25-07-18

25/07/2018 - 13:59 Ενημερώθηκε 25/07/2018 - 14:07

Κι άλλος Αριστοφάνης!

Κι άλλο έργο του Αριστοφάνη ανεβαίνει αυτό το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, με τον κόσμο ήδη να αναζητεί εισιτήρια, τα οποία αποτελούν προσκλήσεις χωρίς αντίτιμο και διατίθενται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου από σήμερα. Οι «Νεφέλες» λοιπόν ανεβαίνουν το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, στον χώρο, που όπως έχουμε επαναλάβει αξίζει να ανακαινιστεί και να γίνονται συναυλίες και παραστάσεις όλο το καλοκαίρι. Εξάλλου, οι Μυτιληνιοί τον γεμίζουμε με κάθε ευκαιρία!

Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο της κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, χωρίς τον ενθουσιασμό και την υποστήριξη του οποίου δεν θα είχε υλοποιηθεί η συγκεκριμένη παράσταση. Εκφράζει επίσης πολλές ευχαριστίες και στο επιτελείο των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, στους χορηγούς και στους χορηγούς επικοινωνίας και σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της παράστασης.

Αν.Παζ.

 

Εκατοντάδες… καθιστοί

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού και όλοι σπεύδουν να προμηθευτούν εισιτήρια ή προσκλήσεις (αν είναι τυχεροί), μεταξύ άλλων και για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου- την οποία την περιμένουν πώς και πώς αφού είχε ανακοινωθεί δύο μήνες πριν. Όπως συμβαίνει και με άλλες παραστάσεις και συναυλίες, συρρέουμε (καλά στον Πάριο έγινε λαϊκό προσκύνημα) στο Κάστρο της Μυτιλήνης για να απολαύσουμε το γεγονός. Και όταν βγαίνει ο καλλιτέχνης, για κάποιο λόγο, καθόλου κατανοητό, την αγωνία και το κέφι που είχαμε μαζέψει για τη συναυλία δεν την εκφράζουμε καθόλου. Και παίρνουμε ως παράδειγμα τον Πάριο, γιατί ο κόσμος ξεπέρασε τους δύο χιλιάδες και εκείνοι που χειροκροτούσαν ήταν λιγότεροι από 100, ενώ όσοι σηκώθηκαν να χορέψουν, λιγότεροι από 50! Με το «καληνύχτα», επίσης του καλλιτέχνη, ανάβουν τα φώτα και οι περισσότεροι είναι όρθιοι για να τρέξουν να προλάβουν να ξεπαρκάρουν, χωρίς να δώσουν την ευκαιρία στον ερμηνευτή να ξαναβγεί, να ευχαριστήσει, να θυμάται ότι το ευχαριστηθήκαμε και να ξανάρθει σύντομα.

Πάντως ο Πάριος έδωσε υπόσχεση για την επόμενη χρονιά, ας ελπίσουμε ότι το 2019 θα έχουμε περισσότερα κέφια!

Αν.Παζ.

 

 Το ζητούμενο με τα διαφημιστικά μπάνερ είναι να μην προκαλούν την αισθητική! Αλήθεια γιατί έπρεπε, τόσο μεγάλο...

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Η «Μαύρη Δευτέρα» της Ανατολικής Αττικής με τις φονικές πυρκαγιές έχει συγκλονίσει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη. Οι εικόνες συγκλονίζουν, όπως και οι πληροφορίες που έρχονται στο φως μετά την προχθεσινή πυρκαγιά με τις οικογένειες, μανάδες, πατεράδες και παιδιά να σφιχταγκαλιάζονται για να υποδεχθούν την τραγική μοίρα τους! Μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας εικόνας ανατριχιάζεις, για το θάνατο που είχαν τόσοι άνθρωποι και την απόγνωση που είχαν μέσα σε αυτήν την πύρινη λαίλαπα. Τα λόγια περισσεύουν και οι ευθύνες όσων διαχειρίζονται τις τύχες αυτής της χώρας έρχονται με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα. Ασφαλώς και τούτη η ώρα δεν είναι η κατάλληλη για απόδοση ευθυνών, ούτε και η κριτική για το τι δεν πήγε καλά και θρηνήσαμε τόσους ανθρώπους. Αλλά η συζήτηση αυτή θα πρέπει να γίνει και να αναληφθούν και οι διαχρονικές ευθύνες για τα αίτια, την ανεπάρκεια και τα μέσα που διαθέτει η χώρα και οι μηχανισμοί της για να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή, που δυστυχώς επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με ανθρώπινα θύματα και τεράστιες υλικές καταστροφές που δεν είναι ασήμαντες. Και η συζήτηση αυτή θα πρέπει να γίνει, όχι για να επιρρίψει ο ένας ευθύνες στον άλλον, αλλά για να αναζητηθούν από κοινού μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα αίτια μιας τέτοιων διαστάσεων καταστροφής, αλλά και οι τρόποι προστασίας των πολιτών όταν θα βρεθούν μέσα σε μια τέτοια θύελλα. Αν και αυτή η τραγωδία δεν μας κάνει όλους σοφότερους και κυρίως εκείνους που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν θα έχουμε καμιά ελπίδα σωτηρίας!

