Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Άμεση ανταπόκριση
Άμεση ήταν η αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου, Άρη Χατζηκομνηνού, αλλά και του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Βασίλη Κουμαρέλα, στο χθεσινό σχόλιο που αφορούσε καταγγελία ενός πολίτη για τις συνθήκες που ο ίδιος διαπίστωσε στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.
Ο κ. Χατζηκομνηνός ζήτησε αμέσως ενημέρωση από τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας για το αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα για ελλείψεις στις τουαλέτες και για ελλείψεις στην καθαριότητα. Όπως μας είπαν, στο Κέντρο Υγείας βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης και οι όποιες ελλείψεις που μπορεί να εντόπισε ο πολίτης μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, αφού καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες τόσο για την επάρκεια των απαιτούμενων ειδών όσο και για την καθαριότητα στους χώρους. Εμείς δεν έχουμε, πάντως, κανένα λόγο ν’ αμφισβητήσουμε ούτε τη μία ούτε την άλλη πλευρά, απλά όμως το παράπονο ενός πολίτη θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους και να πάρουν μέτρα, αφού μπορεί να έχουν να κάνουν με παραλείψεις του προσωπικού και όχι με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη διοίκηση.
Πελ.Γ.

Κέντρο… αποξένωσης

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι το Νοσοκομείο ενέκρινε την ενοικίαση του κτηρίου του πρώην «Ασκληπιού» για τη λειτουργία του Κέντρου Αποτοξίνωσης του ΟΚΑΝΑ, άρχισαν να κάνουν πάλι την «εμφάνισή» τους κάποιες αόριστες διαμαρτυρίες από κατοίκους που αυτοαποκαλούνται «Επιτροπή Αγώνα κατά των ναρκωτικών και ίδρυσης ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο». Τώρα, πώς γίνεται κάθε φορά ν’ ακούγονται διάφορες αόριστες διαμαρτυρίες χωρίς καμμιά… επιτροπή κατοίκων να έχει πάει να διαμαρτυρηθεί στο διοικητή του Νοσοκομείου που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το θέμα, αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί. Ανεξήγητη είναι επίσης η ονομασία «Επιτροπή Αγώνα κατά των ναρκωτικών», τη στιγμή που ουσιαστικά λειτουργούν «κατά της λειτουργίας μιας μονάδας κατά των ναρκωτικών». Πάντως, θυμίζουμε ότι, όπως πολλές φορές έχει πει ο διοικητής του Νοσοκομείου, η φιλοξενία του Κέντρου Αποτοξίνωσης στο κτήριο αυτό θα είναι προσωρινή, αφού στόχος είναι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όπως άλλωστε είναι και η πολιτική του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία των κέντρων αποτοξίνωσης.
Πελ.Γ.

Υπάρχουν εκτελωνισμένα;

Μεταξύ των νέων φορολογικών μέτρων που ανακοινώθηκαν, είναι και η αύξηση του φόρου στην αμόλυβδη, που κυμαίνεται μεταξύ έξι και εννέα λεπτών του ευρώ το λίτρο.
Χθες, αυτή η αύξηση δεν είχε περάσει στην τιμή των καυσίμων σε Λέσβο και Λήμνο, σύμφωνα με τα στοιχεία τιμοληψιών που δόθηκαν στη δημοσιότητα απ’ τη Διεύθυνση Εμπορίου. Αναμένεται όμως άμεσα, πιθανώς και από σήμερα, να ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές, θησαυρίζοντας όσους είχαν ήδη εκτελωνισμένα καύσιμα με την προηγούμενη τιμή της αμόλυβδης.
Για όποιον θυμάται τι έγινε στην περασμένη αύξηση του φόρου, μόνο μία εταιρεία κέρδισε καθαρά - κι απολύτως νόμιμα όπως αποδείχτηκε - κοντά 90.000 ευρώ απ’ τη συγκεκριμένη αύξηση του φόρου και τα εκτελωνισμένα καύσιμα που είχε φέρει στη Μυτιλήνη.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Καλές κουβέντες για το «Ε»

Αν γράφονται καλές κουβέντες, σαν αυτές που αναδημοσιεύουμε από τον «Αγγελιοφόρο» της Θεσσαλονίκης, νιώθουμε πραγματικά περήφανοι. Αλλά και υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε καλύτεροι…
«Ε»


Επιβεβαίωση…

«Η ΡΑΕ έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την κατασκευή ενός νέου σταθμού με καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου στη Λέσβο, ισχύος 120MW», είπε προχθές στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ειλημμένη απόφαση της ΔΕΗ εντός του έτους να ξεκινήσει την επένδυση νέου εργοστασίου στο νησί.
Μόνο που η ΡΑΕ κοντεύει δυο μήνες που έχει καταθέσει τη θετική της γνώμη, δίχως το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει κινηθεί για να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης έγκρισης του όλου σχεδιασμού.
Και το χειρότερο όλων είναι πως την «αδράνεια» του κ. Χατζηδάκη δεν ταράσσει καμμία πολιτική παρέμβαση απ’ το νησί, προωθώντας το θέμα που έχει πολυχρονίσει.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Μπράβο

Για ακόμη μια χρονιά το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, σε μια προσπάθεια υποστήριξης των αποφοίτων του αλλά και όλων των υποψηφίων, να συμπληρώσουν σωστά το Μηχανογραφικό τους, διοργανώνει σχετική εκδήλωση, ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.
«Μπράβο» όμως αξίζει στο Σχολείο και για το γεγονός ότι ακόμη μια χρονιά διοργανώνει τελετή αποφοίτησης, για να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές του.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Άλλος για τη Sea Star

Μεγάλα ονόματα του εφοπλιστικού κόσμου μπαίνουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Sea Star. Έτσι, στην εταιρεία, εκτός από το Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη, θα δείτε το Βίκτωρα Ρέστη, το Στέλιο Χατζηιωάννου και τον Αλέξανδρο Παναγόπουλο (γιο του Περικλή Παναγόπουλου). Απέναντι σε αυτό το μεγαθήριο βρίσκονται η Attica Group της Marfin και ο ευρωπαϊκός όμιλος Grimaldi με τις «Μινωικές Γραμμές».
Μπροστά σε όλους αυτούς, η ΝΕΛ του Απόστολου Βεντούρη μοιάζει με παπαλίνα Καλλονής. Το γνωρίζει καλά αυτό ο κ. Βεντούρης, γι’ αυτό και καταφεύγει στο σίγουρο λιμάνι των άγονων γραμμών. Ωστόσο, το ερώτημα για κάθε μέτοχο της ΝΕΛ είναι αν θα καταφέρει ποτέ η εταιρεία να βγει στις φουρτουνιασμένες ανοιχτές θάλασσες.
Ν.Μ.

Ένα συμβούλιο γίγας

Ανακοινώθηκε προ ημερών η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Στην εξαιρετικά μακροσκελή λίστα των τακτικών μελών είδαμε ότι εκπροσωπούνται σειρά φορέων του αγροτικού χώρου. Φοβόμαστε ότι ο μεγάλος αριθμός εκπροσώπων θα αδρανοποιήσει το όργανο, διότι οι συνεδριάσεις του θα πρέπει να εξελιχθούν σε συνόδους αν υποθέσουμε ότι θα μιλούν όλα τα τακτικά μέλη. Η σύνθεσή του θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μικρότερη αν σε αυτό δε συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης δεν κατανοούμε γιατί πρέπει να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των 20 μεγαλύτερων ενώσεων συνεταιρισμών της χώρας όταν συμμετείχε εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Ν.Μ.

Ποιος βάζει το χέρι στο μέλι;

Επαναλαμβάνεται και φέτος η ίδια ιστορία με το απαγορευμένο φυτοφάρμακο Lebaycid. Η απόφαση του υπουργείου να χρησιμοποιηθεί και φέτος για την καταπολέμηση του δάκου, παρά τα προβλήματα και τον περσινό σάλο, δείχνει πολλά. Κάποιος ή κάποιοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βάζουν το χέρι τους στο μέλι και δεν τους νοιάζει τίποτα. Δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στη χλωρίδα και την πανίδα, δεν τους απασχολούν ούτε οι πιθανές επιπτώσεις στις εξαγωγές τυποποιημένου ελαιολάδου. Υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να μας πει τα πράγματα με το όνομά τους. Δηλαδή να βρει και να πει ποιοι είναι αυτοί που δοκίμασαν το μέλι και στη συνέχεια να τους απομακρύνει από το υπουργείο.
Ν.Μ.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey