Καμπάνια αγάπης στην Φίλια

Οι εθελόντριες Παναγιώτα Αλεξέλλη, Πηνελόπη & Νικολέτα Κουγιού κατά την συσκευασία των δώρων παραμονές 2021 Οι εθελόντριες Παναγιώτα Αλεξέλλη, Πηνελόπη & Νικολέτα Κουγιού κατά την συσκευασία των δώρων παραμονές 2021 Φωτογραφία Αρχείου: Ανδρονίκη Κουτσαβλή

You can be a Santa Claus

02/12/2022 - 09:00

Για τρίτη χρονιά διεξάγεται μία καμπάνια αγάπης που ξεκίνησε μέσα από την ανακύκλωση παιχνιδιών. Τα παιχνίδια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αλλά δεν βρίσκονται πλέον στο αντικείμενο του ενδιαφέροντος καθώς οι ηλικίες αλλάζουν, γίνονται και πάλι αντικείμενο χαράς.

Η καμπάνια διεξάγεται από το 2019 στην Φίλια και αποδέκτες των δώρων αυτών είναι κατά κύριο λόγο τα παιδιά του χωριού αλλά και όσα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας και καταγωγής έχουν ανάγκη να νοιώσουν αγάπη, χαρά..

Διοργανωτής είναι η Κοινότητα Φίλιας, ωστόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην υλοποίηση της δράσης αυτής, η ανιδιοτελείς προσφορά εθελοντών, που συγκεντρώνουν, κατανέμουν, συσκευάζουν και διανέμουν τα παιχνίδια.

Εκτός από παιχνίδια συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και για τα μεγάλα παιδιά που θέλουν να νιώσουν αγάπη τις ημέρες αυτές.

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο Σύλλογος Φιλιανών Αθήνας που στέλνει εκπαιδευτικό υλικό (λογοτεχνικά βιβλία ) για τα παιδιά καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάπτυξης, ο Ιππικός Σύλλογος Άγιος Γεώργιος, ο Σύλλογος Φιλιανών Μυτιλήνης κά. Ο κατάλογος της λίστας των ανθρώπων που στηρίζουν την Καμπάνια αυτή είναι ατελείωτος. Ωστόσο αξίζει να μνημονευθούν τα ονόματα των Παναγιώτα Αλεξέλλη, Νικολέτα & Πηνελόπη Κουγιού, Ελευθερία Σίμιντη, Μαρία Βιολάτου, Εριφύλλη Σαλατέλλη, Χρήστου Πανταζή, Ανδρονίκη Κουτσαβλή και του προέδρου της Κοινότητας Σταύρου Σκαλοχωρίτη που βοηθούν σημαντικά κάθε χρόνο στην συσκευασία και κατανομή των δώρων.

Δώρα από τον Σύλλογο Φιλιανών Αθήνας

Η ιδέα της ανακύκλωσης δώρων ανήκει στην Μαρία Μουστούκη που ανέσυρε από το χρονοντούλαπο μια δράση που διεξαγόταν πριν περίπου 28 χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Φίλιας από τους τότε δασκάλους.

Το πρώτο κουτί συγκέντρωσης θα τοποθετηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, στην αγορά, στο χώρο του facepainting.

Γίνε και συ Άγιος Βασίλης – Στήριξε την Καμπάνια

Ό Άη Βασίλης μετά από πολλά χρόνια δράσης, θέλει να ξεκουραστεί ψάχνοντας να βρει έναν άξιο διάδοχο.

Για το λόγο αυτό, λίγο πριν την εκπνοή του 2022, αποφάσισε να βάλει στους κατοίκους ενός μικρού χωριού μια δοκιμασία.

Στόχος αυτής της αποστολής είναι η συγκέντρωση δώρων, όχι όμως μέσα από την αγορά, αλλά μέσα από την προσφορά. Να προσφέρουν, δηλαδή, μικρά και μεγάλα παιδιά, κάτι που έχουν και που δεν τους είναι πια απαραίτητο σε έναν συνάνθρωπό τους. Έτσι το αντικείμενο θα αποκτήσει και πάλι ζωή κάνοντας έναν άλλο άνθρωπο χαρούμενο.

Άραγε θα καταφέρει κάποιος να αναδειχθεί σε άξιο διάδοχο του Άη Βασίλη; Τι θα γίνει στο μικρό χωριό της Φίλιας παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Τον τίτλο του Άη Βασίλη, την περίοδο 2019-2020 κατέκτησε ο μικρός Έκτορας Χατζηκωνσταντής που πρόσφερε τα περισσότερα από τα παιχνίδια του, ενώ την Πρωτοχρονιά του 2022 τον τίτλο του Άη Βασίλη απέσπασε η Μαρία Βιολάτου που χάρη στην εθελοντική της εργασία βοήθησε σημαντικά για να καθαριστούν, να βαφτούν, να στολιστούν και να διανεμηθούν περί τα 170 πέταλα – γούρια στα σπίτια του χωριού και όχι μόνο. Τα πέταλα προσέφερε ο Δημήτρης Μανάβης.

ΟΙ συνθέσεις που διανεμήθηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2022

Φέτος παίρνουμε και δίνουμε αγάπη

Μικρά και μεγάλα παιδιά θα ρίξουν τα γράμματά τους, στις 4 Δεκεμβρίου, στο γραμματοκιβώτιο του Άη Βασίλη.

Τα ξωτικά θα πρέπει να αριθμήσουν και να πρωτοκολλήσουν τα γράμματα μεταφέροντας τις επιθυμίες και τις ευχές στον "προϊστάμενό" τους.

Παράλληλα το ίδιο διάστημα δηλαδή, από 5 έως 20 Δεκεμβρίου κουτιά προσφοράς - συλλογής δώρων - θα τοποθετηθούν σε τέσσερα σημεία του χωριού:

  • Στο αρτοποιείο του Γιάννη Απορέλλη
  • Στο φαρμακείο της Άλκηστη Ζεϊμπέκη
  • Στο κρεοπωλείο του Γιώργου Σταυρίδη
  • Στο παντοπωλείο του Γιώργου Φραγκογιάννη

Δεν θα πρέπει οι δωρητές να παραλείπουν να βάζουν το όνομά τους στο δώρο, γιατί ο Άγιος Βασίλης θα τους στείλει ευχαριστήρια επιστολή για την πράξη τους αυτή.

Το διάστημα που θα ακολουθήσει, δηλαδή από 20-31 Δεκεμβρίου τα ξωτικά θα πρέπει να ταξινομήσουν τα δώρα για τα παιδιά- όχι μόνο του μικρού χωριού - αλλά και σε εκείνα που έχουν ανάγκη από ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ αγάπης.

Παραμονές της 1ης  Ιανουαρίου Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder, Blitzen και Rudolph ξεκινούν το ταξίδι τους και εκπλήξεις περιμένουν μόνο όσους πιστεύουν στην δύναμη της αγάπης!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey