FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Αντίστροφη μέτρηση για το TEDx Lesvos
Παρουσιάζουμε ακόμα τρεις ομιλητές

Αντίστροφη μέτρηση για το TEDx Lesvos, μια 8ωρη εμπειρία για όσους το παρακολουθήσουν την ερχόμενη Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Δεκατέσσερις θα είναι οι ομιλητές από την Λέσβο και όλη την Ελλάδα, που θα ανέβουν στη σκηνή του TEDx Lesvos! Εκτός από τους ντόπιους, που όπως κάθε χρόνο το TEDx Lesvos φροντίζει να εντοπίσει και να δώσει ένα βήμα, για να μοιραστούν τις ιδέες και τις ιστορίες τους, στη Λέσβο θα ταξιδεύσουν ομιλητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τη Σύρο και τη Λήμνο! Άνθρωποι, που ασχολούνται με την Τέχνη και τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, κοινωνικά ζητήματα, που μας απασχολούν έντονα, την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία, θα μοιραστούν με το κοινό του TEDx Lesvos τις ιστορίες τους, με στόχο να μας προσφέρουν τροφή για σκέψη και να μας προβληματίσουν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι ομιλίες του TEDx Lesvos πλαισιώνονται από performances και παράλληλες δράσεις, οι οποίες αυτή τη χρονιά «επεκτείνονται» και εκτός θεάτρου! Παρουσιάζουμε σήμερα ακόμα τρεις ομιλητές.

Ακόμα τρεις ομιλητές

Η Κική Τσακαλδήμη, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και σύντομα άνοιξε πανιά στο κυνήγι των πρώιμων ονείρων της. Αφού αποφοίτησε από την Σχολή Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων στα ΤΕΙ Αθήνας επέστρεψε στην γενέτειρά της, όπου έκανε στροφή στην καριέρα της. Σήμερα εργάζεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης και είναι η διοργανώτρια του TEDx Alexandroupolis.

Συχνά θα την ακούσετε να λέει: «Τα πάντα είναι εφικτά, αρκεί να το πιστέψουμε». Αυτή της η αισιόδοξη ματιά, την άνοιξη του 2017, την έκανε την μοναδική Ελληνίδα που ανέβηκε στο όρος Έβερεστ. Μέχρι πριν από 2 χρόνια δεν είχε καμία εμπειρία στην ορειβασία. Όμως το όραμά της για μια καλύτερη ζωή και η αποφασιστικότητά της, την οδήγησαν στην δική της κορυφή, στο Έβερεστ. Έκτοτε έχει βάλει στόχο ζωής να μοιραστεί όλα όσα διδάχθηκε από την εμπειρία της στα βουνά, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο προσωπικό της blog στη σελίδα της www.higherthaneverest.org.

Ο τρόπος ζωής της χαρακτηρίζεται από την απλότητα σε όλες της τις εκφάνσεις με γνώμονα το «ευ ζην». Αθλητισμός και health leaving αποτελούν επιγραμματικά την καθημερινότητά της. Αγαπάει τις τέχνες, ενώ η μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Επόμενος στόχος, να γράψει το πρώτο της βιβλίο και να ολοκληρώσει το Explorer’s Gran Slam (7 Summits+crossing North & South Pole) που συνολικά έχει ολοκληρωθεί μόνο από 18 γυναίκες σε όλο τον κόσμο και καμία Ελληνίδα ανάμεσά τους.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (1975), είναι Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Συμπεριφοράς και Μεθοδολογίας Πολιτικής Έρευνας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Essex, Βρετανία. Σπούδασε ακόμα Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Ποσοτικές Μεθόδους στο Πανεπιστήμιο του Essex, Βρετανία.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Επιλέγοντας» (Εκδόσεις Τζιόλα, 2018) και έχει επιμεληθεί την έκδοση δύο συλλογικών τόμων και τριών μεταφράσεων ακαδημαϊκών συγγραμμάτων του αντικειμένου του στην ελληνική γλώσσα. Έχει επίσης συγγράψει 35 άρθρα ή κεφάλαια βιβλίων σε διεθνή ή ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις.

Από το 2012 έως το 2015, συντόνισε ένα τριετούς διάρκειας επιστημονικό έργο δι-ιδρυματικού, με θέμα τη μέτρηση του πολιτικού και κοινωνικού ριζοσπαστισμού στην Ελλάδα και συμμετείχε ως μέλος της Κύριας Ερευνητικής Ομάδας σε τέσσερα ακόμα επιστημονικά έργα. Είναι ιδρυτικό μέλος και συντονιστής του Δικτύου Μελέτης των Εκλογών, της Κοινής Γνώμης και των Κομμάτων της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Από το 2010 έως τον Μάιο του 2015, διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από τον Ιούνιο του 2015, είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής της εταιρείας Prorata.

Ο Κώστας Ζαφειρίου, είναι βραβευμένος συγγραφέας και μουσικός. Απ’ το 2006 κατοικεί στην ακριτική Λήμνο, όπου δραστηριοποιείται και συνεισφέρει κυρίως στον πολιτιστικό τομέα με ένα πλήθος εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, σχολικών επισκέψεων και δημόσιων ομιλιών για διάφορα θέματα που άπτονται του σύγχρονου και παραδοσιακού πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Έχει παραδώσει πολλά σεμινάρια λογοτεχνίας, δημιουργικής γραφής και άλλα, ανά την Ελλάδα, ενώ είναι γνωστότερος για τη δημιουργία της σειράς βιβλίων εφηβικής φαντασίας με τίτλο «Τα Χρονικά της Αντάκρης».

Παραμένει «φανατικός» αναγνώστης και ενθουσιώδης παίκτης μοντέρνων επιτραπέζιων και βιντεοπαιχνιδιών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top