20-08-17

20/07/2018 - 11:50

Ο Λοχίας μεταφέρθηκε στο 401 στην Αθήνα

 Κρίσιμη, αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του ΕΠΟΠ Λοχία (ΤΘ) Μ.Γ., ο οποίος τραυματίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, ευρισκόμενος εντός στρατοπέδου της 98ης ΑΔΤΕ στη Λέσβο, από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ο 30χρονος ΕΠΟΠ, μετά την χειρουργική επέμβαση που έγινε στο «Βοστάνειο» νοσοκομείου του νησιού, όπου μεταφέρθηκε μετά το ατύχημα, έχει διακομιστεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου υπεβλήθη σε εργαστηριακές εξετάσεις, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ.

Ο λοχίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο κεφάλι στον χώρο εργασίας του, στο οπλουργείο της στρατιωτικής μονάδας όπου υπηρετούσε, στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.

Στο νοσοκομείο του νησιού  υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν έχει υποστεί βλάβη ο εγκέφαλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λοχίας είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος και σε λίγες ημέρες περιμένει να γεννήσει και πως σε καμία περίπτωση δεν είχε λόγο να προβεί σε απονενοημένη ενέργεια, δηλαδή να αποπειραθεί ν’ αυτοκτονήσει. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος κατά την εργασία του, αφού ήταν ειδικευμένος οπλουργός.

Α.Ω.

 

Πάνε προς εκεχειρία;

Σε μία άτυπη συμφωνία να ρίξουν τους τόνους φαίνεται ότι βαδίζουν κατά την τρέχουσα εβδομάδα οι εκτελούντες χρέη δημάρχου με την πλευρά των «καρατομημένων» Δημήτρη Αλεξίου και Ταξιαρχούλας Πνακά. Προχθές συνεδρίασε μάλιστα χωρίς παρατράγουδα το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την προεδρία του κ. Αλεξίου, ξεμπερδεύοντας δεκάδες θέματα και χθες επρόκειτο να γίνει το ίδιο και στην ΑΔΕΛ Α.Ε. παρουσίας και της Ταξ. Πνακά. Το αν αυτό το (φαινομενικά τουλάχιστον) πνεύμα σύμπνοιας θα συνεχιστεί, δεν το γνωρίζει κανείς. Πάντως , έστω και για λίγο, όλοι οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να ρίχνουν νερό στο κρασί τους, γιατί μην ξεχνάμε, πως το σημαντικότερο είναι η σε κάθε περίπτωση ομαλή λειτουργία του δήμου…

Μ.ΟΡΦ

 

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου , που ξεπέρασε τα 350 άτομα, γιόρτασε ο ΘΗΣΕΑΣ Παναγιούδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,-στην πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων-, τα 30 χρόνια του στο μπάσκετ, παρουσία και των επισήμων προσκεκλημένων, που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές όλο και θα έχουν πιο συχνή φυσική παρουσία σε τέτοιες εκδηλώσεις!

Σε πασαρέλα μετατράπηκε ο λιμενοβραχίονας στο Φάρο της Μυτιλήνης το απόγευμα της Τετάρτης με την διαφορετική, αλλά εντυπωσιακή επίδειξη μόδας του Χρηστάγγελου Γεωργαντέλλη με τίτλο "Χωρίς όνομα".

Και ξανά Αντωνέλλη-Γεωργούλας

Δε λέει να σταματήσει η «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ της Αναστασίας Αντωνέλλη και του Στράτου Γεωργούλα από την περασμένη Τρίτη, με φόντο μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στη διαγραφή χρεών των δημοτών. Ο κ. Γεωργούλας ως γνωστόν είχε κάνει λόγο για καταστρατήγηση εκ μέρους της εκτελούσας χρέη δημάρχου κ. Αντωνέλλη, σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, για τον ορισμό μίας διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα. Ωστόσο μετά την… πολιτική τους αντιπαράθεση με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς, η κ. Αντωνέλλη επανήλθε χθες στο… επίδικο ζήτημα, κοινοποιώντας αντίγραφο των αποφάσεων της συνεδρίασης του Δ.Σ. για το θέμα της διαγραφής των χρεών. Αποδεικνύοντας ότι καμία σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε ληφθεί. Επί του πρώτου θέματος (1) της Ημερήσιας διάταξης και επί της εισηγήσεως του κ Γεωργούλα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αποτυπώνεται από τον πίνακα θεμάτων και η οποία πρέπει να εκτελεστεί. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να απαντώ σε τέτοια ψεύδη, όμως αποτελούν την κατεξοχήν τροφή των δημαγωγών που επιθυμούν την προαγωγή τους σε λαϊκιστές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται"», σχολίασε σχετικά η κ. Αντωνέλλη.

Α.Ω.

 

Κύριε Διευθυντά,

Ασφαλώς και το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν το λες και το φοβερό μέτρο υπέρ της νησιωτικότητας, αλλά από την άλλη, είναι και μίζερο να το υποβαθμίζεις πριν καν το δεις να λειτουργεί. Άσε που είμαι σίγουρος πως αυτοί που λένε εντόνως «σιγά τα 10, τα 20, τα 30 ευρώ που θα μας επιστρέφει» από εδώ κι από κι από εκεί, θα είναι και οι πρώτοι που θα κάνουν χρήση των «προνομίων». Εγώ μόλις άκουσα taxisnet βαρέθηκα ήδη.

Διαπορών Μυτιληνιός

 

Φαγητό μόνο με… παντελόνι!

Απογοητευμένοι φεύγουν ένας- ένας οι στρατιωτικοί από τη Λέσχη Μυτιλήνης, μετά τα αυστηρά μέτρα «ενδυμασίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατιωτική διοίκηση της μεραρχίας, φαίνεται να αποφάσισε πως η «ενδυμασία πλαζ», όπως την αναφέρει, (σορτς, ανοιχτό παπούτσι, κ.ά) δεν είναι ευπρεπής. Κι έτσι δεν μπορεί κάποιος ή κάποια να εισέλθει στο χώρο της λέσχης Μυτιλήνης, ώστε να πάρει το φαγητό που έχει παραγγείλει ή και να καθίσει στον προαύλειο χώρο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να φεύγει απογοητευμένος, και στη περίπτωση που έχει παραγγείλει, να αλλάζει και να ξαναπηγαίνει πίσω. Έτσι, του στρατού τα παιδιά, αλλά και λοιποί πολίτες πριν πεινάσουν, πρέπει να φροντίζουν να είναι… ευπρεπώς ντυμένοι!

Α.Ω.

 

Τελειώνει το θέμα;

«Πρόθεση του υπουργείου είναι η ανοιχτή δομή του ΠΙΚΠΑ να περάσει υπό την ευθύνη του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να συνεχίσουν να εργάζονται ως συνεργάτες του υπουργείου» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε πως το υπουργείο θα αναλάβει την ανοιχτή δομή ΠΙΚΠΑ της Λέσβου, «βάζοντας έτσι τέλος στη διαμάχη που έχει προκύψει μετά την απόφαση για κλείσιμο της δομής», σχολιάζει το euronews, προσθέτοντας ότι «το πρωτοδικείο Μυτιλήνης απέρριψε εξάλλου το αίτημα ξενοδόχων της περιοχής για κλείσιμο του χώρου φιλοξενίας». Μπαίνει όμως τέλος στη «διαμάχη» και με την απόφαση της Περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου; Αυτό θα φανεί από την απόφαση της περιφέρειας μετά τις ενστάσεις που κατατέθηκαν.

Πάντως ο κ. Βίτσας θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς τους τοπικούς άρχοντες για την συμπεριφορά τους σε σχέση με το προσφυγικό τονίζοντας πως «δεν γίνεται και δεν μπορούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες να χρησιμοποιούν το προσφυγικό». Προφανώς και θα είχε υπόψη του αυτά και άλλα περιστατικά που υποκρύπτουν και σκοπιμότητες …

Αν.Παζ.

 

Η ανάσυρση της τώρα κάτι σημαίνει;

Η υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα της κατασκευαστικής εταιρείας των αδελφών του έλληνα πρωθυπουργού, της οικογενειακής εταιρείας δηλαδή, για το συγκεκριμένο έργο της Λέσβου, ήταν πράγματι γνωστή στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας  και ασφαλώς και στους παροικούντες την... Ιερουσαλήμ παράγοντες, αλλά ωστόσο παρέμεινε στο παρασκήνιο, αν και αρκετές φορές επιχειρήθηκε να πάρει δημοσιότητα. Πάντα κάτι κρατούσε την υπόθεση στα «κρυφά», αν και οι ψίθυροι για αυτήν είχαν πάρει διαστάσεις, που ξεπερνούσαν το κτήριο της Περιφέρειας. Όταν μάλιστα κατά καιρούς φούντωναν οι συζητήσεις περί του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς, που κατά καιρούς στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται στην επικαιρότητα και στη δημόσια αντιπαράθεση, πολλοί ήταν εκείνοι και όχι μόνο από έναν πολιτικό χώρο που μπήκαν στον... πειρασμό να δημοσιοποιήσουν την κραυγαλέα αυτή υπόθεση που εξέθετε σε οικογενειακό επίπεδο τον ίδιο τον κ. Τσίπρα! Παρ’ όλα αυτά όμως ποτέ, μέχρι πρότινος, η υπόθεση αυτή δεν είδε το φως της δημοσιότητας, για να ‘ρθει το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» να το... σεντράρει στην κοινή γνώμη για να ακολουθήσουν όσα ακολούθησαν και όσα άλλα προκύψουν! Φαίνεται πλέον ότι εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης ο καθένας από τους διεκδικητές της κυβέρνησης θα ανασύρει ό,τι έχει στη «φαρέτρα» του για να πλήξει τον αντίπαλο, χωρίς καμιά συστολή. Ασφαλώς και τα «αδικήματα» των πολιτικών προσώπων πρέπει να αποκαλύπτονται και να είναι αντικείμενο κριτικής και σχολιασμού, ας μην περιοριστεί όμως η πολιτική αντιπαράθεση σε μια ατέρμονη «σκανδαλολογία» και μάλιστα για υποθέσεις του παρελθόντος, γιατί τότε το συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει απ’ όλα αυτά είναι ότι τα «παθήματα» που βιώνει εδώ και μια δεκαετία η χώρα, δεν έγιναν «μαθήματα» για ωριμότερες σκέψεις του πολιτικού προσωπικού, που δεν μπορεί να πολιτεύεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο!

Μα. Μ.   

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey