Τσακύρης: «7 χρόνια δημιουργίας απέδειξαν ότι το Φεστιβάλ αγαπάει τη Μυτιλήνη και η Μυτιλήνη έχει αγκαλιάσει το Φεστιβάλ»

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του 7ου AegeanDocs [Vid]

01/10/2019 - 12:44 Ενημερώθηκε 01/10/2019 - 19:42

Η ταινία ADVOCATE/ΣΥΝΗΓΟΡΩ των σκηνοθετών Philippe Bellaiche και  Rachel Leah Jones και με τους πρωταγωνιστές Lea Tsemel και Michel Warschawski εντυπωσίασε το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο. Όρθιοι, επί 2 λεπτά , οι 400 Μυτιληνιοί χειροκροτούσαν την Lea Tsemel και τον Michel Warschawski, πρωταγωνιστές της ταινίας και τους σκηνοθέτες που ήρθαν από το Τελ Αβιβ και την Αμερική ειδικά για τη Μυτιλήνη.

Στην Ουάσιγκτον έκαναν ειδική προβολή της ταινίας στη διαδικασία βραβείων ΟΣΚΑΡ για το επόμενο έτος.

Η ομάδα απόψε έχει προβολή της ταινίας στο συνεδριακό κέντρο του Μολύβου στις 20.00

 

«Ο λόγος μας συμβόλαιο»

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Μυτιλήνης, κ. Τσακύρη, να διατυπώσει δημόσια, εκ μέρους του Δήμου, συγγνώμη  από το Φεστιβάλ και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή γιατί το Φεστιβάλ δεν είχε την υποστήριξη του Δήμου επειδή συνέπεσε με τον διαχωρισμό του Δήμου Λέσβου σε 2 νέους Δήμους.

Ο κ.Τσακύρης υποσχέθηκε το 2020 ο Δήμος Μυτιλήνης να υποστηρίξει το Φεστιβάλ, όπως του αξίζει, γιατί, όπως είπε «7 χρόνια δημιουργίας απέδειξαν ότι το Φεστιβάλ αγαπάει τη Μυτιλήνη και η Μυτιλήνη έχει αγκαλιάσει το Φεστιβάλ».

«Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο κ. Σπυρόπουλε» είπε χαρακτηριστικά.

 

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με λαϊκή μουσική και τραγούδι από τους μουσικούς που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ του Κώστα Φωτιάδη που θα προβληθεί σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο με τίτλο «Με τον Δικό σου Τρόπο»

Σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου. Ξεκινάει στις 17.45 στο Δημοτικό Θέατρο

Από σήμερα αρχίζουν τις προβολές 2 ακόμη αίθουσες: κινηματογράφος ΑΡΙΟΝ και Θεατρικό Εργαστήρι Χρυσομαλλούσας.

Στο Δημοτικό Θέατρο σήμερα κάνει Παγκόσμια Πρεμιέρα η ταινία:

Peter Plan (74’), Jean Castejón Gilabert, Spain, που είναι αφιερωμένη στα Ατόμα με Αναπηρία.

Ο Peter μένει εδώ και πολλά χρόνια σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό τα Πυρηναία της Αραγονίας. Είναι τυφλός, έχει απαρνηθεί τα όποια πλεονεκτήματα προσφέρει μία πόλη σε κάποιον που δεν βλέπει και επιβιώνει χάρη στην τέχνη του, την ροκ μουσική. Πρόσφατα πέτυχε να ηχογραφήσει το τελευταίο του άλμπουμ και παρά τη χαρά που δοκίμασε νοιώθει την ατμόσφαιρα αυτού του μικρού χωριού να τον πιέζει και να τον επηρεάζει. Οι αναμνήσεις στοιχειώνουν μέσα του και νοιώθει ότι κάτι θα αναδυθεί από την κοιλάδα που απλώνεται μπροστά στο χωριό καθώς ο χρόνος τρέχει μέρα με την μέρα, μήνα με το μήνα και η μια εποχή διαδέχεται την άλλη. Όμως για κείνον ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, προς τα πίσω, στις αναμνήσεις του.

Συνεχίζουμε με την ταινία:  Les révoltés (80'), Michel Andrieu & JacquesKebadian, Γαλλία. Μια ταινία αφιερωμένη στο Μάη του '68 

Οι προβολές συνεχίζονται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://www.aegeandocs.gr/index.php/el  κατηγορία: προγράμματα

Περιλήψεις ταινιών, τρειλερ και φωτογραφίες: https://www.aegeandocs.gr/index.php/el/movies-el

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey