρισμός θα γίνει αύριο και στο Μόλυβο, στις 9 το πρωί. Μέλη της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης, σε συνεργασία με την τοπική Δημοτική Ενότητα και όσους άλλους το επιθυμούν, θα καθαρίσουν από χόρτα και σκουπίδια τον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου και της παιδικής χαράς του χωριού. Ευχή των διοργανωτών, να μαζευτούν αρκετοί εθελοντές ώστε να καθαρίσουν και μέρος της παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο «Μόλυβος 1».

Γ.Σαρ.

 

Σήμερα το «κίνημα της πατάτας»
Να θυμίσουμε ότι σήμερα από τις 8 το πρωί και μέχρι να εξαντληθεί το εμπόρευμα θα διατίθενται στο χώρο του Κολυμβητηρίου πατάτες Νευροκοπίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ονομάστηκε «κίνημα της πατάτας». Τα προϊόντα θα πωλούνται προς 7,25 ευρώ τα 20 κιλά. Όσοι ενδιαφέρεστε, πάντως, σπεύσατε από νωρίς στον τόπο διάθεσης, γιατί οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι 25 τόνοι πατάτας που θα διατεθούν συνολικά, θα εξαντληθούν μέσα στις πρώτες δυο με τρεις ώρες.

Γ.Σαρ.
 

Με τα πόδια στο Μανταμάδο
Πολύς κόσμος ξεκίνησε χθες από τη Μυτιλήνη και από διάφορα χωριά της Λέσβου να πηγαίνει με τα πόδια στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι πιστοί ανά τη Λέσβο ξεκινούν την πεζοπορία με προορισμό την εκκλησία του Ταξιάρχη και καλό θα ήταν οι διερχόμενοι από τους δρόμους που οδηγούν στο Μανταμάδο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες.

Γ.Σαρ.

 

Προσκυνητές και σκύλοι

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου αύριο και, όπως κάθε χρόνο, πέρα από αυτόν καθ’ αυτόν τον εορτασμό, θα υπάρξουν και οι προσκυνητές που θα φτάσουν μέχρι εκεί με τα πόδια.

Θέλοντας να προλάβει τα… παρατράγουδα, λοιπόν, η πενταμελής επιτροπή για τα αδέσποτα ζώα κάνει έκκληση στους τελευταίους να μην επιτρέπουν με κανένα τρόπο στα σκυλιά να τους ακολουθούν, αφού, όπως σημειώνει, μένουν στον Ταξιάρχη μετά το πανηγύρι και άθελά τους δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή.

Μετά από όσα έχουμε δει να γίνονται, καλό θα είναι φέτος να προσέξουν και οι προσκυνητές το θέμα, ώστε να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα που προσφάτως είδαμε να δημοσιοποιούνται, απέναντι σε ζώα που καταλήγουν στο Μανταμάδο με αυτό τον τρόπο.

Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey