27-07-18

27/07/2018 - 14:44 Ενημερώθηκε 27/07/2018 - 15:02

Ερωτήματα αναζητούν απάντηση!

Εφόσον οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής υποστηρίζουν ότι το «ακραίο φαινόμενο» της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική ήταν τόσο ισχυρό, ώστε να είναι αδύνατο να ανακοπεί, ακόμα και στη Λεωφόρο Μαραθώνος (πράγμα που το διαπίστωσαν, χωρίς να κάνουν καμιά προσπάθεια να το εμποδίσουν ή να καθυστερήσουν, έστω, το πέρασμά του στην αντίπερα πλευρά της Λεωφόρου), γιατί δεν έβαλαν, εξαρχής, σε εφαρμογή το σχέδιο (εάν είχαν έτοιμο για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά φαίνεται ότι για τις Κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα υπήρχε και εφαρμόστηκε) για την εκκένωση από τους κατοίκους της περιοχής Μάτι - Κόκκινο Λιμανάκι;

Εάν πάλι όλα έγιναν στην εντέλεια, ώστε ο ανεκδιήγητος Στρατηγός της πλάκας, Τόσκας, να μην βρίσκει ούτε μια συγγνώμη να ζητήσει για τον άδικο θάνατο τόσων ανθρώπων, να αναμένουμε ότι το ίδιο σχέδιο… Προστασίας των Πολιτών της Ανατολικής Αττικής θα επαναλαμβάνεται -με την ίδια… επιτυχία- στην περίοδο του Θέρους, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο θα εφαρμόζεται, με την ίδια -διαπιστωμένη δις-  επιτυχία το σχέδιο Μάνδρας της Δυτικής Αττικής;

Η ευθιξία του «Ηθικού Πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ σε πόσες εκατοντάδες θυμάτων της κρατικής ανικανότητας εκδηλώνεται;

Β. Ψ.

Με αφορμή τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα από τα απανθρακωμένα σκυλιά, που ήταν αλυσοδεμένα από τη μια, και το σκυλάκι σε βράχο της θάλασσας που έκανε το γύρο του διαδικτύου με φόντο τον πύρινο όλεθρο της Αττικής, το μέλος της «Κιβωτού» Μυτιλήνης, δικηγόρος, Δημήτρης Κουζινόγλου αναρωτιέται: Ποια εικόνα προτιμάμε; Και επαναφέρει το μόνιμο πρόβλημα της αλυσόδεσης, επισημαίνοντας στους πολίτες: «Κυρίως στα χωριά και στα κτήματα, μην τα έχετε μόνιμα αλυσοδεμένα. Δώστε τους τουλάχιστον την ευκαιρία να παλέψουν για την ζωή τους».
Το ευχάριστο νέο είναι ότι το σκυλάκι της αριστερής φωτογραφίας που έμεινε σε ένα βράχο προσπαθώντας να αποφύγει την πύρινη λαίλαπα και μέσα στο χαμό απομακρύνθηκε από τους ιδιοκτήτες του, τους ξαναβρήκε. Λέγεται Λούα, ήταν αδέσποτο, βρήκε στέγη, την έχασε από τη φωτιά, αλλά βρήκε το «σπίτι» του, που δεν είναι άλλο από τους ανθρώπους του.
Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπαθούν στις περιοχές που καταστράφηκαν, να σώσουν όποιο έμψυχο ον μπορούσαν. Κάτοικοι περνούν και αφήνουν νερό και φαγητό στις γάτες που κατάφεραν να ζήσουν, εθελοντές που προσπαθούν να πιάσουν τρομαγμένα και τραυματισμένα αιλουροειδή. Γιατί καμιά ζωή δεν περισσεύει...

 

Για τυχόν μεταβίβαση σεισμόπληκτου κτηρίου

Όπως είναι ήδη γνωστό, οποιαδήποτε ιδιοκτησία με «κόκκινο» ή «κίτρινο» κτήριο μπορεί να μεταβιβαστεί κι ο νέος ιδιοκτήτης να καρπωθεί όλα τα δικαιώματα και τις επιδοτήσεις που απορρέουν από την ΚΥΑ οριοθέτησης περιοχών και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Αυτό όμως που πρέπει να προσεχτεί σύμφωνα με το σημείωμα του συντονιστή για τα του σεισμού Βασίλη Τεντόμα, είναι στη συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης να αναγράφεται ρητά ότι ο αρχικός ιδιοκτήτης-σεισμοπαθής μεταβιβάζει στον νέο ιδιοκτήτη και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη παραπάνω ΚΥΑ.

Επίσης -σύμφωνα πάντα με τον Συντονιστή των ενεργειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον σεισμό-  θα πρέπει να προσεχτεί ώστε πρώτα να γίνει η μεταβίβαση και μετά να ζητηθεί ο καθορισμός δικαιούχου και ύψους στεγαστικής συνδρομής, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, που με τη μεταβίβαση του ακινήτου μεταβιβάζεται και η ήδη ληφθείσα απόφαση καθορισμού και ύψους στεγαστικής συνδρομής, το ποσό της στεγαστικής συνδρομής προστίθεται (ή εν πάση περιπτώσει υπάρχει κίνδυνος να προστεθεί) στην αντικειμενική αξία του ακινήτου και φορολογείται και αυτό με φόρο μεταβίβασης.Ας τα λάβουν όλα αυτά υπόψη οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ώστε οι ενέργειες τους να μην τύχουν επιπλέον επιβαρύνσεων.

Α.Ω.

 

Νερό στους πυρόπληκτους

Η Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ, παρέδωσε χτες έναν τόνο εμφιαλωμένο νερό στην Περιφέρεια Αττικής, ως ελάχιστη συνεισφορά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες, στο Μάτι, Νέο Βουτζά και τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Επίσης, εργαζόμενοι της Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ προσφέρουν αίμα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και έχουν θέσει στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής, εφόδια της αποθήκης της για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Αν.Παζ.

Κι επειδή η ζωή δύσκολα, επώδυνα, πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί... 

Το «Μπράβο» του στις δύο Μαίες του Κέντρου Υγείας Καλλονής που μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλλονής βοήθησαν στη γέννηση ενός υγιέστατου κοριτσιού δίνει ο Άκης Ζεϊμπέκης και αναφέρει τα ονόματά του: Ευστρατία Εμμανουήλ (Μαία), Έφη Αναγνώστου (Μαία), Νίκος Πλωμαρίτης - Βασίλης Φάκκος (Πλήρωμα Ασθενοφόρου).

Να σας ζήσει!

 

Τι θα πει «δημοτικός σύμβουλος Λέσβου»;

Το γράφει στον τίτλο του email που διακινεί το δελτίο τύπου του και λίγο αργότερα υπογράφει με τον ίδιο τρόπο. «Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου». Ο λόγος για τον Στρατή Καραγεωργίου, που με χθεσινή του ανακοίνωση εξαπέλυσε επίθεση στη δημοτική αρχή για την πλημμελή κατά την εκτίμησή του, ενασχόλησή της με το θέμα της πρόληψης κατά των πυρκαγιών. Μπορεί να είναι και τυχαία η παρατήρησή μας αυτή, αλλά η αλήθεια είναι πως ο «Αδέσμευτος Συνδυασμός» λειτουργεί -αν όχι από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στο δημοτικό συμβούλιο- εδώ και πολύ καιρό ως «αδέσμευτος» ακόμα και μεταξύ των μελών του. Εμείς να θεωρήσουμε μήνυμα τον τίτλο του «Δημοτικού Συμβούλου Λέσβου» εκ μέρους του κ. Καραγεωργίου προς τον Στρατή Κυρατζή, ή όχι;

Μ.ΟΡΦ

 

Για την Αγ. Φωτεινή

Υπάρχει ένα μικρό παρασκήνιο στην καταγγελία εκ μέρους του Στρατή Καραγεωργίου για τη κατάσταση στην περιοχή της Αγ. Φωτεινής στη Μυτιλήνη, που δεν έχει καθαριστεί ως σήμερα από τα αγριόχορτα. Ο κ. Καραγεωργίου είχε προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή να προβεί στις απαραίτητες εργασίες εκεί, αρκετά πριν προχωρήσει στην χθεσινή του ανακοίνωση. Και η δημοτική αρχή πράγματι έκοψε τα χόρτα στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής πριν λίγες ημέρες. Μόνο που τα συνεργεία ξέχασαν ένα… κομμάτι, για λόγους που μόνο οι επικεφαλής τους το γνωρίζουν. Αυτή η φαινομενικά αθώα όμως παράλειψη, ουσιαστικά ακυρώνει όλη την παρέμβαση και περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το πώς λειτουργούμε, όχι μόνο σαν δήμος, αλλά σαν κράτος και κοινωνία γενικότερα. 

Μ.ΟΡΦ

 

Λάθος που δεν αλλάζει βέβαια το νόημα

Ένα λάθος στη διατύπωση εκ μέρους μας, που δεν αλλάζει βέβαια το νόημα του χθεσινού μας ρεπορτάζ για τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και την σχετική εισήγηση της Αναστασίας Αντωνέλλη, χρήζει αποκατάστασης. Σημειώναμε από λάθος στο χθεσινό μας φύλλο ότι η εισήγηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας «ενεργοποιούσε ουσιαστικά το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων για την ένταξη προσφύγων στη δυνατότητα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών». Ενώ στην πραγματικότητα ήταν εντελώς το ανάποδο. Δηλαδή η κ. Αντωνέλλη εισηγούνταν τη μη ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας αυτής, παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του Σώματος, για Φιλοξενία γυναικών προσφύγων θύματα βίας στο Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λέσβου, μόνο σε έκτακτες και κατεπείγουσες περιπτώσεις (κατά την κρίση του επιστημονικού προσωπικού του Ξενώνα της Λέσβου) με μέγιστο διάστημα φιλοξενίας δύο ημερών. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και αυτή η ακόμα πιο ελάχιστη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων κακοποιημένων γυναικών στον Ξενώνα της Λέσβου, εξελήφθη πάντως ως κρυφή νέα δομή προσφύγων, ακόμα και από μέλη της δημοτικής αρχής. Οπότε ξαναλέμε ότι το νόημα δεν… επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το λάθος στη διατύπωσή μας.

Μ.ΟΡΦ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey