FOLLOW US

Πολιτισμός

Βράβευση αριστούχων από το «Δελφίνι»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» το περασμένο Σάββατο στο κτήμα «Ελιά και θάλασσα» του ξενοδοχείου ΖΑΙΡΑ. Με την παρουσία του προέδρου των Λουτρών Β. Μαμώλη, της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Εριφύλης Χιωτέλλη, του προέδρου του Αετού Ν. Σπανού, του αντιπροέδρου του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας Δημ. Ευσταθίου, και την συμμετοχή των μελών και των φίλων του Συλλόγου η εκδήλωση έγινε δίπλα στη θάλασσα, με θέα τον κόλπο και τα απέναντι χωριά της Γέρας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Παπαχρυσό, σχετική με τις τρέχουσες δραστηριότητες και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βράβευση των αριστούχων μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου της δημοτικής κοινότητας Λουτρών.

Βραβεύτηκαν οι παρακάτω:

Από την Α΄ γυμνασίου: Στρίγκος Μάριος και Αλεξίου Γεώργιος.

Από την Β΄ γυμνασίου: Ευαγγέλου Χριστίνα, Μύνικνα Ειρήνη, Πλιακάτος Παναγιώτης, Τριανταφύλλου Παναγιώτης και Στυψιανού Μυρσίνη.

Από την Γ΄ γυμνασίου: Αλεξίου Μαρία, Μαμώλη Ραφαηλία - Μαρίνα, Κωστής Παρασκευάς και Λέλεκας Κωνσταντίνος.

Από την Α΄ λυκείου: Γκύζα Κωνσταντίνα, Σφακιανού Γαρυφαλιά και Ζούρου Χριστίνα.

Από την Γ΄ λυκείου: Ντινιακός Μαρίνος, Σαράκης Ακίνδυνος, Λικολλάρι Έρικα και Ευαγγελέλλη Μαρία.

Επίσης δόθηκαν έπαινοι σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής και έκθεσης με θέμα το περιβάλλον ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που διακρίθηκαν είναι οι παρακάτω:

Από την Α΄ Τάξη που έχει δύο τμήματα: Παπουτσής Ταξιάρχης, Λύρα Ουρανία, Μπλέτσα Παναγιώτα και Τατάκη Αλεξάνδρα.

Από την Β΄ Τάξη: Γκέντση Μαριτίνα και Κλάβα Σοφία.

Από την Γ΄ Τάξη: Βαιοπούλου Ελένη - Όλγα και Κλάβα Μαρία.

Από την Δ΄ Τάξη: Βασιλέλλη Μαρία και Γρημάνη Μαρία.

Από την Ε΄ Τάξη: Κέντσης Στράτος και Τριανταφύλλου Θεανώ.

Από την ΣΤ΄ Τάξη: Κέντση Μαρία και Τρουλινού Κατερίνα.

Εκτός από τον έπαινο και το περιοδικό του Συλλόγου στην τσάντα που δόθηκε στα παιδιά περιλαμβανόταν και ένα πρωτότυπο δώρο το οποίο το ονομάσαμε «Το κλειδί της γνώσης». Αυτό ήταν ένα USB STICK 16 Gigabyte σε σχήμα κλειδιού που περιελάμβανε 12 βιβλία σχετικά με το περιβάλλον καθώς και ορισμένα αρχεία από τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Επίσης στην τσάντα περιλαμβανόταν και ένα σημειωματάριο με στυλό και αριθμομηχανή.

Στα αριστούχα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου εκτός των προαναφερθέντων δώρων, δόθηκε επιπλέον ένα βιβλίο με αναφορά στα σχολεία της Σμύρνης, καθώς και ένα ρολόι χειρός νέας τεχνολογίας smart watc της Huawei.

Η Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχε στα έξοδα βράβευσης των μαθητών. Τέλος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου και κέρδισαν οι παρακάτω αριθμοί: 305, 146, 264, 83 και 568. Οι τυχεροί μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6974 640419 κ. Δημήτρη Παπαχρυσό για την παραλαβή των δώρων.

Επόμενες εκδηλώσεις

Την Δευτέρα 20 Αυγούστου στις 20.30 στο θερινό αμφιθέατρο της Σκάλας Λουτρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μυτιλήνης «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» με θέμα «Τα τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς».

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 19.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και εν συνεχεία θα γίνει η περιφορά της εικόνας μέχρι το Μουσείο. Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από σχετικό αφιέρωμα στους προσκόπους της Μικρασιατικής Γης

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου το πρωί που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση στην Παναγιά την Αψηλή.

Επίσης όλο τον Αύγουστο, το «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922» θα παραμένει ανοικτό, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 8.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top