Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Τηλεμαχία υποψήφιων δημάρχων
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λέσβου είχαν μια τηλεμαχία στα στούντιο της «Τηλεόρασης Μυτιλήνης» χθες Παρασκευή, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες, αλλά μεταδόθηκε το βράδυ. Το «Ε» στην τηλεμαχία εκπροσωπήθηκε από την έμπειρη συνάδελφο Μαρίνα Πολλάτου, που παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ν.Μ.

Εδώ θα μπουν;  

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι πρώτες τρεις σχολικές μονάδες με φωτοβολταϊκά στην Αττική και μέχρι το τέλος του έτους προβλέπεται να φτάσουν τις 25 σε όλη τη χώρα, με οφέλη τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά. Να θυμίσουμε πως σχετική πρόταση έχει γίνει προς τη νομαρχία Λέσβου και από το δικό μας Σύλλογο «Τέρπανδρο», για τη στέγη του Δημοτικού Σχολείου Άντισσας που αυτήν τη στιγμή ανακατασκευάζεται. Για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει η καινοτόμος αυτή για τα δεδομένα του νησιού πρωτοβουλία του Συλλόγου.
Β.Χρ.

Τέσσερις… ήδη εκλεγμένοι

Συνολικά σε τέσσερα μικρονήσια της χώρας έχουν ήδη αναδειχθεί οι δήμαρχοι ελλείψει αντιπάλων. Στη Γαύδο του νομού Χανίων, στη Σύμη και το Αγαθονήσι του νομού Δωδεκανήσων, αλλά και στο δικό μας Άγιο Ευστράτιο, με υποψήφιο τον ήδη για τρεις θητείες πρόεδρο Μπάμπη Μακρή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι εκλέγονται ακόμη και με μία ψήφο, την ψήφο τους. Αν και θα πρέπει να πέσουν πολλές ψήφοι γιατί θα δοθεί η μάχη των εκλογών, αλλά μόνο σε επίπεδο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Μείωση στο επίδομα…

Κονδύλι μειωμένο κατά 28%, σε σχέση με τις περσινές βουλευτικές εκλογές, θα διατεθεί για το εκλογικό επίδομα σε όλους τους εμπλεκομένους. Και η μείωση αυτή προκύπτει αφενός απ’ τον περιορισμό των κατηγοριών των υπαλλήλων δικαιούχων (π.χ. δημοτικοί), αλλά και απ’ τη μείωση του ίδιου του ποσού που θα δοθεί στους δικαιούχους κατά 20 με 25%.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δηλαδή, το βάρος της όλης διαδικασίας επωμίζονται λιγότεροι άνθρωποι και μάλιστα με αρκετά χαμηλότερη αποζημίωση.

… αύξηση στη δουλειά
Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για αύξηση του κινδύνου να γίνουν λάθη, και μάλιστα με απρόβλεπτες συνέπειες για τις διπλές - δημοτικές και περιφερειακές - εκλογές, που εκ των πραγμάτων έχουν διπλό φόρτο δουλειάς.
Αλήθεια, με αυτά τα δεδομένα και την ήδη γνωστή κατάσταση με την αριθμητική ποικιλία στη σταυροδοσία, μπορεί να προβλέψει κανείς πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης των σταυρών όλων των υποψήφιων συμβούλων, όλων των συνδυασμών, για τα δημοτικά συμβούλια, τις δημοτικές και τις τοπικές κοινότητες;
ΜΑΡ.ΠΛ.

«Ξαφνικός θάνατος»

Ένας μεγάλος όμιλος, όπως είναι της Sea Star (στον οποίο μετέχει η ΑΝΕΚ), αποφασίζει να βγάλει εκτός δρομολογίων ένα πλοίο επί δύο μήνες, σε μια από τις σημαντικότερες γραμμές του Αιγαίου. Το συμπέρασμα, πως οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του Αιγαίου μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα μπαίνουν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Όλες οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του «ξαφνικού θανάτου», όπου όποιος φάει το γκολ χάνει και όσοι μένουν στο παιχνίδι συνεχίζουν αγκομαχώντας να κυνηγούν την μπάλα, ελπίζοντας ότι θα επιβιώσουν. Οι μόνοι που είναι σίγουρο ότι θα χάσουν είναι οι νησιώτες, που μέσα στο καταχείμωνο θα ψάχνουν με τα κιάλια πλοία στα λιμάνια των νησιών τους.
Ν.Μ.

Μοίρασε αρμοδιότητες ο Σκανδαλίδης

Στη Μιλένα Αποστολάκη ανατέθηκε ο τομέας της κτηνοτροφίας και ο ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος) και στο Γιάννη Κουτσούκο ο τομέας της φυτικής παραγωγής. Με αυτή την απόφαση, το υπουργείο επανήρθε στο παλιό του οργανόγραμμα. Από την εποχή που υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο Αλέξανδρος Κοντός, οι υφυπουργοί ήταν διακοσμητικά στοιχεία. Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αυτές του Κώστα Κιλτίδη, που είχε την αρμοδιότητα να εγκαινιάζει τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, και του Μιχάλη Καρχιμάκη, που σε όλες τις αρμοδιότητές του ήταν συναρμόδια και η τέως υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.
Ελπίζουμε τώρα το υπουργείο να δουλεύει καλύτερα.
Ν.Μ.

Μονίμως ουρές…

Ουρές σχηματίζονται καθημερινά στην προκυμαία, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, στο ρεύμα από Δικαστήρια προς νομαρχία. Κάτι ανάλογο έγινε και χθες και η ουρά, ξεκινώντας από τα Δικαστήρια, έφθανε μέχρι την Καβέτσου. Επειδή αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει περιστασιακά αλλά είναι συχνό φαινόμενο, καλό θα ήταν να υπάρχει Τροχαία για να διευκολύνει την κίνηση και βέβαια προφανώς χρειάζονται κάποια γενικότερα κυκλοφοριακά μέτρα.
Πελ.Γ.

Ο καιρός… των εκλογών

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει γίνει η αιτία ν’ ανατρέψει τον προγραμματισμό πολλών υποψηφίων για περιοδείες και ομιλίες σε χωριά της Λέσβου. Σε πολλές περιπτώσεις προγραμματισμένες ομιλίες και επισκέψεις δεν έγιναν, ενώ θύματα του καιρού έπεσαν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, όπως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, που ταξίδευε επί ώρες με άσχημο καιρό και μέσω Αθηνών από τη Λήμνο. Από την άλλη μεριά, «στο παρά πέντε» δεν ακυρώθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του Παύλου Βογιατζή την Τετάρτη στην Καλλονή, καθώς λίγη ώρα πριν από την ομιλία, στο λεκανοπέδιο έριχνε καταρρακτώδη βροχή.
Πελ.Γ.

Να υπάρξει στήριξη (1)

Ο τυφλός μαθητής του Λυκείου Παμφίλων Στράτος Εγγλέζος, που έγινε παραστάτης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, παραδίδει μαθήματα ζωής με τη θέληση και τη μαχητικότητά του και αποτελεί και την ελπίδα εν τέλει ότι μπορεί ο καθένας να πετύχει αυτό που ονειρεύεται, αρκεί να το θέλει πολύ και να προσπαθήσει για αυτό. Μακάρι και η Πολιτεία να συνεχίσει να κάνει το χρέος της και να παρέχει εκπαιδευτικούς και τον εξοπλισμό που χρειάζεται, για να μπορέσει να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Να υπάρξει στήριξη (2)
Η συμπαράσταση της Πολιτείας δεν είναι πάντα δεδομένη, βέβαια, όπως στην περίπτωση του μαθητή από την Πέτρα, όπου φέτος δεν έχει τοποθετηθεί εγκαίρως εκπαιδευτικός για να τον βοηθάει στη διάρκεια των μαθημάτων. Και αυτό δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τι περιμένουν, άραγε, για να τοποθετήσουν καθηγητή;
Πελ.Γ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey