Παρουσιάστηκε η μελέτη βιωσιμότητας του Κτήματος Τατοΐου, ενός κτήματος που δέχτηκε «φιλί ζωής» μέσα από τον αγώνα του Βασίλη Κουτσαβλή

Όταν ένας Λέσβιος θέλει, μπορεί να τα καταφέρει [Vid]

22/01/2021 - 12:13 Ενημερώθηκε 26/01/2021 - 14:53

H μελέτη βιωσιμότητας του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και επίσημα, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κτήμα αυτό δέχτηκε «φιλί ζωής» μέσα από τον αγώνα ενός Λέσβιου, Βασίλειου Κουτσαβλή που πίστεψε ότι αυτό το κομμάτι πολιτισμού και ιστορίας, αντί για να ρημάζει μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποκτήσει και πάλι ζωή. Ο Πρόεδρος των «Φίλων του κτήματος Τατοΐου», Βασίλειος Κουτσαβλής.

Στόχος των «Φίλων του κτήματος Τατοΐου», που μετρά χιλιάδες μέλη, η ανάπλαση και η αξιοποίηση του κτήματος που επί χρόνια ρημάζει. Ωστόσο το 2019 ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το κτήμα θα αποκτήσει και πάλι την αίγλη που του αξίζει. Έκτοτε ξεκίνησαν οι ενέργειες και πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε η μελέτη βιωσιμότητας.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες από την Κυβέρνηση. «Ευχαριστούμε θερμά τον Πρωθυπουργό για το βήμα και για το προσωπικό του ενδιαφέρον για το κρίσιμο αυτό θέμα. Θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες από την Κυβέρνηση. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το πρώτο αυτό βήμα! Συνεχίζουμε τον ανηφορικό δρόμο σε στενή πάντα συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και όλους τους συναρμόδιους φορείς» ανάφερε σε δήλωσή του ο κ. Κουτσαβλής, ο οποίος έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο emprosnet.gr για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey