Ν. Βαμβουκλής :«Είναι δύσκολο να είσαι επαγγελματίας της τέχνης και να εργάζεσαι στην ελληνική περιφέρεια»

Βραβείο στο Νικόλα Βαμβουκλή από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

11/10/2021 - 17:17 Ενημερώθηκε 16/10/2021 - 10:42

Βραβεύτηκε ο Νικόλας Βαμβουκλής από τo Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την επιτυχημένη πορεία του στην επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων.

«Είμαι ιδιαιτέρα χαρούμενος γι’ αυτή τη τιμητική διάκριση που έλαβα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ένας νέος ανερχόμενος επαγγελματίας της τέχνης που ζει και εργάζεται στην ελληνική περιφέρεια. Επομένως είναι σημαντικό που ένα τέτοιο μεγάλο Ίδρυμα δίνει σημασία και ενδιαφέρον στις δικές μου δράσεις» είπε σε δήλωσή του στο «Ε», ο Νικόλας Βαμβουκλής, λίγες ώρες μετά την βράβευσή του από τo Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την επιτυχημένη πορεία του στην επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων.

Το Πρόγραμμα “ARTWORKS” απονέμει χρηματικά βραβεία σε επαγγελματίες της τέχνης για την ηθική και υλική αμοιβή τους, καθώς και για την αναγνώριση και επιδοκιμασία των ατομικών ικανοτήτων τους. Παράλληλα, μέσα από σεμινάρια, συναντήσεις, συμπράξεις με πολιτιστικούς φορείς ενθαρρύνει την επαγγελματική τους εξέλιξη, ενώ διαμεσολαβεί στην δραστηριοποίηση τους στο εξωτερικό. Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δυναμικό δίκτυο, το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά και μετά τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, προσβλέποντας σε συνεργασίες και στην αλληλεπίδραση με την ευρύτερη πολιτιστική κοινότητα.

«Το βραβείο είναι ένα χρηματικό έπαθλο που στην ουσία βραβεύει το μέχρι τώρα έργο και με φέρνει σε επαφή με άλλους επαγγελματίες του χώρου και φορείς με σκοπό να συνεχίσω τις δράσεις μου» συμπλήρωσε ο κ. Βαμβουκλής, ο οποίος ετοιμάζει διάφορες δράσεις στην Κ- Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή φέτος το χειμώνα, μετά την επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία.

Ο Νικόλας Βαμβουκλής

Ο Νικόλας Βαμβουκλής (Μυτιλήνη, 1990) είναι επιμελητής και ερευνητής. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιμελητικών Σπουδών της Νέας Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Μιλάνου. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με ερευνητικό ενδιαφέρον τον καλλιτέχνη ως επιμελητή στο πλαίσιο συλλογών μουσείων τέχνης. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της K-Gold Temporary Gallery στη Λέσβο, ενώ επιμελήθηκε εκθέσεις στην Mπιενάλε Νέων Δημιουργών – MEDITERRANEA 19 School of Waters, την 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Sandretto Re Rebaudengo. Από το 2016 συνεργάζεται με το Ίδρυμα Benetton, όπου διετέλεσε senior curator. Συνεργάστηκε, επίσης, ανεξάρτητα με τα Μπαλέτα Μπεζάρ της Λωζάνης, το Ινστιτούτο Marina Abramović, τη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας (PQ) και την Τριενάλε του Μιλάνου. Συμμετείχε στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών NEON 2015 στη Γκαλερί Whitechapel του Λονδίνου και στο εργαστήριο Viafarini Academy Awards του οργανισμού Viafarini το 2016. Το 2018-2019 ήταν επισκέπτης εισηγητής στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας και στην αίθουσα τέχνης Kristiansand Kunsthall (Νορβηγία) για το πρόγραμμα Platform Nord. Συμμετείχε πρόσφατα στο ερευνητικό πρόγραμμα A Natural Oasis? με δράσεις στη Manifesta 12, το Nottingham Contemporary, τη Στέγη Χορού Λεμεσός και τη Galleria Nazionale di San Marino.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey