FOLLOW US

Πρόσφυγες

Συνεχίζεται η προανάκριση

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης το αίτημα για περαιτέρω προανάκριση που αφορά την υπόθεση απόπειρας ζωοκλοπής από τρεις Αιθίοπες, στην υπόθεση με την καραμπίνα στη Μόρια, που έχουν προφυλακιστεί στη Χίο και έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για το αν συνελήφθησαν τα σωστά άτομα. Η ένορκη κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα που κάλεσε το «100» μετά τους πυροβολισμούς του κτηνοτρόφου ήταν το ισχυρό χαρτί των δικηγόρων των μεταναστών, Βαγγέλη Γκιγκιλίνη, Δημήτρη Κουζινόγλου και όσων «έτρεξαν» την υπόθεση.

Τι έχει δηλώσει ο επιχειρηματίας που κάλεσε το «100» μετά τους πυροβολισμούς; «Το απόγευμα της Τετάρτης (σ.σ. 21 Φεβρουαρίου) και ενώ ετοιμαζόμουν να κλείσω, τρεις-τέσσερις άνθρωποι μπήκαν στο μαγαζί μου και άρχισαν να φωνάζουν "police, police" καθώς και κάτι άλλο που δεν καταλάβαινα αφού δεν γνωρίζω ξένες γλώσσες. Αμέσως κάλεσα το 100, λέγοντας σε μια γυναίκα αστυνομικό που απάντησε στην κλήση, ότι κάτι συμβαίνει. Λίγο μετά ήρθε και άλλος ένας, ενώ όλοι μαζί παρέμειναν εκεί μέχρι που ήρθε η αστυνομία που τους προσήγαγε, όπως και τον κτηνοτρόφο».

Είναι κόπτες χριστιανοί

Η δημοσιογραφική έρευνα του «Ε» έδειξε ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι για απόπειρα ζωοκλοπής ηλικίας 21, 22 και 24 ετών, είναι κόπτες χριστιανοί από την Ερυθραία. Ο Biniyum Tesefay υπέβαλε αίτημα ασύλου στις 8 Μαϊου 2017. Ο Αfework Bayhu υπέβαλε αίτημα ασύλου στις 7 Αυγούστου 2017. Ομοίως στις 7 Αυγούστου 2017 υπέβαλε αίτηση ασύλου και ο 23χρονος Binyam Hali. Και οι τρεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ, είναι βαθιά θρησκευόμενοι - και στις 7 το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου, όπως ανέφεραν, κινούνταν πεζοί από τον καταυλισμό επί του κεντρικού δρόμου, από την Παναγιούδα στη Λάρσο, προς το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης το οποίο τους έχει παραχωρηθεί από την τοπική ορθόδοξη εκκλησία για τις λατρευτικές τους ανάγκες. Το ίδιο κάνουν κάθε μέρα για να προσευχηθούν, και τώρα, λόγω της Μεγάλης Σαρακοστής, αυτό το κάνουν πολλές φορές την ημέρα κατά το τυπικό του δόγματός τους. Λίγα μέτρα μετά τη στάνη του 55χρονου, διαπίστωσαν ότι πίσω τους σταμάτησε ένα αυτοκίνητο από το οποίο βγήκε ένας άγνωστός τους άνδρας. Άρχισαν να τρέχουν. Ο ένας προς το εκκλησάκι ενώ οι δυο από τους τρεις μπήκαν στην αυλή επιχείρησης χονδρικής πώλησης τροφίμων και άλλων ειδών λιανεμπορίου. Τότε άκουσαν και τους πυροβολισμούς. Φοβούμενοι ότι ο τρίτος σύντροφος τους είχε δεχθεί αυτούς τους πυροβολισμούς, άρχισαν να φωνάζουν και να καλούν τον επιχειρηματία να ζητήσει την επέμβαση της Αστυνομίας.

Οι τρεις προφυλακισθέντες είναι γνωστοί στους Μοριανούς και ολοένα και αυξάνονται οι πληροφορίες τους στο «Ε», ότι δεν πρόκειται για παραβατικά άτομα. Εφόσον η προανάκριση θα συνεχιστεί είναι στην κρίση του ανακριτή αν οι τρεις Αιθίοπες θα αφεθούν ελεύθεροι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 20:41
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top