FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Η Γλυκερία μιλά στο «Ε», με αφορμή τη συναυλία της στον «Οινοφόρο»:
Το τραγούδι είναι η ψυχή μου και η ψυχή μου είναι τραγούδι

Την ερχόμενη Παρασκευή, η Γλυκερία μάς καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στη μουσική, για μία μόνο βραδιά ξεχωριστής διασκέδασης.

Ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με αγαπημένα τραγούδια λαϊκά -έντεχνα- παραδοσιακά, καθώς και τις επιτυχίες της σπουδαίας μας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ακολούθησα ένα αστέρι», στο οποίο καινούρια τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με παλαιότερα, που με μια διαφορετική μουσική ματιά, αλλά και τη μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας παίρνουν νέα πνοή.

Πλαισιωμένη από μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. Συμμετέχει ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου. Σήμερα μιλά στο «Ε» με αφορμή την πολυαναμενόμενη συναυλία της.

 

Ξεκινήσατε τραγουδώντας σε ταβέρνες στην Πλάκα και σήμερα γεμίζετε στάδια με τη φωνή σας. Πώς είναι αυτή η πορεία;

«Αυτή η πορεία που συνεχίζει και έχει εξέλιξη, πραγματικά μέχρι τώρα είναι ένας δρόμος γεμάτος από χαρά και ανταπόδοση συναισθημάτων. Έχω μια πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους, με τον κόσμο, διότι έχω καλή πρόθεση, αγαπάω το τραγούδι και αγαπάω να μεταδίδω ό,τι το τραγούδι έχει μέσα του και κουβαλάει».

 

Προτιμάτε να τραγουδάτε μπροστά σε μικρό κοινό π.χ. σε μία μπουάτ ή σε χιλιάδες; Ποια συναισθήματα βγαίνουν σε κάθε περίπτωση;

«Τα πάντα είναι η καλή πρόθεση, η αγάπη για τον κόσμο, η ανταπόδοση του κόσμου, η αντίληψη ότι πραγματικά ένας καλλιτέχνης θέλει να προσφέρει και δεν παίζει κανένα ρόλο το πώς είναι ο χώρος, αν είναι μικρός ή μεγάλος, γιατί όταν λειτουργεί το συναίσθημα εκμηδενίζονται οι αποστάσεις, οι διαστάσεις και τα πάντα».

 

Σας αρέσει να εξερευνάτε το τραγούδι αλλά και διαφορετικές πλευρές του εαυτού σας; Τί ανακαλύπτετε μέσα από αυτή την εξερεύνηση;

«Η ελληνική μουσική έχει φοβερό πλούτο και εγώ θέλω να μπαίνω σε όλα αυτά τα μουσικά μονοπάτια. Αγαπώ την παράδοση, αγαπώ το λαϊκό τραγούδι, αγαπώ το σύγχρονο τραγούδι, αγαπώ το έντεχνο τραγούδι, αγαπώ τα πάντα, αρκεί να κρύβουν στο βάθος αλήθεια, ειλικρίνεια και να θέλουν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο. Αγαπώ όλα τα είδη της μουσικής και κυρίως της ελληνικής. Η ελληνική μουσική έχει φοβερό πλούτο!»

 

Υπάρχει κάτι που σας συγκινεί στο τραγούδι και εμπνέεστε, ώστε να συνεχίζετε και να συνεχίζετε και να συνεχίζετε;

«Όπως ο κόσμος συνεχίζει και συνεχίζει να ακούει μουσικές και τραγούδια κι εγώ συνεχίζω και συνεχίζω να τραγουδάω. Το τραγούδι είναι η ψυχή μου και η ψυχή μου είναι τραγούδι. Αυτός είναι ο τρόπος μου να μιλώ στους ανθρώπους.

 

Πώς θέλετε να φεύγει το κοινό μετά από μία συναυλία σας; Τί να αισθάνεται και να νιώθει;

«Φεύγοντας ο καθένας να έχει πάρει μαζί του πολλή χαρά, να έχει ίσως βρει λύση σε κάποιο από τα προβλήματά του, γιατί το τραγούδι έχει τέτοιο ρόλο, μέσα από τις μουσικές που είναι διαστασιακές και επικοινωνούν με όλα τα συναισθήματα των ανθρώπων και μου αρέσει πολύ να φεύγει κάποιος άνθρωπος λυτρωμένος μετά από μια παράσταση.»

 

Αύγουστος στον «Οινοφόρο»

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στις 25 Αυγούστου!

Εδώ και τρία καλοκαίρια, οι βραδιές της Λέσβου έχουν χρωματιστεί έντονα με την παρουσία μας στο «Κτήμα Οινοφόρος» που φιλοξενεί αγαπημένους ερμηνευτές, συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Ύστερα από δυο μήνες εκδηλώσεων με μόνη ακύρωση τη συναυλία της Βιτάλη (σε ένδειξη πένθους για τη φονική πυρκαγιά της Αττικής - γεγονός που αναγνώρισε πολύς κόσμος ως κίνηση), ο Αύγουστος μπήκε δυναμικά με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και επόμενος σταθμός είναι την ερχόμενη Παρασκευή 17 Αυγούστου η Γλυκερία. Ακολουθούν η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Γιώργο Παπαδόπουλο το Σάββατο 25 Αυγούστου και ο ιντερνάσιοναλ πλεημπόης μίστερ Tonis Sfinos στις 31 Αυγούστου.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Γιώργος Παπαδόπουλος έρχονται για την κοινή περιοδεία τους «Όλα Καλοκαίρι» στη Μυτιλήνη το Σάββατο 25 Αυγούστου. Η Νατάσα Θεοδωρίδου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο με μία αγκαλιά γεμάτη μουσικές που ταξιδεύουν, μία αγκαλιά γεμάτη τραγούδια που ξεχωρίζουν, μία αγκαλιά γεμάτη ερμηνείες με ψυχή, έτσι όπως μόνο εκείνη ξέρει να μας χαρίζει.

Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα επιλέγει τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και μεγάλα λαϊκά τραγούδια του χθες και του σήμερα, δημιουργώντας μία μεγάλη παρέα με το κοινό.

Μαζί της ο Γιώργος Παπαδόπουλος, που το ταλέντο του στη μουσική και την εκπληκτική φωνή του έχουν αναγνωρίσει καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες.

H Νατάσα Θεοδωρίδου, η σύγχρονη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, με την καθαρή λαϊκή φωνή της, τις μεγάλες επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει και τη δωρική της σκηνική παρουσία, καταφέρνει να καθηλώνει το κοινό που την κρατά εδώ και χρόνια στις υψηλότερες θέσεις των charts αλλά και στην καρδιά του.

Μαζί της και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ένας από τους πιο επιτυχημένους ερμηνευτές και δημιουργούς της γενιάς του, με τη μελωδική του φωνή και τις επιτυχίες του, πλαισιώνει τη Νατάσα Θεοδωρίδου και χαρίζουν ένα μοναδικό διασκεδαστικό live party.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 14:11
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top