Οι πασπARTού στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

«Τα φώτα της Ράμπας» Φωτογραφία cinemamagazine

«Τα φώτα της Ράμπας»

19/05/2022 - 09:30

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου, η θεατρική ομάδα πασπARTού παρουσιάζει το έργο του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της Ράμπας», στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με δύο παραστάσεις την ημέρα στις 19:30 & 21:30.

Ο Καλβέρο είναι ένας πρώην διάσημος κλόουν αλλά πλέον ξεπεσμένος μέθυσος. Κι ενώ η ζωή του έχει αρχίσει να χάνει το νόημά της, μια νεαρή χορεύτρια, η Τερέζα (Τέρι) Άμπροουζ, κάνει απόπειρα αυτοκτονίας κι εκείνος βρίσκεται τυχαία μπροστά και τη σώζει. Ο Καλβέρο βοηθά την Τέρι να παραμείνει υγιής, να ανακτήσει την αυτοεκτίμησή της και να συνεχίσει την καριέρα της στον χορό. Με αυτόν τον τρόπο, ανακτά και τη δική του αυτοπεποίθηση και προσπαθεί και πάλι να επιστρέψει δυναμικά στον καλλιτεχνικό χώρο.

Παίζουν οι Βαγγέλης Φραγκουλάκης (Καλβέρο), Κωνσταντίνα Μαρτίνη (Τερέζα Άμπροουζ), Μιχάλης Κιαχαγιάς (Νεβύλ),  Μιχάλης Σγουρέλλης (Ρέντφερν),  Στράτος Καφαλούκος (Φίλος Καλβέρο).

Η σκηνοθεσία είναι της Φάνιας Βαλάση, τα κοστούμια επιμελείται η Μαρία Γερούλια, την μουσική ο Χρήστος Σίμος (Θ.Ο Άστεγοι) και τον φωτισμό ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος

"Τα φώτα της Ράμπας" είναι η τελευταία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν στην Αμερική. Ανήκει σε μια σπάνια, απείρως γοητευτική κατηγορία ταινιών λουσμένων στη μελαγχολία ανθρώπων του θεάματος αντιμέτωπων με το πέρασμα του χρόνου και την συμπαρασυρόμενη αυτού δόξα. Στα 63 του, αυτός ο πρωτοπόρος, ο θρυλικός δημιουργός της πρώτης φιγούρας που λάτρεψε σύσσωμη η υφήλιος, όχι τόσο γέρος αλλά οπωσδήποτε εκτοπισμένος από μια επερχόμενη κινηματογραφική νεότητα, είχε ακόμα κάτι να πει. Κάτι που αυτή τη φορά θα ήταν πίσω από τις κουίντες, πίσω από τα, άλλοτε εκτυφλωτικά, φώτα της ράμπας. Για τους ανθρώπους και τις μικρές τους ιστορίες που τελικά χαρίζουν στα φώτα αυτά το αίτιο της λάμψης τους. (cinemagazine)

Τιμή εισιτηρίου: 7€ Ενηλίκων, 5€ Παιδικό Ι Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6973342299 Ι Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο Book&Art

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey