Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Θα παραληφθεί…
Ακόμη δεν είναι επιβεβαιωμένο, αλλά πληροφορίες θέλουν την Τρίτη ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης, θα έρθει στη Μυτιλήνη για την «παραλαβή» της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Δεν ξέρουμε αν στις αποσκευές του φέρνει και το γενικό γραμματέα που ακόμη δεν έχει οριστεί, αλλά τουλάχιστον, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, αποδεσμεύτηκε απ’ τη θέση ο τέως γενικός, Χρήστος Κουρούσης, που μέχρι πρότινος υπέγραφε κανονικά, ένα μήνα μετά τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης, τις αποφάσεις της γραμματείας.
Κι ευτυχώς δηλαδή, διότι με τις αλλαγές - μια στο Εσωτερικών, μια στο Υποδομών - και με την καθυστέρηση στον ορισμό νέου γενικού, θα είχε εντελώς παγώσει η γραμματεία.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Σπεύσατε εθελοντές

Σήμερα Σάββατο, στη 1:30 το μεσημέρι, και όχι χθες, όπως από… κεκτημένη ταχύτητα σημειώναμε στο χθεσινό φύλλο, πρόκειται να γίνει μέρος της δεντροφύτευσης της νοτιοδυτικής πτέρυγας των τειχών του Κάστρου της Μυτιλήνης από τον «Υδάτινο». Δράση που εντάσσεται στο σχέδιο εξωραϊσμού και φύτευσης των τειχών με εδώδιμα είδη.
Δεδομένου ότι η δεντροφύτευση είναι ανοιχτή στο κοινό, ελπίζουμε σήμερα, λόγω και της σαββατιανής αργίας, να υπάρξει εθελοντική συμμετοχή.
Β.Χρ.

Εκπαίδευση μέσω… διαδικτύου

Τη διαδικτυακή πύλη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου μπορούν να επισκέπτονται οι ενδιαφερόμενοι από την άλλη εβδομάδα (και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη 25 του μήνα, οπότε γίνεται και το επίσημο «άνοιγμά» της). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκεται στη Ρόδο και αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και όσες και όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τον κλάδο αυτό σε άλλους χώρους, όπως μουσεία κ.λπ.. Αφορά, ωστόσο, και όλα τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου, και φυσικά όσα σχετίζονται με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως αυτά της Σχολής Περιβάλλοντος.
Β.Χρ.

Είμαστε στ’ αλήθεια έτοιμοι;

Εδώ και πολύ καιρό ακούμε τους υπευθύνους από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης να δηλώνουν ότι είναι τα πάντα έτοιμα για μια ενδεχόμενη πανδημία της νέας γρίπης στο νησί. Δεδομένου ότι τα κρούσματα έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους, είναι πιθανό - κάτι που βέβαια ο καθένας απεύχεται - να υπάρξουν περιστατικά που μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μόνο δυο γιατροί στη ΜΕΘ, οι οποίοι βεβαίως δεν μπορεί ν’ ασχοληθούν μόνο με τη νέα γρίπη, αλλά και με άλλα επείγοντα περιστατικά. Έχει επαρκή αριθμό κρεβατιών το Νοσοκομείο σε περίπτωση που υπάρξουν αρκετά περιστατικά που απαιτούν νοσηλεία;
Καλό είναι η διοίκηση να φροντίσει από τώρα να βρει λύσεις γι’ αυτά τα ζητήματα - αν όντως, όπως λένε οι πληροφορίες μας, υπάρχουν κενά - για να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων.
Πελ.Γ.

Ύφεση… στα κρούσματα

Αισιόδοξα, πάντως, ήταν τα χθεσινά μηνύματα από το Νοσοκομείο όσον αφορά στα κρούσματα γρίπης. Οι γιατροί αποδίδουν κατά κύριο λόγο στις καλές καιρικές συνθήκες το γεγονός ότι υπήρξε μια μικρή ύφεση στα κρούσματα και από τα 50 που είχαμε μόνο την Τετάρτη, την Πέμπτη ήταν ελάχιστα τα εμπύρετα περιστατικά που πήγαν στο Νοσοκομείο. Η ύφεση αυτή, βέβαια, δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν, γιατί ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά μας.
Πελ.Γ.

Συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν σαν έξοδο

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μέρες έχει αντιστραφεί η μονοδρόμηση στην οδό Κατράκη, στο πλάι του ξενοδοχείου «Αργώ», δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το δρόμο αυτό σαν έξοδο από το πάρκινγκ προς την προκυμαία. Τις πρώτες ημέρες δημοτικοί αστυνόμοι ενημέρωναν τους οδηγούς, ίσως είναι καιρός όμως η Τροχαία ν’ αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες, γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει ατύχημα σ’ αυτό το σημείο.
Πελ.Γ.

Έκανε το εμβόλιο ο δήμαρχος

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης προσήλθε για να κάνει το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, χθες, και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής. Ως γιατρός που είναι στο επάγγελμα, γνωρίζει τη σημασία του εμβολιασμού και δεδομένου ότι καθημερινά έρχεται σε επαφή με τόσο κόσμο και μπορεί να γίνει άνετα φορέας ή δέκτης του ιού, έκρινε πως πρέπει και ο ίδιος να εμβολιαστεί. «Δεν το σκέφτηκα καθόλου αν πρέπει ή όχι. Θεωρώ ότι έτσι έπρεπε να κάνω από τη στιγμή που το συστήνουν οι ειδικοί», μας είπε ο δήμαρχος.
Πελ.Γ.


Ασκήσεις λαϊκισμού
Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία που ζήτησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου, οι γιατροί που έχουν επαγγελματική διεύθυνση γύρω από το Κολωνάκι δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα, οπότε προφανώς φοροδιαφεύγουν. Δύο τινά συμβαίνουν. Το ένα ότι ο αρμόδιος επί της (κατά γενική ομολογία προβληματικής) οικονομίας μας υπουργός είναι βαθιά νυχτωμένος, αφού εμφανίζεται να ανακαλύπτει σήμερα αυτό που οι πάντες γνωρίζουν διαχρονικά, επομένως είναι ακατάλληλος για τη θέση που κατέχει. Το δεύτερο ότι συνειδητά λαϊκίζει ασύστολα, οπότε είναι επικίνδυνος. Καλά τα επικοινωνιακά τρυκ, άντε να δούμε πότε θα κάνουν ορισμένοι εκτός από διαπιστώσεις και καμμιά δουλειά!
Π.Μ.

Αποστομωτικό

Για όσους κακόπιστους δεν πίστευαν ότι ο Γιώργος έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης 100 ημερών, η διάψευση έρχεται στην πράξη. Στις πρώτες 100 ημέρες μάλλον θα καταφέρει να διορίσει γενικούς γραμματείς υπουργείων!
Π.Μ.

Ιαματική… Ευρώπη

Οι δήμαρχοι Θερμής Δημήτρης Καμενής, Πολιχνίτου Γιάννης Συκάς, Μήθυμνας Στέλιος Καραντώνης και η αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Βάσω Χοχλάκα είναι μεταξύ των μελών του Συνδέσμου Ιαματικών Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας που πραγματοποιούν επίσκεψη σε λουτρόπολη της Γερμανίας, στη γνωστή για τα spa της πόλη Baden-Baden.
Σκοπός του ταξιδιού, όπως κι άλλων παρόμοιων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε ιαματικές πόλεις της Ευρώπης απ’ το Σύνδεσμο, είναι να αντιγραφούν καλές πρακτικές για την αξιοποίηση των θερμών πηγών. Αρκεί βέβαια, διότι εκεί σταματούν οι δημοτικές πρωτοβουλίες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών, να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να βοηθάει.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Μία νίκη ίσον δέκα προγράμματα

Τη ρήση του Μαρξ που αναφερόταν στους αγώνες των εργαζομένων «μία νίκη ίσον δέκα προγράμματα», χρησιμοποίησε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, Δημήτρης Βίτσας, όταν αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που κατέβαλαν οι δυνάμεις του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του 2004 - 2005. Λίγο αργότερα προσέθεσε: «εμείς οργανώνουμε αγώνες που νικάνε». Προφανώς αυτή ήταν μια μπηχτή που απευθυνόταν στα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα και ιδιαίτερα το Κ.Κ.Ε., στο οποίο και αποδίδεται η οργάνωση αγώνων που ποτέ δεν καταλήγουν σε νίκες για τους εργαζομένους.
Ν.Μ.

Βεντούρης - Ανωμερίτης

Συνάντηση με το διευθύνονταν σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (μετεξέλιξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας), Απόστολος Βεντούρης. Με τέτοιες κινήσεις ο κ. Βεντούρης προσπαθεί να «πάρει κεφάλι» έναντι των ανταγωνιστών στο συνδικαλιστικό χώρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Το παρελθόν του δείχνει ότι έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει.
Ν.Μ.

Δύο φίλοι

Ακούσαμε ότι, προ ημερών, οι κύριοι Στρατής Γόμος και Γιώργος Κατζανός βρέθηκαν στην ίδια ταβέρνα, αλλά σε διαφορετικές παρέες, να πίνουν ούζα. Τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, όπως και τα αλληλοκεράσματα ούζου. Προφανώς πέρα από το σκληρό ανταγωνισμό, πάντα υπάρχει θέση και για ευγενή άμιλλα!
Ν.Μ.

Γενική γραμματεία

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, βλέπει με καλό μάτι τη δημιουργία γενικής γραμματείας Τροφίμων στο υπουργείο της. Δεν ξέρουμε αν έχουν την ίδια άποψη και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ, οι οποίοι θα προτιμούσαν να λειτουργούν ως ανεξάρτητη υπηρεσία που δε θα υπάγεται στον έλεγχο κάποιου υπουργείου. Το ζήτημα, είναι πολύ πιθανό, το επόμενο διάστημα να οδηγήσει σε νέες κινητοποιήσεις.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey