Άλλη μία μοναδική εκδήλωση

Σαντούρια και μπουζούκια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στους Λάμπου Μύλους

19/08/2022 - 09:00

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Μουσικά τμήματα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, Σαντούρια και Μπουζούκια, αλλά και το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων βρέθηκαν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, στου Λάμπου Μύλους και πήραν μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε η κοινότητα, η πρόεδρος του χωριού Αναστασία Παλιβάνη και ο Δήμος Μυτιλήνης.   

Η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση αρχειακών φωτογραφιών και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική από τα Σαντούρια και τα Μπουζούκια του Αναγνωστηρίου. Μικρασιάτικους και Λεσβιακούς σκοπούς και τραγούδια χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου και του Αναγνωστηρίου.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακίρης, η αντιδήμαρχος Δήμητρα Αλεξανδρή, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Θόδωρος Βουνατσής, η Πρόεδρος του Τ.Σ Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη, ο τ. Δήμαρχος Μιχάλης Πολυπαθέλλης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου Βαγγέλης Σάλτας και πολύ κόσμος.

Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου το τμήμα Σαντουριών του Αναγνωστηρίου θα βρεθεί στη Σύρο για να λάβει μέρος στο 6ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου με την διοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, στις 9μμ, στην έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία. Θα πάρουν μέρος επίσης, στο Μουσικό Εργαστήρι του Πέτρου Κουλουμή με θέμα την τεχνοτροπία και την υφολογική προσέγγιση της Μικρασιατικής Σχολής. Η αποστολή του Αναγνωστηρίου πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και τη χορηγία της Attica Group.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey