FOLLOW US

Πολιτισμός

  • 5ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου
Τα «Mafiozελια» νικήτρια ομάδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου τo 5ο Κυνήγι Θησαυρού, ένα παιχνίδι θεσμός που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Φέτος το παιχνίδι είχε θεματική την «Απόδραση στον Χρόνο» με βασικό πρωταγωνιστή τον επιστήμονα Βάβου Ρόκα και τις περιπέτειές του σε ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο, στον τόπο, στο χθες και στο σήμερα. Βοηθοί του ποιοι άλλοι; Οι παίκτες που με τη συμμετοχή τους πέρασαν όμορφες στιγμές και έκαναν αυτό το παιχνίδι να τελειώσει με μεγάλη επιτυχία.

Η νικήτρια ομάδα του περσινού κυνηγιού «Παραμορφωμένοι» ανέλαβε με τη βοήθεια και την υποστήριξη της ομάδας κρυμμένου θησαυρού του Φορέα τη διοργάνωση του παιχνιδιού και με πολλή δουλειά, που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, δημιούργησε έξυπνους γρίφους που όλες οι ομάδες έλυναν με ενθουσιασμό και πάνω από όλα με καλή διάθεση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Διαγωνισμό της καλύτερης Συνολικής Παρουσίας για τις ομάδες την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου που ήταν κατάμεστο από κόσμο που ήρθε για να παρακολουθήσει αλλά και από όλες τις ομάδες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι αμφιέσεις ήταν προσεγμένες, με κάποιες να είναι υπέρ-παραγωγή!

Τα βίντεο και τα θεατρικά σκετς που ακολούθησαν ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά και χάρισαν πολύ γέλιο. Η κάθε ομάδα μετά την παρουσίαση του βίντεο ή του σκετς ανέβαινε επί σκηνής για να παρουσιαστεί.

 

Δύο οι νικητές

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δύο νικητές του διαγωνισμού που ισοψήφησαν, η ομάδα OYGold και η ομάδα των Lostbodies (Χαμένα κορμιά). Την Κυριακή, το πρωί, όλες οι ομάδες συναντήθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο που τον βρήκαν μετά από ένα γρίφο έκπληξη που δόθηκε την Παρασκευή όπου και τους περίμενε μια σπουδαία αποκάλυψη που οδηγούσε τους παίκτες σε έναν άλλο τόπο.

Μια απόδραση που σίγουρα θα μείνει στην μνήμη τους για πάντα.

Μεταφέρθηκαν λοιπόν με λεωφορεία στην Πέτρα όπου και έπαιξαν την Α΄ Ομάδα γρίφων. Με «ζωντανούς γρίφους», έξυπνες οδηγίες, αλλά και την καλή διάθεση των παικτών που το διασκέδασαν, αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος στην προσπάθειά τους, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «ταξίδι» και επέστρεψαν στον Μόλυβο για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Οι ομάδες στον Μόλυβο ξεκίνησαν με κέφι από το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής και με γρίφους, γρήγορους και έξυπνους αλλά και κάποιους αρκετά δύσκολους, με δοκιμασίες ευφάνταστες και πολύ πρωτότυπες, το παιχνίδι «ζωντάνεψε» στα σοκάκια του χωριού αλλά και μέσα στα γραφεία της οργανωτικής. Εμπνεύστηκαν από το θέμα του παιχνιδιού, έπαιξαν και στο τέλος όλοι κέρδισαν.

Φυσικά τον θησαυρό τον βρήκε η ομάδα που έφτασε πρώτη και έλυσε τον τελευταίο γρίφο και το έπαθλο της φετινής διοργάνωσης ανήκει στην ομάδα τα «ΜΑFΙΟΖΕΛΙΑ», η οποία θα αναλάβει ως Οργανωτική Επιτροπή τη διοργάνωση του παιχνιδιού για το 2019.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Μόλβαλης Νίκος στις δηλώσεις του μετά το πέρας του παιχνιδιού, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την διοργάνωση η οποία δίνει ζωή στον τόπο μας, τόνισε την ιδιαιτερότητα αυτού του θεσμού για την τοπική κοινωνία και προέτρεψε τα μέλη των ομάδων να δουν τον θεσμό με την αγάπη που του αξίζει, τον σεβασμό στην συμμετοχή, την προσφορά γνώσης στους νέους για την ιστορία του τόπου, αλλά και την συμβολή αυτής της διοργάνωσης στην προβολή της περιοχής.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top