Μα.Μ.

 

Η ελλάδα πενθεί τους νεκρούς της!

Μια ανείπωτη εθνική τραγωδία εξελίσσεται στη χώρα από τη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Καλλιτεχνούπολη και απλώθηκε τάχιστα προς την Πεντέλη και κυρίως προς την περιοχή του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας.

Ο επίσημος απολογισμός μέχρι χθες το απόγευμα, που γραφόταν αυτές οι γραμμές, ήταν 74 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, 187 (εκ των οποίων 23 παιδιά) τραυματίες, άγνωστος αριθμός αγνοούμενων (ενδέχεται ο αριθμός αυτών να υπερβαίνει τους 100), ενώ ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές. Όσο περνάει η ώρα και με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των αγνοουμένων, πληθαίνουν οι πληροφορίες για επιπλέον νεκρούς.Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής ανασύρουν πτώματα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δεδομένου ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι κατ΄ οίκον έλεγχοι, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Όλα αυτά συνθέτουν μία εικόνα βιβλικής καταστροφής,που παρόμοια δεν φαίνεται να έχει βιώσει η χώρα μας και μάλιστα μέσα σε μια μέρα, ενώ είναι αδιανόητο ότι ένα προάστιο της Αττικής, 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, δίπλα σε κεντρική οδική αρτηρία, έγινε παρανάλωμα του πυρός και φυσικά, αν και το θέμα των ανθρώπινων απωλειών δεν έχει δυστυχώς κλείσει, απαιτούνται απαντήσεις για την κρατική αδυναμία να αντιμετωπίσει επαρκώς την έκτακτη αυτήν κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κήρυξε το μεσημέρι της Τρίτης τριήμερο εθνικό πένθος. Η Ελλάδα πενθεί. Η ελληνική κοινωνία ακούγοντας τα περιστατικά και τις περιγραφές των ανθρώπων που επέζησαν μιας τέτοιας τραγωδίας είναι συγκλονισμένη!

Α.Ω.

 

Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Μέσα σε όλα τα άλλα τα θλιβερά που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο από το πύρινο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, εκτός πορείας βρέθηκε προχθές Δευτέρα το απόγευμα ένα πυροσβεστικό όχημα στη Λέσβο, με δύο πυροσβέστες, ενώ έσπευδε στην περιοχή του Σταυρού προκειμένου να παρέμβει σε περιστατικό φωτιάς σε περιοχή με μικρή δασική και ελαιοκαλλιεργήσιμη έκταση. Το πυροσβεστικό όχημα ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι δύο πυροσβέστες και να οδηγηθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όπως μετέδωσε ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, ο ένας εκ των τραυματιών δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο χθες το βράδυ ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος. Υπενθυμίζεται ότι η προχθεσινή φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, χάρη και στην καίρια παρέμβαση των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Πετζετέλ, προλαμβάνοντας την εξάπλωση.

Α.Ω.

 

 

Δέος για τον Γιάννη Πάριο στο Κάστρο της Μυτιλήνης, ο οποίος, όπως μας σχολίασε και ο ντόπιος τραγουδιστής μας, Πάνος Γαληνός που πήγε να τον απολαύσει: "Είναι ο τραγουδιστής που έμαθε την Ελλάδα, ακόμα και τη Βόρεια να ακούει νησιώτικα"!
Από τη συναυλία της Δευτέρας, φωτό: Ιγνάτης Τσικνής

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey