Με πικρή γεύση η Βασιλόπιτα στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Χωρίς αποτέλεσμα οι πιέσεις για αποκατάσταση της στέγης του Αναγνωστηρίου

09/01/2023 - 11:30 Ενημερώθηκε 09/01/2023 - 11:12

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου Κλεάνθης Κορομηλάς, κατά τη διάρκεια κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, αναφέρθηκε διεξοδικά και με λεπτομέρειες σε όλες τις ενέργειες, τις  συναντήσεις, τις συσκέψεις που έγιναν και το 2022 με στόχο να προχωρήσει το θέμα της αποκατάστασης της στέγης, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2023  θα ξεκινήσει επιτέλους το πολυπόθητο έργο.

Παρόλες τις αντιξοότητες  τα τμήματα του Αναγνωστηρίου, μουσικό, χορευτικό, θεατρικό, βιβλιοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο, λειτούργησαν  πολύ ικανοποιητικά και η  παρουσία του Αναγνωστηρίου ήταν διαρκής εντός και εκτός Λέσβου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» είναι ένας από τους ελάχιστους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Λέσβου, που προάγει με μεθοδευμένη δουλειά τον αληθινό πολιτισμό του νησιού διατηρώντας και δυναμώνοντας τις ρίζες με το παρελθόν. Η ικανοποίηση αιτημάτων συλλόγων που έχουν χτίσει τέτοιο κύρος και διαφημίζουν μόνο θετικά την Λέσβο θα έπρεπε να περιλαμβάνονται πρώτα στις λίστες των αρμόδιων της Πολιτείας.

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα των Φώτων, και ώρα 6 μμ, έγινε στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού μας Κέντρου.

Μετά τον αγιασμό του νέου έτους ακολούθησε η εθιμοτυπική κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κλεάνθης Κορομηλάς έκανε τον απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της επόμενης και ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του 2022 από το Μέλος του Δ.Σ Δημοσθένη Σκλεπάρη.  

Η εκδήλωση έκλεισε με τα παραδοσιακά κάλαντα από τα Σαντούρια και τα Μπουζούκια του Αναγνωστηρίου.

Οι παρευρισκόμενοι

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής, οι Βουλευτές Νομού Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και Μαρία Κομνηνάκα, ο Ταξίαρχος της 98 ΑΔΤΕ Μιχάλης Πλιούμης , η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Πολυπαθέλλης, ο Γ.Γ. του Δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Μιχάλης Φραντζέσκος, η Κοινοτάρχης Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey