Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πολιτισμού ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΕΧΝΗ

Χαμένες πατρίδες & Διαδρομές της Μνήμης

09/08/2022 - 10:00

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Μολύβου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ της "Ανθρώπων Τέχνη" διοργανώνουν Α) Την Πέμπτη 11 Αυγούστου   στην συναυλία   «Χαμένες Πατρίδες» στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης ώρα 20:15. Θα παρουσιαστούν έργα από διαφορετικούς τόπους και εποχές με διαφορετικό το καθένα ύφος,  μια θαυμάσια ποικιλία μουσικών διαθέσεων. Θα εμφανιστούν  ο δεξιοτέχνης της κιθάρας Πετρίτ Τσέκου μαζί με τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Sebastian Manz και τη σοπράνο Δανάη Κοντόρα. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό απο την μουσική διαφορετικότητα των συμμετεχόντων  θα είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση που αξίζει να δούμε και να ακούσουμε. Πριν από την συναυλία θα υπάρξει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και για την μεταφορά των θεατών προς το Κάστρο της Μυτιλήνης θα υπάρχει λεωφορείο από τον Μόλυβο μετ’ επιστροφής. 

Β)Την Παρασκευή  12 Αυγούστου στις «Διαδρομές της μνήμης» στο Οβριόκαστρο Άντισσας ώρα 20.15.   Θα παρουσιαστούν αριστουργήματα της φιλολογίας του φλάουτου και του βιολιού τα οποία θα συνυπάρξουν με έξοχα έργα ελλήνων συνθετών αποδίδοντας με μοναδικό τρόπο χρώματα από την πλούσια παλέτα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.  Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν, συνοδευόμενα από πιάνο από τις καλλιτεχνικές διευθύντριες Δανάη και Κυβέλη Dörken, 2 νέα παιδιά που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς», ο Οδυσσέας Τσακαλίδης ( 13 ετών, βιολί) και η Γρηγορία Παπαδοπούλου (23 χρονών, φλάουτο). Πριν από την συναυλία θα υπάρξει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και για την μεταφορά των θεατών προς το Οβριόκαστρο της Άντισσας  θα υπάρχει λεωφορείο από τον Μόλυβο μετ’ επιστροφής. 

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις πολιτισμού  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι δωρεάν.

"Ένα Μεγάλο ευχαριστώ απ όλους μας, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για την συνεχιζόμενη στήριξη της σε δράσεις πολιτισμού!"αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και οικονομικών Αναστασία Αντωνέλη.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey