Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Σήμανση με κορύνες…
Έργο που πληρώθηκε η υπογειοποίηση οπτικών ινών. Κατάντησε, και όχι μόνο μπροστά στον ΟΤΕ απ’ όπου η φωτογραφία, κυριολεκτικά καρμανιόλα για πεζούς και οδηγούς. Φταίει κανείς, άραγε;
Σ.ΜΠΑ

Σήμανση με… κόκκινα κυκλάμινα

Όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και αποφασισμένοι να κάνουν κάτι για να αναδείξουν τα ζητήματα της καθημερινότητας όλων μας, τότε καστανόχωμα και κόκκινα κυκλάμινα καλύπτουν μεγάλες λακκούβες. Λακκούβες που χάσκουν επικίνδυνα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης και του επαρχιακού δικτύου, «καταπίνοντας» δίκυκλα και σπάζοντας αυτοκίνητα.
Τις προηγούμενες μέρες συμπολίτης μας φύτεψε λουλούδια και μάλιστα κόκκινα σε χαρακτηριστικά μεγάλες λακκούβες, αφενός για να μην πέφτουν μέσα οι ανυποψίαστοι οδηγοί και αφετέρου για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να κλείσουν έστω και πρόχειρα τα… οδοφράγματα. Που πράγματι έκλεισαν άμεσα με άμμο και στη συνέχεια σε κάποια απ’ αυτά έπεσε και πίσσα.
ΜΑΡ.ΠΛ.Παρεξηγήσεις...
Έκοψε από την πρώτη στιγμή τη… φόρα σε πιθανές παρεξηγήσεις ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ., Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, όταν στο ξεκίνημα της εκδήλωσης κοπής της πίτας τής ΝΟΔΕ την περασμένη Κυριακή, αφού χαιρέτισε το βουλευτή Σπύρο Γαληνό, τον αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού, κ. Λουλουδάκη, και τον τέως νομάρχη Παύλο Βογιατζή, κάποιος φώναξε από το κοινό ότι δεν αναφέρθηκε στους πρώην αντινομάρχες που βρίσκονταν στην αίθουσα. «Είναι πλεονασμός ν’ αναφερόμαστε στον καθένα ξεχωριστά. Αναφέρθηκα σε κάποια στελέχη, δε χρειάζεται να δημιουργούμε θέμα επειδή κάποιος δεν άκουσε το όνομά του», είπε χαρακτηριστικά, βάζοντας έτσι τέλος σε ενδεχόμενες γκρίνιες που μπορεί ν’ άκουγε, όχι τόσο τη συγκεκριμένη στιγμή, όσο την επομένη της εκδήλωσης.
Πελ.Γ.

Τους χαιρέτησε όλους

Ένα - ένα, όλα τα στελέχη τής Ν.Δ. που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής της πίτας τής ΝΟΔΕ Λέσβου χαιρέτησε κατά την είσοδό της στην αίθουσα η βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη. Έχοντας στο πλευρό της τον συνάδελφό της βουλευτή Σπύρο Γαληνό, η κ. Κεφαλογιάννη πέρασε απ’ όλα τα τραπέζια και γνώρισε ένα προς ένα όλα τα στελέχη που βρέθηκαν στην εκδήλωση, γεγονός βέβαια που, όπως ήταν λογικό, έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση.
Πελ.Γ.

Αλλάζει εκλογική περιφέρεια

Στο γεγονός ότι η βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. θ’ αλλάξει εκλογική περιφέρεια, αφού στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα μετακινηθεί στην Α΄ Αθηνών αναφέρθηκε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο τέως νομάρχης Παύλος Βογιατζής. Ο ίδιος, μάλιστα, επεσήμανε στη βουλευτή ότι στην Α΄ Αθηνών ψηφίζουν πολλοί Μυτιληνιοί, δίνοντάς της έτσι ιδέα για «ψάρεμα»… Μυτιληνιών ψήφων.
Πελ.Γ.

Το πρώτο βήμα;

Την ένταξη του έργου προμήθειας του νέου αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπέγραψε προχθές ο διοικητής του Βοστάνειου, Παύλος Παπαδόπουλος. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης και αμέσως μετά θα δημοπρατηθεί το έργο. Αν όλα πάνε καλά, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έναρξη υλοποίησης του περίφημου έργου της Γ΄ Πτέρυγας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Επειδή, όμως, έχουν συμβεί πολλά, αναμένουμε να δημοπρατηθεί η προμήθεια αξονικού και μαγνητικού για να πούμε ότι… μπήκε το νερό στ’ αυλάκι.
Πελ.Γ.

Θλιβερές συγκρίσεις

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Τυνησία, οδήγησαν σε αύξηση του κύματος λαθρομεταναστών προς την Ιταλία. Το πρόβλημα οξύνθηκε εδώ και λίγες εβδομάδες, αυτό όμως δεν εμπόδισε την ιταλική κυβέρνηση να ζητήσει ήδη άμεση οικονομική αρωγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να χαρακτηρίσει το θέμα πανευρωπαϊκό. Αυτά από την οικονομικά ανθούσα Ιταλία. Η χρεωκοπημένη Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μεγαλύτερης έκτασης πρόβλημα εδώ και χρόνια και οι επιτελείς της μόνο ψιχία εξασφάλισαν ως ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Π.Μ.

Γενναία απόφαση

Η απόφαση του δημάρχου Λήμνου κατά την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λήμνου (ΑΝΕΛ), να προτείνει (και η παράταξή του να υπερψηφίσει) τη συμμετοχή στη διοίκηση της Εταιρείας όλων των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, είναι γενναία και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί σηματοδοτεί μια αντίληψη που θέλει την τοπική ανάπτυξη - ειδικά στα νησιά μας, που τόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν - πεδίο ενωτικής δράσης υπό συνθήκες απόλυτης ισονομίας και διαφάνειας και όχι έρμαιο παραταξιακών διαιρέσεων.
Π.Μ.

Τα ερωτήματα μένουν

Πληροφορίες επιμένουν ότι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δρομολογείται διαδικασία που θα δίνει επί της ουσίας λύση στο πρόβλημα των επενδυτών του προγράμματος Leader στη Λέσβο, που κινδύνεψαν να δουν τις επενδυτικές προτάσεις τους να απορρίπτονται άδικα, και μάλιστα για γραφειοκρατικούς λόγους. Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν για κάποιους τοπικούς παράγοντες και παραγοντίσκους, που χωρίς την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση εμφανίστηκαν «βασιλικότεροι του βασιλέως», για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν.
Π.Μ.

Κι άλλες αιτήσεις

Ακόμη τέσσερις υποψηφιότητες, εκτός των Γιάννη Καλλιοντζή και Στρατή Γιαννέλλη, υπεβλήθησαν στο Δήμο Λέσβου για τη θέση του Δημοτικού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αιτήσεις των Χαράλαμπου Λαμπριανού, Μυρσίνης Γιαλούρη, Όλγας Χιλέ και Ασημίνας Μήλιου, που θα εξεταστούν την Παρασκευή απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Συμβούλιο θα πρέπει να «ομονοήσει» για να επιλέξει Δημοτικό Συμπαραστάτη, αφού απαιτείται ισχυρή πλειοψηφία των δύο τρίτων, ή 30 στις 45 ψήφους, για την επιλογή.
ΜΑΡ.ΠΛ.


Και ο σκύλος στη... γωνία
ΦΩΤΟ: ΑΝΘΟΥΛΑ ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗ

Νέα αναβολή

Για ακόμη μια φορά η Αγιάσος δεν μπόρεσε να έχει μια απάντηση στην πολυετή διεκδίκησή της απέναντι στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) για τη δημοτική της περιουσία, το δάσος της Μεγάλης Λίμνης και κάποια ακίνητα μέσα στον οικισμό, που τυπικά εμφανίζονται να ανήκουν στον ΟΣΚ.
Χθες, είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά - όπως κι αρκετές ακόμη φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια - το θέμα αναβλήθηκε για το Μάιο. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Αγιάσου, Γιώργος Βουνάτσος, μετά από επικοινωνία που είχε με τους δικηγόρους στους οποίους ανατέθηκε η εκπροσώπηση του Δήμου Λέσβου, το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να γίνει συνεκδίκαση με άλλες παρόμοιες υποθέσεις, για αυτό και ανέβαλε την υπόθεση για τρεις μήνες μετά.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ασφαλίτικες πρακτικές

Σε γνωστό αμφιλεγόμενο αθηναϊκό μπλογκ δημοσιεύτηκε προβοκατόρικο δημοσίευμα για την οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο και τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εκτάκτων Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το νόημά του είναι: «σας ξέρουμε ποιοι είστε και τι κάνετε». Χθες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι δεν τρομοκρατείται από τέτοιες πρακτικές σκοτεινών κύκλων. Επίσης καλεί τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες να «τους μαζέψουν» - είτε λειτουργούν κατ’ εντολή τους είτε όχι - και να μη δοκιμάσουν να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων.
Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουμε δει κι άλλες ανάλογης λογικής κινήσεις, καλό θα είναι να ληφθούν τα δέοντα μέτρα.
Ν.Μ.

Δεν ήταν κανείς

Κανένας εκπρόσωπος της πρυτανικής αρχής δεν παρευρέθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση των συνδικαλιστικών φορέων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Δημοτικό Θέατρο. Μπορεί να ήταν πιεσμένα από θέμα χρόνου τα πράγματα, αλλά, έστω και για να φανεί κάποια στήριξη, δε θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον και ένας εκπρόσωπος;
Β.Χρ.

Χωρίς διαγραφές…

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας για 105 στελέχη τού ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα που στήριξαν αντάρτικους συνδυασμούς ή συνδυασμούς που δεν υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού τού ΠΑΣΟΚ (ΕΚΑΠ), Γιώργος Ανωμερίτης, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του «in.gr». Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέσβο δε φαίνεται - τουλάχιστον μέχρι χθες - να υπάρχουν αναφορές για αναστολή κομματικής ιδιότητας ή διαγραφές. Αντιθέτως, σε λίστα που έχει σταλεί, φαίνεται να υπάρχει ένα όνομα στελέχους από τη Σάμο και ένα από την Ικαρία. Τα δυο στελέχη είναι μέλη νομαρχιακής και συντονιστικής επιτροπής αντίστοιχα.
Πελ.Γ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey